32.7 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΑτζέντα 2030Αυτοκίνητο: Ποια μέτρα έχουν λάβει χώρες της ΕΕ για την προώθηση της...

Αυτοκίνητο: Ποια μέτρα έχουν λάβει χώρες της ΕΕ για την προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον αυτοκίνησης

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πόσο αλκοόλ είναι πραγματικά ασφαλές να πίνουμε;

Τι αναφέρουν τα ευρήματα ερευνών από όλο τον κόσμο και ποια είναι τα πρώτα μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι ερευνητές και οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ – για τις γυναίκες ένα ποτό την ημέρα, για τους άνδρες δύο ποτά την ημέρα – συνδέεται με μεγαλύτερη

Meteo: Επιδεινώνονται οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες – Προειδοποίηση για ανέμους έως και 90 χλμ/ώρα

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά την Κυριακή 11/08, επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στη Νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες και στη Νότια Κρήτη τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 11/08 θα φτάσουν τα 90

Μεσσηνία: Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο της Μεταξάδας χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Μεσσηνία. Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της. Κινητοποιήθηκαν 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 21 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π. Επίσης συνδράμουν και μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τι απάντησε το αμερικανικό Πεντάγωνο για πιθανά χτυπήματα μέσα στην Μόσχα με αμερικανικά όπλα

Το Πεντάγωνο την περασμένη Πέμπτη ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης εάν η χρήση αμερικανικών όπλων από τις δυνάμεις της Ουκρανίας στην συνεχιζόμενη εισβολή στο Κουρσκ είναι «συνεπής» με την αμερικανική πολιτική για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η Ουκρανία με τα αμερικανικά όπλα. Η εκπρόσωπος Sabrina

Γάζα: Το Κατάρ ζητάει τη διεξαγωγή “επείγουσας διεθνούς έρευνας”, μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σχολείου

μετά τον βομβαρδισμό ενός σχολείου στη Γάζα, ο οποίος στοίχισε σήμερα τη ζωή σε 93 ανθρώπους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα. Το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, «την αποστολή ανεξαρτήτων ερευνητών του ΟΗΕ, προκειμένου να διεξάγουν έρευνες για τη συνεχή στόχευση από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σχολείων και
spot_imgspot_img

ενώ η Κοπεγχάγη και το ‘Αμστερνταμ είναι δύο πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν θέσει ως στόχο τη μετατροπή όλου του στόλου των δημόσιων συγκοινωνιών τους από πετρελαιοκίνητα λεωφορεία σε ηλεκτρικά έως το 2025.

Αυτά είναι μόνο δύο από τα 10 σημαντικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η γερμανική εταιρεία συμβούλων M3E με έδρα το Βερολίνο, τα οποία απεικονίζουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη. Στη Νορβηγία, που θεωρείται η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ, για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και μέχρι τα πρώτα 43.000 ευρώ δεν υπάρχει ΦΠΑ 25%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην τιμή λιανικής είναι ιδιαίτερα φθηνό. Η ισπανική κυβέρνηση υποχρεούται βάσει νόμου να εξοπλίσει τους δημόσιους χώρους στάθμευσης με τουλάχιστον έναν σταθμό φόρτισης για κάθε 20 θέσεις στάθμευσης.

Μέσα στα πλάνα της πολωνικής κυβέρνησης είναι η απαλλαγή των ρύπων που προέρχονται από το διοξείδιο του άνθρακα, καθώς στοχεύει στην κυκλοφορία 1,46 εκατομμύριων ηλεκτρικών και plug in υβριδικών αυτοκινήτων στη χώρα μέχρι το 2030. Στη Γαλλία η ταξινόμηση ενός αυτοκινήτου με εκπομπές διοξιδίου του άνθρακα άνω των 194 γραμμαρίων/χλμ στοιχίζει επιπλέον 60.000 ευρώ.

Ο έλεγχος των εκπομπών ρύπων που ισχύει για τα αυτοκίνητα θα επεκταθεί στον τομέα των οδικών μεταφορών το 2027 για την ΕΕ. Σήμερα στην Ολλανδία υπάρχει εθνική συμφωνία η οποία προβλέπει να κατασκευαστούν 50 σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου έως το 2025. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Ολλανδία πιστεύει και φροντίζει να βρεθεί ένα βήμα μπροστά στην υδρογονοκίνηση, που, όπως όλα δείχνουν, θα λειτουργεί παράλληλα και ενισχυτικά με την ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, η Κύπρος επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) όπου το όφελος μετά και από την απόσυρση του παλιού επαγγελματικού οχήματος αγγίζει τα 15.000 ευρώ ανά όχημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η Εσθονία είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν προσφέρει φορολογικά προνόμια για ηλεκτρικά οχήματα.

Κυριάκος Παρασίδης – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img