31.6 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΗ Ρωσία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κουρσκ

Η Ρωσία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κουρσκ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πλαστικά κομμάτια σε συσκευασμένο ψωμί – Άμεση ανάκληση

Ξένο σώμα εντοπίστηκε σε ψωμί που πωλείται σε τρεις Ευρωπαϊκές χώρες. Η Γερμανία ενημέρωσε μέσω RASFF το Λουξεμβούργο και την Αυστρία για σοβαρό κίνδυνο από πλαστικά κομμάτια μέσα σε συσκευασμένο ψωμί. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, “Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι στο προϊόν μπορεί να υπάρχουν μικρά

Καιρός-Μαρουσάκης: Επιμένει ο καύσωνας μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο – Ανεβαίνουν τα μποφόρ

Ζέστη με αυξημένα μποφόρ στο Αιγαίο αναμένεται για σήμερα Σάββατο 10/8 στη χώρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, ενώ ο καιρός φαίνεται πως θα συνεχίσει έτσι και την επόμενη εβδομάδα, με τον Δεκαπενταύγουστο να προβλέπεται «καυτός». Για σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 38 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες

Φωτιά σε δάσος στο Χιονοχώρι Σερρών

Φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (10/8) σε δασική έκταση στην περιοχή Χιονοχώρι Σερρών. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν και 3 ομάδες πεζοπόρου. Ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο, ενώ δεν απειλεί σπίτια. #Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή

Σημάδι στο Κουρσκ: Τι είναι το «Τάγμα Αηδόνι»

Η Μάχη του Κουρσκ, που έλαβε χώρα μεταξύ 5 Ιουλίου και 23 Αυγούστου 1943, ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν μια σύγκρουση ζωτικής μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης στο Ανατολικό Μέτωπο. Μία τιτανομαχία τεθωρακισμένων! Η επιτυχής άμυνα και οι επακόλουθες αντεπιθέσεις των Σοβιετικών στο
spot_imgspot_img

Μαίνονται οι μάχες στο Κουρσκ της Ρωσίας μετά την αιφνίδια επίθεση των Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος και μάλιστα οι εξελίξεις είναι σοβαρές καθώς η ρωσική διοίκηση κήρυξε την επαρχία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας του Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, μέσω της εφαρμογής Telegram, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην περιοχή αυτή, στη νότια Ρωσία, διείσδυσαν την Τρίτη δυνάμεις του ουκρανικού στρατού οι οποίες δείχνουν να έχουν καταλάβει μια έκταση 350τ.χλμ. και πλέον να οχυρώνονται.

«Η επιχειρησιακή κατάσταση παραμένει δύσκολη στις μεθοριακές ζώνες. Για να περιορίσουμε τις συνέπειες της εισβολής των εχθρικών δυνάμεων αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ανέφερε ο Σμιρνόφ.

Η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως έχει εμπλακεί σε σφοδρές μάχες εναντίον ουκρανικών δυνάμεων που εισέδυσαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ σε μία από τις μεγαλύτερες εφόδους στο έδαφος της Ρωσίας αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προωθήθηκαν προς τον βορρά, δυτικά της συνοριακής πόλης Σούντζα(σ.σ. την οποία έχουν στα χέρια τους), 530 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας, όπως δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να μάχεται με τους Ουκρανούς στις περιοχές της περιφέρειας Κουρσκ, ακριβώς δίπλα στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Αεροπορικά πλήγματα, πυραυλικές δυνάμεις, πυρά πυροβολικού και ενέργειες μονάδων που καλύπτουν τα κρατικά σύνορα απέτρεψαν τον εχθρό από το να προωθηθεί εις βάθος στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε πως οι μάχες συνεχίζονται, προσθέτοντας πως έχει ήδη καταστρέψει 50 τεθωρακισμένα οχήματα, περιλαμβανομένων επτά αρμάτων μάχης, οκτώ τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού, τριών οχημάτων μάχης πεζικού και 31 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

Ο Αλεξέι Σμιρνόφ, ο προσωρινός κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ, είπε πως σημειώθηκαν επιθέσεις με ρουκέτες και drones στη διάρκεια της νύχτας, και κάλεσε τους πολίτες να προφυλαχθούν μένοντας μακριά από τα παράθυρα.

«Εξαιτίας της κατάστασης στις μεθοριακές περιοχές της περιφέρειας, οι ιατρικές υπηρεσίες αναπληρώνουν τις προμήθειες αίματος από δότες» είπε ο Σμιρνόφ, προσθέτοντας πως θα στηθεί ένα κινητό σημείο αιμοδοσίας στο Κουρσκ, τόπο της μεγαλύτερης στον κόσμο χερσαίας μάχης στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img