23.4 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑτζέντα 2030Άλλα κόλπα: 24ωρα Pass μετακίνησης στις Ζώνες Χαμηλών Ρύπων των πόλεων!

Άλλα κόλπα: 24ωρα Pass μετακίνησης στις Ζώνες Χαμηλών Ρύπων των πόλεων!

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κρήτη: Στη ΜΕΘ τουρίστες που ήπιαν καυστικό υγρό για… ρακή – Συνελήφθη ο διευθυντής του ξενοδοχείου

Η μπαργούμαν κέρασε καυστικό υγρό τρεις πελάτες του ξενοδοχείου και δύο εργαζόμενους, στις Γούβες Ηρακλείου. Άλλη μία περίπτωση μπερδέματος του αλκοόλ στην εστίαση επιβεβαιώνει ότι η παράβλεψη βασικών μέτρων ασφαλείας μπορεί να έχει τις πιο σοβαρές συνέπειες. Πέντε άνθρωποι τρεις τουρίστες και δύο υπάλληλοι ξενοδοχείου στο Ηράκλειο νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μετά την κατανάλωση καυστικού

Θα συναντηθούν οι Υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ – Ισραήλ στο Πεντάγωνο στις 9 Οκτωβρίου

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν θα δεχθεί στο Πεντάγωνο τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, στις 9 Οκτωβρίου “για να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή”, Η επίσκεψη αυτή ανακοινώνεται την ώρα που το Ισραήλ δεσμεύεται ότι θα ανταποδώσει στο Ιράν την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη

Ο Νετανιάχου λέει στους στρατιώτες: “Μαζί θα νικήσουμε” – Στα σύνορα με τον Λίβανο

“Πριν από έναν χρόνο, υποστήκαμε ένα φρικτό πλήγμα”, δήλωσε αναφερόμενος στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου 2023. “Κατά τη διάρκεια των δώδεκα μηνών που ακολούθησαν, μετατρέψαμε την πραγματικότητα από το ένα άκρο στο άλλο. Όλος ο κόσμος θαυμάζει τα πλήγματα που καταφέρετε στους εχθρούς μας”, πρόσθεσε. “Μαζί θα αγωνιστούμε

ΕΛΣΤΑΤ: Σοκάρουν τα στοιχεία της – Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2023

Η υπογεννητικότητα συνιστά ένα μείζον πρόβλημα για την χώρα μας  και αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε, το 2023 οι γεννήσεις στην Ελλάδα ήταν 71.455, ενώ οι θάνατοι 128.101, μία διαφορά δηλαδή 56.646. Μιλώντας σε απογευματινή εκπομπή του Mega,  ο Βύρωνας Κοτζαμάνης, διευθυντής στο ινστιτούτο δημογραφικών ερευνών και

Καιρός: Αύριο δεν θα έχει ζέστη – Πότε να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα

Εκπλήξεις ετοιμάζει ο καιρός των επομένων ημερών με τις περισσότερες προβλέψεις να κάνουν λόγο για ζέστη, αν και αυτή δεν θα γίνει αισθητή τουλάχιστον από αύριο Δευτέρα για ζήτημα παραμένει πότε θα κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα.... Ο καιρός αύριο Δευτέρα Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές
spot_imgspot_img

Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, αρμόδιος για τις μεταφορές, Ντέιβιντ Μπέλιαρ, ανακοίνωσε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου τη δημιουργία «24ωρου ZFE Pass» που θα τους επιτρέπει να οδηγούν εκεί έως και δώδεκα ημέρες το χρόνο.

Εκτός από αυτές τις άδειες, τα οχήματα με το πορτοκαλί αυτοκόλλητο Crit’Air 3 – αυτοκίνητα ντίζελ που χρονολογούνται πριν από το 2011 και αυτοκίνητα βενζίνης πριν από το 2006θα αποκλείονται από την κυκλοφορία όλη την εβδομάδα από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Οι διάφοροι «καλοθελητές» μιλούν για ένα μέτρο που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, επιταχύνοντας τη μετάβαση σε λιγότερο ρυπογόνα οχήματα.

Τα οχήματα Crit’Air 3 έχουν ήδη λάβει αναβολή: θα έπρεπε να τους είχε απαγορευτεί η οδήγηση στη ZFE (Ζώνη Χαμηλών Ρύπων) από το 2022.

Αυτό το νέο πάσο που προτείνεται από τις τοπικές αρχές για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αλλάξουν το ρυπογόνο όχημά τους.

Πολλοί όμως είναι δεδομένο πως θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν εντελώς την ιδιωτική μετακίνηση!!

Αντίστοιχα συστήματα εφαρμόζονται και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Το πιο γνωστό εξ αυτών αφορά τις ζώνης ULEZ (Ultra Low Emission Zones) του Λονδίνου.

Τα άτομα που αφορά αυτό το μέτρο, διευκρινίζει ο David Belliard, είναι ουσιαστικά «οδηγοί χαμηλών χιλιομέτρων», διερχόμενα οχήματα (επισκέπτες, τουρίστες) ή ιδιοκτήτες «επιπλέον οχημάτων»:

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων στο Παρίσι, οι οποίοι έχουν οχήματα αλλά που δεν τα χρησιμοποιούν πραγματικά, άτομα που έχουν παιδιά και τα χρησιμοποιούν για να πάνε διακοπές για παράδειγμα.

Ως εκ τούτου, είναι μια χειρονομία προς αυτούς τους οδηγούς χαμηλών χιλιομέτρων, των οποίων τα αυτοκίνητα είναι σίγουρα ρυπογόνα, αλλά η συμπεριφορά των οποίων έχει περιορισμένο αντίκτυπο στην ποιότητα του αέρα. Επομένως δεν χρησιμοποιούν αρκετά το όχημά τους για να τους συμφέρει να το αντικαταστήσουν με ένα πιο καθαρό».

φωτο:freepik

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img