29.8 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΛίβανος-Ισραήλ: Η Βηρυτός ζητεί τη διενέργεια “διεθνούς έρευνας” για την αιματηρή επίθεση...

Λίβανος-Ισραήλ: Η Βηρυτός ζητεί τη διενέργεια “διεθνούς έρευνας” για την αιματηρή επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Απίστευτη κατάρριψη ουκρανικού FPV: Με μια βολή από Ρώσο που επέβαινε σε κινούμενο τεθωρακισμένο! (βίντεο)

Μοναδικές εικόνες καταγράφηκαν στο ουκρανικό πεδίο με Ρώσο στρατιώτη να καταρρίπτει από εν κινήσει τεθωρακισμένο ουκρανικό FPV με μία βολή! Η ψυχραιμία και η ικανότητα Ρώσων στρατιωτικών μετά από δύο χρόνια μαχών είναι πλέον διαδεδομένη αν κρίνουμε και από τους υπολοίπους επιβαίνοντες που επίσης ψύχραιμα παρατηρούσαν την όλη βολή. ⚡️🇷🇺Wow! Now that’s SKILL! Russian smooth

Αμερικανοί δίνουν εντολή παγκοσμίου πολέμου από το Κίεβο: «Ξεσκίστε τον Πούτιν»! vid

Στο Κίεβο βρίσκονται εδώ και μερικές ώρες φιλοπόλεμοι Αμερικανοί πολιτικοί, την ώρα που εντείνονται οι μάχες μέσα στα ρωσικά εδάφη του Κουρσκ και του Μπέλγκοροντ. Όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας συναντήθηκε με αμερικανούς γερουσιαστές στο Κίεβο. «Συζήτησαν για την υποστήριξη της Ουκρανίας, τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, την ενίσχυση της αεράμυνας και τις

Νέα αντιπαράθεση Ισραηλινού ΥΠΑΜ με Μ.Νετανιάχου: «Ανοησίες όσα λέει για ολοκληρωτική νίκη»

Ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ κάνει όλο και πιο εμφανείς τις έριδες στους κόλπους της ισραηλινής κυβέρνησης αναφορικά με τους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Γκάλαντ είχε απορρίψει ως «ανοησίες» τη δέσμευση Νετανιάχου περί ολοκληρωτικής νίκης επί της Χαμάς, την οποία

Ετοιμάζεστε για διακοπές; 6 tips για να παραμείνετε ασφαλείς από τροφική δηλητηρίαση 

Οι χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε.    Για τους περισσότερους ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών και μια καλή ευκαιρία για ταξίδια τόσο στα ελληνικά νησιά όσο και στο εξωτερικό. Στο μεταξύ οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν τον κίνδυνο για αλλοίωση των τροφίμων και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μην μετατραπεί
spot_imgspot_img

Σύμφωνα με το Ισραήλ, επίθεση με ρουκέτα από τον Λίβανο σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην πόλη Ματζάλ Σαμς σκότωσε 12 παιδιά και εφήβους ηλικίας 10 έως 16 ετών χθες Σάββατο και τραυμάτισε άλλους περίπου 30 ενώ ένας ακόμη 13χρονος αγνοείται.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, επρόκειτο για έναν ιρανικής κατασκευής πύραυλο Falaq-1 , ο οποίος έφερε κεφαλή 53 κιλών.

Η Χεζμπολάχ, η οποία αρνείται ότι ευθύνεται για την επίθεση, είναι η μόνη που έχει τέτοιους πυραύλους, δήλωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του που κυκλοφόρησε από το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANI), ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ ζήτησε τη«διεξαγωγή διεθνούς έρευνας ή διεξαγωγή συνεδρίασης της τριμερούς επιτροπής μέσω της UNIFIL για να μάθουμε την αλήθεια» σχετικά με αυτήν την επίθεση.

Η τριμερής επιτροπή συγκεντρώνει στρατιωτικούς αξιωματούχους από τον Λίβανο και το Ισραήλ, τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση, και εκπροσώπους της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών που έχουν αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο.

Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο η ισχυρή Χεζμπολάχ, η οποία κυριαρχεί στην πολιτική ζωή στον Λίβανο, να είχε στοχοθετήσει αμάχους, διαβεβαιώνοντας ότι έχει στοχοποιήσει μόνο «στρατιωτικές» θέσεις από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον Οκτώβριο.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η επίθεση θα μπορούσε «να έχει πραγματοποιηθεί από άλλες οργανώσεις» ή ότι μπορεί να είναι «λάθος του Ισραήλ ή ακόμη και λάθος της Χεζμπολάχ».

Ο υπουργός ζήτησε να εφαρμοστεί και από τα δύο μέρη η απόφαση 1701 του ΟΗΕ, που εγκρίθηκε μετά τον πόλεμο του 2006 μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, ορίζοντας ότι μόνο ο λιβανέζικος στρατός και η UNIFIL θα πρέπει να αναπτυχθούν στο νότο του Λιβάνου.

«Μια επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο θα οδηγήσει στην επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή και θα προκαλέσει έναν περιφερειακό πόλεμο», προειδοποίησε, ενώ το Ισραήλ απείλησε να κάνει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει «υψηλό τίμημα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: epa-epa

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img