32.7 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΙχθυέλαιο κατά της υψηλής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων

Ιχθυέλαιο κατά της υψηλής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Το Ιράν κατηγορεί για «έγκλημα πολέμου» το Ισραήλ για το πολύνεκρο πλήγμα εναντίον σχολείου

Το Ιράν καταδίκασε σήμερα ένα «έγκλημα πολέμου» που διέπραξε το Ισραήλ, ύστερα από τον πολύνεκρο βομβαρδισμό ενός σχολείου στη Γάζα, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τον παλαιστινιακό λαό. Αυτή η επίθεση «απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι το καθεστώς του απαρτχάιντ του Ισραήλ δεν σέβεται κανέναν κανόνα και κανονισμό του διεθνούς δικαίου ούτε τις

Πόσο αλκοόλ είναι πραγματικά ασφαλές να πίνουμε;

Τι αναφέρουν τα ευρήματα ερευνών από όλο τον κόσμο και ποια είναι τα πρώτα μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι ερευνητές και οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ – για τις γυναίκες ένα ποτό την ημέρα, για τους άνδρες δύο ποτά την ημέρα – συνδέεται με μεγαλύτερη

Meteo: Επιδεινώνονται οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες – Προειδοποίηση για ανέμους έως και 90 χλμ/ώρα

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά την Κυριακή 11/08, επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στη Νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες και στη Νότια Κρήτη τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 11/08 θα φτάσουν τα 90

Μεσσηνία: Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο της Μεταξάδας χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Μεσσηνία. Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της. Κινητοποιήθηκαν 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 21 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π. Επίσης συνδράμουν και μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τι απάντησε το αμερικανικό Πεντάγωνο για πιθανά χτυπήματα μέσα στην Μόσχα με αμερικανικά όπλα

Το Πεντάγωνο την περασμένη Πέμπτη ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης εάν η χρήση αμερικανικών όπλων από τις δυνάμεις της Ουκρανίας στην συνεχιζόμενη εισβολή στο Κουρσκ είναι «συνεπής» με την αμερικανική πολιτική για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η Ουκρανία με τα αμερικανικά όπλα. Η εκπρόσωπος Sabrina
spot_imgspot_img

Νέα επιστημονική μελέτη έδειξε πως εάν κινδυνεύετε από υψηλή χοληστερόλη η λήψη ιχθυελαίου μπορεί να βοηθήσει.

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου  είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με περίπου δύο στους 25 ανθρώπους να βγάζουν τα καταναλώνουν χάπια ωμέγα-3. Τώρα, μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους να αρχίσουν επίσης να εξετάζουν τα συμπληρώματα: όσους έχουν γενετική προδιάθεση για υψηλή χοληστερόλη.

Χρησιμοποιώντας γενετικά δεδομένα από περισσότερους από 441.000 συμμετέχοντες, οι ερευνητές υπολόγισαν μια βαθμολογία για να προβλέψουν τη γενετική πιθανότητα υψηλών επιπέδων ολικής χοληστερόλης, υψηλής LDL χοληστερόλης (η οποία συχνά αναφέρεται ως «κακή» χοληστερόλη), τριγλυκεριδίων και HDL χοληστερόλης (ή «καλή “χοληστερόλη).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι έπαιρναν συμπληρώματα ιχθυελαίου είχαν χαμηλότερα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα από τα προβλεπόμενα, ειδικά για τη ολική χοληστερόλη, την LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.

«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν ότι τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορεί να εξουδετερώσουν τη γενετική προδιάθεση για υψηλή χοληστερόλη» δήλωσε ο Kaixiong Ye, ο αντίστοιχος συγγραφέας της μελέτης και επίκουρος καθηγητής γενετικής στο Franklin College of Arts and Sciences της UGA.

Το ιχθυέλαιο καταπολεμά την επίδραση του οικογενειακού ιστορικού υψηλής χοληστερόλης

Δεν είναι μυστικό ότι η υψηλή χοληστερόλη κάνει κακό στον οργανισμό. Οι αρτηρίες αρχίζουν να σκληραίνουν και ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού αυξάνεται. Ενώ η υγιεινή διατροφή και η άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 86 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες – ή περίπου ένας στους τέσσερις – έχουν υψηλή χοληστερόλη. Εκατομμύρια ακόμη κινδυνεύουν να αναπτύξουν υψηλή χοληστερόλη λόγω μιας ποικιλίας παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου ενός που δεν μπορούν να ελέγξουν: της κληρονομικότητας.

Για τα άτομα των οποίων οι οικογένειες έχουν ιστορικό υψηλής χοληστερόλης, τα ευρήματα της μελέτης προσφέρουν μια άλλη δυνατότητα να βοηθήσουν στην προστασία της υγείας τους.

«Η λήψη ιχθυελαίου συνδέεται με μια στροφή προς ένα υγιές προφίλ λιπιδίων», είπαν οι επιστήμονες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης τις επιδράσεις του ιχθυελαίου στη χοληστερόλη HDL και διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα είναι ευεργετικά στην αύξηση της λεγόμενης «καλής» χοληστερόλης.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition , η μελέτη έγινε από τον Yitang Sun, έναν διδακτορικό φοιτητή στο Τμήμα Γενετικής του UGA. Πρόσθετοι συν-συγγραφείς περιλαμβάνουν τους Tryggvi McDonald, Abigail Baur, Huifang Xu και Naveen Brahman Bateman, του Franklin College του UGA. Ye Shen του Κολεγίου Δημόσιας Υγείας του UGA. και Changwei Li, του Πανεπιστημίου Tulane.

DOI

10.1016/j.ajcnut.2024.07.009

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img