28.9 C
Athens
Κυριακή, 11 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΥΠΕΞ Ιορδανίας: Στην Τεχεράνη για συνομιλίες με τον ομόλογό του και τον...

ΥΠΕΞ Ιορδανίας: Στην Τεχεράνη για συνομιλίες με τον ομόλογό του και τον πρόεδρο του Ιράν

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Γιατί οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τα “όμορφα” τρόφιμα ως πιο υγιεινά;

Μην ξεγελιέστε από τα όμορφα τρόφιμα, προειδοποιεί μελέτη. Ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας δημοσίευσε μια νέα μελέτη στο Journal of Marketing που διερευνά κατά πόσο τα ελκυστικά τρόφιμα μπορεί να φαίνονται πιο υγιεινά στους καταναλωτές. Οι καταναλωτές βλέπουν σχεδόν 7.000 διαφημίσεις τροφίμων και εστιατορίων ετησίως, με τη συντριπτική πλειονότητα να διαφημίζει το

Μεσσηνία: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μεταξάδα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το Σάββατο σε περιοχή της Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξεκίνησε από αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταξάδα και κινητοποιήθηκαν 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 21 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ιραν: Καταδικάζει ως “έγκλημα πολέμου” τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα από το Ισραήλ

που διέπραξαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό ενός σχολείου στη Γάζα, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τον παλαιστινιακό λαό. Αυτή η επίθεση «απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι το καθεστώς του απαρτχάιντ του Ισραήλ δεν σέβεται κανέναν κανόνα και κανονισμό του διεθνούς δικαίου ούτε τις ηθικές και ανθρωπιστικές αρχές», δήλωσε ο

Οι Ουκρανoί απειλούν τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ! Χρησιμοποίησαν θερμοβαρικά όπλα οι Ρώσοι

Ένα χτύπημα θερμοβαρικών πυραύλων σε μια προσωρινή βάση ξένων μισθοφόρων στα νότια προάστια της Σούτζα σκότωσε 15 μαχητές, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν τις ουκρανικές εφεδρείες στην περιοχή Σούμι. Ένα χτύπημα θερμοβαρικού όπλου σε μια προσωρινή βάση ξένων μισθοφόρων στα νότια  προάστια της Σούτζα είχε

Ζελένσκι: Το Κίεβο επιδιώκει να μετατοπίσει τον πόλεμο μέσα στην Ρωσία

Η δήλωση έγινε εν μέσω εισβολής ουκρανικών στρατευμάτων στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, που ξεκίνησε την Τρίτη και η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιαστεί άμεσα από το Κίεβο. «Σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις, ο στρατηγός Σίρσκι (σ.σ. αρχηγός γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων) έδωσε αναφορά από το μέτωπο, για τις ενέργειές μας και τη μετατόπιση του πολέμου
spot_imgspot_img

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι συναντήθηκε χθες στην Τεχεράνη με τον Ιρανό ομόλογό του και τον πρόεδρο της χώρας, με φόντο τις ανησυχίες για τη στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ με αφορμή τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Η Ιορδανία έχει υπογράψει συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ από το 1994 και θεωρείται σύμμαχος-κλειδί της Ουάσινγκτον στην περιοχή.

Ο Σαφάντι έφτασε το απόγευμα στην Τεχεράνη και συναντήθηκε με τον μεταβατικό υπουργό Εξωτερικών Αλί Μπαγερί, μετέδωσε το πρακτορείο Isna. Στη συνέχεια ο Σαφάντι είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο Irna.

Ο Ιρανός πρόεδρος χαρακτήρισε «σοβαρό λάθος» τη δολοφονία του Χανίγια λέγοντας ότι «αυτή η αναίσχυντη πράξη των σιωνιστών δεν θα μείνει αναπάντητη».

Σύμφωνα με το Αμάν, ο Σαφάντι σκοπεύει «να μεταφέρει ένα μήνυμα του βασιλιά Αμπντάλα Β΄ στον Ιρανό πρόεδρο» για «την κατάσταση στην περιοχή και τις διμερείς σχέσεις».

Νωρίτερα, ο Μπαγερί ανέφερε ότι το τελευταίο 48ωρο συζήτησε δύο φορές τηλεφωνικά με τους ομολόγους του της Αιγύπτου και της Ιορδανίας. Χαρακτήρισε «ευαίσθητη» την κατάσταση στη Μέση Ανατολή αλλά προειδοποίησε ότι «η αποφασιστικότητα του Ιράν να ζητήσει τον λογαριασμό» από το Ισραήλ, τον ορκισμένο εχθρό του, είναι «σοβαρή».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img