36.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΑτζέντα 2030Αυτά είναι τα 16 είδη εντόμων που εγκρίθηκαν για ανθρώπινη κατανάλωση

Αυτά είναι τα 16 είδη εντόμων που εγκρίθηκαν για ανθρώπινη κατανάλωση

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νέα μελέτη: Σοβαρός κίνδυνος για την υγεία από μπάρες πρωτεΐνης και γιαούρτια φυτικής προέλευσης

Ό,τι είναι φυτικής προέλευσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και υγιεινό. Νέα έρευνα δείχνει ότι οι υπερ-επεξεργασμένες (UPF) φυτικές τροφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά και καρκίνο. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Regional Health – Europe  , ανέλυσε δεδομένα μιας δεκαετίας από περίπου 118.000 ενήλικες

Φωτιά στο Ζευγολατιό – Καίει κοντά στην Εθνική οδο (vid)

Φωτιά ξέσπασε στο Ζευγολατιό Κορινθίας το μεσημέρι της Τρίτης 13 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής η φωτιά καίει αγροτογεωργική έκταση κοντά στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, ενώ έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Μελόνι σε Νετανιάχου: Η Ιταλία στηρίζει την διαμεσολαβητική προσπάθεια Αιγύπτου, Κατάρ και ΗΠΑ

Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, η Μελονι ευχήθηκε και πάλι να επιτευχθεί συμφωνία για βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και για την απελευθέρωση των ομήρων, όπως προβλέπει το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ με αναφορά και στον νέο γύρο συνομιλιών της 15ης Αυγούστου. Παράλληλα η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα της

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης για Σουδάν: “Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά”

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ /ΙOM) κάλεσε τις χώρες να αυξήσουν τις δωρεές τους για να αντιμετωπιστεί η κρίση εκτοπισμού στο Σουδάν, η μεγαλύτερη στον κόσμο, προειδοποιώντας σήμερα ότι η απραξία μπορεί να κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ο ΔΟΜ έχει λάβει μόλις το 21% της στήριξης που χρειάζεται να παράσχει κρίσιμη βοήθεια

Πυροσβεστική: Τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν κατά τη μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής

Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους» διευκρινίζει η πυροσβεστική Δεκάδες εναέρια μέσα επιχείρησαν τις ημέρες της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.  Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα) Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα) Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο
spot_imgspot_img

Η Σιγκαπούρη έκανε το άλμα και ενέκρινε 16 είδη εντόμων ως ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση, μεταδίδει ο βρετανικός Guardian!

Σύμφωνα με την άποψη του Οργανισμού Τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA) σε αυτά περιλαμβάνονται γρύλοι, προνύμφες σκώρων και ένα είδος μέλισσας. Ο οργανισμός λέει ότι έλαβε αυτή την απόφαση απλώς και μόνο επειδή η βιομηχανία εντόμων «αναπτύσσεται και τα έντομα είναι ένα νέο είδος διατροφής εδώ».

Όλα αυτά έρχονται, καθώς Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) συνεχίζει να προωθεί την κατανάλωση εντόμων ως φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να λάβετε πρωτεΐνη στην διατροφή σας – τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα τους.

Και φυσικά τα έντομα δεν θα δοθούν ολόκληρα αλλά σε μορφή αλεύρων και άλλων μορφών, προκειμένου να προωθηθούν εύκολα στο κοινό, όπως τονίζει μεταξύ, άλλων η βρετανική εφημερίδα: «Τα πλούσια σε πρωτεΐνες ζυμαρικά θα μπορούσαν να παρασκευαστούν χρησιμοποιώντας αλεύρι από αλεσμένα έντομα, όπως και μπισκότα ή σκόνη για σέικ πρωτεΐνης.»

Γράφει ο Guardian:

Ποια είναι τα είδη που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση;

Η Σιγκαπούρη έχει εγκρίνει 16 είδη εντόμων, σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Στο στάδιο των ενηλίκων βρίσκονται τέσσερα είδη γρύλων, δύο ακρίδας, ακόμα ένας είδος ακρίδας και ένα μέλισσας. Στο στάδιο της προνύμφης υπάρχουν τρία είδη αλευροσκούληκα, ένα είδος white grub (το προνυμφικό στάδιο των σκαραβαίων) και ένα είδος σκαθαριού ρινόκερου, καθώς και δύο είδη σκώρου. Οι σκώροι του μεταξοσκώληκα και οι μεταξοσκώληκες (διαφορετικά στάδια του ίδιου είδους) μπορούν να καταναλωθούν και οι δύο, σύμφωνα με τις οδηγίες.

«Είναι πραγματικά εκπληκτικό να βλέπεις ότι έχουν τώρα έναν τόσο μεγάλο κατάλογο ειδών που έχουν εγκριθεί για ανθρώπινη κατανάλωση», λέει ο Skye Blackburn, Αυστραλός εντομολόγος και επιστήμονας τροφίμων που υποστηρίζει την κατανάλωση εντόμων και πουλά προϊόντα με βάση τα έντομα. «Δείχνει πραγματικά ότι η Σιγκαπούρη είναι λίγο πιο ανοιχτή από ό,τι πιστεύαμε ότι θα ήταν στα βρώσιμα έντομα».

(…)

Γιατί ο ΟΗΕ θέλει να τρώμε έντομα;

Επειδή είναι ώρα κρίσης από άποψη κλίματος και τα έντομα είναι μια πολύ πιο βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης από τα ζώα.

Έχουν υψηλό «ποσοστό μετατροπής», που σημαίνει ότι είναι αποτελεσματικά στο να μετατρέπουν την ενέργεια των φυτών σε πρωτεΐνη, ή με άλλα λόγια, να μετατρέπουν αυτό που τρώνε στο δικό τους σώμα. «Τα τριζόνια-γρύλλοι χρειάζονται έξι φορές λιγότερη τροφή από τα βοοειδή, τέσσερις φορές λιγότερη από τα πρόβατα και δύο φορές λιγότερο από τους χοίρους και τα κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής για να παράγουν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης», σύμφωνα με τον FAO (σ.σ. Άραγε για αυτό ταλαιπωρούνται με βαρείς φόρους οικτηνοτορόφοι; Στο τέλος θα κλείσουν;).

Μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους, να χρησιμοποιούν λιγότερο χώρο και νερό και να παράγουν χαμηλότερες εκπομπές. Επειδή μπορούν να καλλιεργηθούν σε αγροτικές και αστικές περιοχές σε σχετικά μικρά δωμάτια, μπορούν επίσης να αποτελέσουν πηγή εισοδήματος για άτομα που έχουν λιγότερη πρόσβαση στην γη ή την εκπαίδευση που απαιτείται για την εκτροφή ζώων.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img