29.6 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΕΚΤΑΚΤΟ: Μαχητικά F-16 προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο της Ουκρανίας – Αναμένεται «απάντηση» της...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαχητικά F-16 προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο της Ουκρανίας – Αναμένεται «απάντηση» της Ρωσίας (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Φιλιππίνες: “Αδικαιολόγητες, παράνομες και απερίσκεπτες” οι ενέργειες της κινεζικής ΠΑ

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Φερδινάνδος Μάρκος τζούνιορ καταδικάζει τις δραστηριότητες της Πολεμικής Αεροπορίας της Κίνας στα αβαθή ύδατα Σκάρμπορο Σολ, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο των επικοινωνιών του, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες αυτές “αδικαιολόγητες, παράνομες κι απερίσκεπτες”. “Αρχίσαμε με δυσκολία να ηρεμούμε τα νερά και είναι ήδη ανησυχητικό ότι μπορεί να υπάρξει αστάθεια στον εναέριο χώρο μας

Βρετανός ειδικός για Κουρσκ: Η εισβολή των Ουκρανών απέτυχε, ο ρωσικός λαός σκληραγωγήθηκε!

Στις 6 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια θρασύδειλη επίθεση σε μια προσπάθεια να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας. Την επόμενη μέρα, ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ είπε ότι η προέλαση βαθιά στο ρωσικό έδαφος είχε σταματήσει. Οι ουκρανικές αρχές έχουν συνειδητοποιήσει ότι η απόπειρά

Αυτά δεν πρέπει να τρώτε και να πίνετε πριν τον ύπνο

Ειδική ιατρός αποκάλυψε τις τροφές που τρώτε πριν τον ύπνο και χαλάνε τη ποιότητα του. Η Dr. Cheri Mah, από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, η οποία είναι καθηγήτρια στο Κέντρο Ιατρικής του Ύπνου του Στάνφορντ, μίλησε στον Steven Bartlett, στο podcast του The Diary Of a CEO. Η ειδικός αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι πρέπει

Στις φλόγες δύο σπίτια στον Διόνυσο

Εφιαλτική προμηνύεται η νύχτα για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς ηχεί διαρκώς το 112 με εντολές εκκένωσης καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον Βαρνάβα , και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις, έχοντας φτάσει αυτή την ώρα στον Διόνυσο. Πιο συγκεκριμένα, νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στον Διόνυσο

Ουκρανός παραδίδεται σε drone! Άλλαξε ο πόλεμος – ΒΙΝΤΕΟ

οι χειριστές UAV του Συντάγματος Αεροπορικής Επίθεσης των Φρουρών από την Feodosia πραγματοποίησαν το συνηθισμένο τους έργο εκκαθάρισης αποθηκών. Ένας Ουκρανός στρατιώτης βγήκε από το εν λόγω καταφύγιο, ζωντανός αλλά με βαριά διάσειση, για να περπατήσει ακριβώς κάτω από τις κάμερες του drone! Ο στρατιώτης άφησε τα όπλα και παραδόθηκε. photo freepik
spot_imgspot_img

Η Ουκρανία παρέλαβε την πρώτη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Τα μαχητικά αεροσκάφη μάλιστα φαίνονται και σε βίντεο να πετούν πάνω από ουκρανικό έδαφος.

Η Ουκρανία φαίνεται πως παρέλαβε για αρχή έναν «μικρό αριθμό» αεροσκαφών, ενώ αναμένεται να παραλάβει τουλάχιστον 79 F-16 από την Ολλανδία, τη Δανία, το Βέλγιο και τη Νορβηγία το επόμενο διάστημα.

Η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών δεν αναμένεται να αλλάξει άμεσα την πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Παρόλο που η άφιξη των F-16 μπορεί να ενισχύσει την αεράμυνα της Ουκρανίας, οι περιορισμένοι αριθμοί και η ισχυρή ρωσική αεράμυνα καθιστούν δύσκολο το επιχειρησιακό περιβάλλον για τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά.

Επιπλέον, οι Ουκρανοί πιλότοι βρίσκονται ακόμα σε φάση εκπαίδευσης, γεγονός που σημαίνει ότι τα αεροσκάφη αυτά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα​. 

Η ρωσική πλευρά έχει αντιδράσει έντονα στην άφιξη των F-16 στην Ουκρανία αλλά οι Ρώσοι πιλότοι δηλώνουν έτοιμοι.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε για καταστροφικές συνέπειες μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία, βλέποντας την παρουσία των F-16 ως πυρηνική απειλή.

Σαν έτοιμοι από πάντα οι Ρώσοι πιλότοι περιμένουν τα ουκρανικά F-16 να βρεθούν εντός βολής των όπλων των ρωσικών μαχητικών δηλώνοντας ότι τα γνωρίζουν πλήρως, ενώ στις καταρρίψεις θα συμβάλουν τόσο οι γνώσεις γύρω από τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά όσο και ο συνδυασμός ρωσικών μαχητικών και εκπαίδευσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι δηλώνουν έτοιμοι να τα «ρημάξουν»!

Το Κρεμλίνο έχει καταστήσει σαφές ότι η κατάρριψη αυτών των αεροσκαφών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ενώ η συνέχιση των παραδόσεων όπλων στο Κίεβο αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση των εχθροπραξιών​​.

Η αποτελεσματική χρήση των F-16 θα εξαρτηθεί από την εκπαίδευση των πιλότων και τις συνθήκες στο πεδίο της μάχης​, καθώς και από το μέγεθος της κινητοποίησης της ρωσικής Αεροπορίας να τα καταστρέψουν.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img