29.8 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΤέσσερα εστιατόρια πίσω από την θανατηφόρα επιδημία E. coli από μπιφτέκια

Τέσσερα εστιατόρια πίσω από την θανατηφόρα επιδημία E. coli από μπιφτέκια

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νεκρό ποντίκι σε σιρόπι σοκολάτας Hershey’s – Η απάντηση της εταιρείας

Τρία μέλη μιας οικογένειάς κατανάλωσαν το μολυσμένο σιρόπι και ένα από αυτά χρειάστηκε να λάβει ιατρική περίθαλψη. Ένα περιστατικό έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και τα πρότυπα υγιεινής στην Ινδία. Κοινοποιώντας στο Instagram, μια οικογένεια μοιράστηκε πρόσφατα την οδυνηρή εμπειρία της αφού βρήκε ένα νεκρό ποντίκι σε ένα μπουκάλι σιρόπι

Καιρός: Ηχηρή προειδοποίηση Κολυδά – «Χρειάζεται προσοχή τα ξημερώματα»

Τιτάνια μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς που σαρώνει το τελευταίο 24ωρο την βορειοανατολική Αττική. Νωρίτερα, στην ενημέρωσή του για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε, ότι δεν υπάρχει μέτωπο φωτιάς αλλά πολλές ενεργές εστίες. Την ίδια στιγμή, οι μετεωρολόγοι «κρούουν» το

Φωτιά στην Τερψιθέα Γλυφάδας: Συνελήφθησαν νεαροί που έβαλαν την πυρκαγιά

Συνελήφθησαν οι νεαροί που έβαλαν τη φωτιά στην Τερψιθέα Γλυφάδας , όπως ενημέρωσε ο δήμος Γλυφάδας. Σύμφωνα με ανάρτηση του δήμου, οι νεαροί πιάστηκαν επ' αυτοφώρω και κυνηγήθηκαν από κατοίκους. Εν συνεχεία αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν.

Μεσανατολικό: Αεροπορικές εταιρίες παρατείνουν την αναστολή των πτήσεων

Ο γερμανικός όμιλος παρέτεινε την αναστολή πτήσεων προς το Τελ Αβίβ, την Τεχεράνη, τη Βηρυτό, το Αμμάν και την Ερμπίλ έως και τις 21 Αυγούστου, εν μέσω φόβων για κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Η Lufthansa δεν θα χρησιμοποιεί τον ιρανικό και τον ιρακινό εναέριο χώρο κατά την περίοδο αυτή, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
spot_imgspot_img

Ένας νεκρός και 14 τροφικές δηλητηριάσεις από μοσχαρίσια μπιφτέκια wagyu.

Οι αρχές της Μοντάνα των ΗΠΑ συνεχίζουν να διερευνούν τη επιδημία E. coli O157:H7. «Πολλά από τα κρούσματα παρουσίασαν μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα, ενώ σημειώθηκε και ένας θάνατος» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της κομητείας Flathead (FCCHD). Το μολυσμένο προϊόν διατέθηκε μόνο από εστιατόρια της περιοχής Flathead. 

Οι αναλύσεις δειγμάτων μοσχαρίσιου κιμά έδειξαν πως πηγή της εστίας ήταν το βόειο κρέας wagyu από έναν αριθμό παρτίδας. Όλοι οι ασθενείς ανέφεραν ότι κατανάλωσαν μισοψημένα ή κατά παραγγελία μπιφτέκια φτιαγμένα με βόειο κρέας wagyu σε ένα από τα πολλά εστιατόρια στην κομητεία Flathead.

Τα εστιατόρια  που σχετίζονται με τις 14 περιπτώσεις αναφερόμενων ασθενειών είναι: Gunsight Saloon; Hops Downtown Grill, Tamarack Brewing Company, Lodge στη λίμνη Whitefish  και Harbour Grille. Επιπλέον, ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του  κατανάλωσε βόειο κρέας wagyu στο Harbour Grille. Αρκετές άλλες εγκαταστάσεις – το Flathead Fish, το Crawdad Café και το Flathead Lake Lodge, προμηθεύτηκαν μολυσμένο βόειο κρέας wagyu από τον ίδιο αριθμό παρτίδας, αλλά καμία αναφερόμενη ασθένεια δεν σχετίστηκε με αυτές τις εγκαταστάσεις. 

Οι ασθενείς που σχετίζονται με αυτό το ξέσπασμα αρρώστησαν με E. coli O157 που παράγει τοξίνη Shiga, το οποίο μπορεί να προκληθεί όταν κάποιος καταναλώσει ωμά ή μη μαγειρεμένα ζωικά προϊόντα μολυσμένα με αυτό το στέλεχος βακτηρίων. Τα συμπτώματα αυτού του τύπου μόλυνσης από E. coli μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρές κράμπες στο στομάχι, αιματηρή διάρροια, έμετο, πυρετό και ρίγη. Τα μικρά παιδιά, οι μεγαλύτεροι ενήλικες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η μόλυνση μπορεί επίσης να προκαλέσει μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS). Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το HUS μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια, μόνιμες καταστάσεις υγείας και θάνατο. Τα συμπτώματα της μόλυνσης από E. coli εμφανίζονται μεταξύ μίας και δέκα ημερών μετά την έκθεση, με μέσο όρο τρεις έως τέσσερις ημέρες μετά την έκθεση. Τα άτομα που μπορεί να εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Το Υπουργείο Υγείας ενθαρρύνει τα άτομα να αποτρέψουν τις τροφιμογενείς ασθένειες λαμβάνοντας τις ακόλουθες προφυλάξεις:

  • Μαγειρέψτε τον κιμά και το χοιρινό σε ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία πάνω από 70°C και μην τρώτε ωμό ή κακοψημένο μοσχαρίσιο κιμά.
  • Πάντα να πλένετε προσεκτικά τα χέρια με σαπούνι και ζεστό νερό μετά τη χρήση του μπάνιου και την αλλαγή πάνας και πριν από το χειρισμό ή την κατανάλωση οποιουδήποτε φαγητού.
  • Πάντα να πλένετε τα χέρια σας μετά από επαφή με ζώα φάρμας, περιττώματα ζώων και περιβάλλοντα ζώων.
  • Πλύνετε τα ωμά φρούτα και λαχανικά πριν τα φάτε.
  • Κρατήστε το ωμό κρέας χωριστά από τα προϊόντα και άλλα τρόφιμα όταν ψωνίζετε και αποθηκεύετε είδη παντοπωλείου.
  • Αποφύγετε τα μη παστεριωμένα ροφήματα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img