33.4 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠυρκαγιέςΦωτιά στις Πετριές: Εκτάκτως στην Εύβοια ο Βασίλης Κικίλιας

Φωτιά στις Πετριές: Εκτάκτως στην Εύβοια ο Βασίλης Κικίλιας

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία ανέστειλε τις μετακινήσεις του προσωπικού της στο εξωτερικό

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέστειλε τις μετακινήσεις στο εξωτερικό του προσωπικού της, στο πλαίσιο της κατάστασης επιφυλακής στην οποία βρίσκεται ο ισραηλινός στρατός λόγω του ενδεχομένου επιθέσεων κατά του Ισραήλ από το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή έπειτα από την εξόντωση ηγετικών στελεχών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. Οι οδηγίες του ισραηλινού

Τούρκος ΥΠΑΜ: Θα πάρουμε νέα F-16, αλλά θέλουμε και μαχητικά Eurofighter

δήλωσε ο Τούρκος υπουργός ‘Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, σε γραπτή συνέντευξή του στο Reuters. «Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα μέχρι να παραδοθεί και το τελευταίο αεροσκάφος» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός και διευκρίνισε παράλληλα ότι η Τουρκία επιθυμεί να προμηθευτεί Eurofighter από Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη εξέλιξη. Για το ενδεχόμενο

Ηπατίτιδα Ε σε κυνήγι αγριογούρουνου – Ιταλική επιστημονική μελέτη

Ανίχνευση του ιού της ηπατίτιδας Ε σε εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος κυνηγιού (αγριογούρουνο). Η κατανάλωση ωμού ή μη μαγειρεμένου κρέατος αγριόχοιρου (WB) θεωρείται σημαντικός παράγοντας κινδύνου για μόλυνση από τον ιό της ηπατίτιδας Ε (HEV) στους ανθρώπους. Ο ιός της ηπατίτιδας Ε έχει παγκόσμια κατανομή, είναι η πιο κοινή αιτία οξείας αυτοπεριοριζόμενης ηπατίτιδας παγκοσμίως και το

Αποκλειστικό βίντεο: Αστυνομικοί ΟΠΚΕ εγκλωβίστηκαν στον Μαραθώνα κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού πολιτών | OPEN TV

Αποκλειστικό βίντεο: Αστυνομικοί ΟΠΚΕ εγκλωβίστηκαν στον Μαραθώνα κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού πολιτών Αποκλειστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που αστυνομικοί ΟΠΚΕ εγκλωβίστηκαν στον Μαραθώνα κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού των πολιτών.

Φωτιά στην Αττική: Ανοιχτά τα ΚΑΠΗ Πικερμίου και Ραφήνας για όσους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Για τους πολίτες που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που εξακολουθεί να μαίνεται σε πολλά σημεία της Αττικής, ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου διαθέτει για φιλοξενία το ΚΑΠΗ Πικερμίου (επί της οδού Αγίου Χριστοφόρου 8) και ΚΑΠΗ Ραφήνας (επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 21), τα οποία διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και παρέχεται
spot_imgspot_img

Στην Εύβοια μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας λόγω της φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Πετριές και έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη παρά την τιτάνια μάχη που δίνουν οι 190 πυροσβέστες που επιχειρούν στο πεδίο, μαζί με τα εναέρια μέσα τα οποία θα πραγματοποιούν ρίψεις μέχρι το τελευταίο φως του ηλίου.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν εστιάσει τις προσπάθειες ανάμεσα στους οικισμούς Πετριές και Κριεζά, καθώς και νότια του οικισμού Πετριές, προς τον κάμπο του Δύστου.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής. Επίσης, δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

Από το «112», την υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα:

  • Στις 15:28 εκδόθηκε για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας.
  • Στις 15:46, για απομάκρυνση:
  • Από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος.
  • Από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια
  • Στις 15:53 για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους, στις 17:06, από Κριεζά προς Βέλος.
  • Λίγο πριν τις 20:30 εκκενώνονται και το χωριό Κοσκινά προς Ζάρακες

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img