32.7 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι - Ποιες περιοχές θα...

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Το Ιράν κατηγορεί για «έγκλημα πολέμου» το Ισραήλ για το πολύνεκρο πλήγμα εναντίον σχολείου

Το Ιράν καταδίκασε σήμερα ένα «έγκλημα πολέμου» που διέπραξε το Ισραήλ, ύστερα από τον πολύνεκρο βομβαρδισμό ενός σχολείου στη Γάζα, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τον παλαιστινιακό λαό. Αυτή η επίθεση «απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι το καθεστώς του απαρτχάιντ του Ισραήλ δεν σέβεται κανέναν κανόνα και κανονισμό του διεθνούς δικαίου ούτε τις

Πόσο αλκοόλ είναι πραγματικά ασφαλές να πίνουμε;

Τι αναφέρουν τα ευρήματα ερευνών από όλο τον κόσμο και ποια είναι τα πρώτα μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι ερευνητές και οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ – για τις γυναίκες ένα ποτό την ημέρα, για τους άνδρες δύο ποτά την ημέρα – συνδέεται με μεγαλύτερη

Meteo: Επιδεινώνονται οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες – Προειδοποίηση για ανέμους έως και 90 χλμ/ώρα

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά την Κυριακή 11/08, επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στη Νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες και στη Νότια Κρήτη τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 11/08 θα φτάσουν τα 90

Μεσσηνία: Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο της Μεταξάδας χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Μεσσηνία. Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της. Κινητοποιήθηκαν 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 21 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π. Επίσης συνδράμουν και μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τι απάντησε το αμερικανικό Πεντάγωνο για πιθανά χτυπήματα μέσα στην Μόσχα με αμερικανικά όπλα

Το Πεντάγωνο την περασμένη Πέμπτη ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης εάν η χρήση αμερικανικών όπλων από τις δυνάμεις της Ουκρανίας στην συνεχιζόμενη εισβολή στο Κουρσκ είναι «συνεπής» με την αμερικανική πολιτική για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η Ουκρανία με τα αμερικανικά όπλα. Η εκπρόσωπος Sabrina
spot_imgspot_img

Δύο όψεις θα έχει ο καιρός σήμερα. Σε πολλές περιοχές θα έχουμε βροχές και καταιγίδες ενώ στις υπόλοιπες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων.

Ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς στη Θεσσαλία τους 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 και στα ηπειρωτικά έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και πιθανώς στη Θεσσαλία τοπικά τους 38 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img