33.5 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΑτζέντα 2030Μπένος: Έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση στον Έβρο, μετά...

Μπένος: Έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση στον Έβρο, μετά τις πυρκαγιές

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Άνω άκρο & θερινά σπορ: Πώς να αποτρέψετε τους τραυματισμούς – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Αύξηση των τραυματισμών στον ώμο και τον αγκώνα παρατηρείται το καλοκαίρι, λόγω της λαχτάρας των περισσοτέρων να κάνουν πάρα πολλά, πολύ σύντομα, μετά από πολλούς μήνες αδράνειας.  Εκείνοι που τους χειμερινούς μήνες η σωματική άσκηση περιελάμβανε μερικά τεντώματα στον… καναπέ, κινδυνεύουν περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για όσους πήγαιναν πού και πού στο γυμναστήριο ή

Προέλαση σε Προκόφσκ, Τορέσκ και Βουλεντάρ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ολοκληρωτικά την οχυρή πόλη Νιού Ιόρκ, 10 χλμ. νότια της επίσης οχυρής πόλης Τορέσκ, η οποία πλέον αποκόπτεται από τον νότο την στιγμή που βρίσκεται εν αναμονή μεγάλης επίθεσης από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι Ρώσοι βρίσκονται κοντά στα πρώτα σπίτια του Τορέσκ και ετοιμάζουν επίθεση σε ευρύ μέτωπο, έχοντας το πλεονέκτημα

Μέχρι πόσους καφέδες την ημέρα μπορούμε να πίνουμε;

Το γνωρίζατε ότι πάνω από 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων; Νέα έρευνα καταγράφει ότι ο πολύς καφές δυσκολεύει την καρδιά μας! Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διεπίστωσαν ότι πάνω από 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων ακόμη και σε κατά τα άλλα υγιή άτομα. «Η τακτική

Σάλος στις ΗΠΑ με πρόγραμμα μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών λίγο πριν τις εκλογές!

Ο Μιγκέλ Αλεμάν, ένας 39χρονος που ήρθε στις ΗΠΑ από το Μεξικό σε ηλικία 4 ετών, είναι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ελπίζουν ότι θα πάρουν «πράσινη κάρτα» και θα πολιτογραφηθούν Αμερικανοί πολίτες μέσω ενός νέου προγράμματος της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν το οποίο ξεκίνησε σήμερα. Το πρόγραμμα αυτό είναι μία από τις σημαντικότερες

Σήμα κινδύνου από τον Γιώργο Τσατραφύλλια: Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν»

Σχεδόν 18.000 κεραυνοί κατεγράφησαν τις τελευταίες ώρες στην δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, με την κακοκαιρία να δείχνει τα «δόντια» της στην βορειοδυτική Ελλάδα. Τις επόμενες ώρες ισχυροί κεραυνοί, έντονες βροχές και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν τις περιοχές της κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας, την Πιερία, την Χαλκιδική και την Καβάλα. Παρόμοιο θα είναι
spot_imgspot_img

Έκκληση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσουν γρήγορα το τοπίο στον Έβρο, όπως το έκαναν στη Θεσσαλία, για να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές το περσινό καλοκαίρι (ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ), απηύθυνε ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κατά την ομιλία του στο συνέδριο με θέμα «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία», που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε δύο όπλα στα χέρια μας που είναι η πρώτη φάση του Masterplan, μετά από δημόσια διαβούλευση, και η εγκεκριμένη Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) και σημείωσε: «Πρέπει να ξέρουμε τους πόρους του προγράμματος. Η Περιφέρεια θα δώσει περίπου 15.000.000 ευρώ, δεν μπορεί να δώσει παραπάνω, δεν έχει να δώσει παραπάνω, ούτε μπορούμε να στερήσουμε πόρους από άλλα προγράμματα».

Επισήμανε την ανάγκη να ενταχθεί στο Πρόγραμμα η ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο.

Είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί σε δύο επίπεδα, στις υποδομές και τις πολιτικές και ανέφερε ως παράδειγμα την πολιτική για το δημογραφικό λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στον Έβρο.

Επίσης, θεωρεί αδιανόητο να μη συμπεριλαμβάνοντα στα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το μεταφορικό και ενεργειακό ισοδύναμο, γιατί όπως είπε, είναι πολύ υψηλό στην περιοχή το κόστος το ενεργειακό και το μεταφορικό.

«Το πρώτο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τις προθέσεις της, με τις πολιτικές στις υποδομές και τη χρηματοδότηση, διότι δεν μπορούμε να φτάσουμε στη συγκρότηση του Προγράμματος αν δεν γίνει αυτό, είναι δύσκολο να γίνει η πρόσκληση, χωρίς αυτή την κυβερνητική δέσμευση», υπογράμμισε ο κ. Μπένος.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους θεσμούς της περιοχής να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και σε ό,τι αφορά στο «ΔΙΑΖΩΜΑ», δήλωσε: «Εμείς δεν ήρθαμε για να φύγουμε, ήρθαμε για να μείνουμε, εμείς θα είμαστε πάντα εδώ. Πέρα και από το έργο της Επιτροπής, που θα τελειώσει κάποια στιγμή, όταν παραδώσει το Masterplan».

Ο κ. Μπένος πρότεινε στον πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη να συνεργαστούν για την υλοποίηση της πρότασης του Ιδρύματος να ενισχύσει με υποτροφίες για την κατάρτιση νέων του Έβρου σε εφαρμοσμένα τεχνικά επαγγέλματα που θα αναζητηθούν άμεσα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, και τις δεξιότητες που θα απαιτηθούν.

Επίσης, έκανε δεκτή την προσφορά του καθηγητή του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης, Δημήτρη Μπερτσιμά, από το βήμα του συνεδρίου, να διαθέσει τους αλγόριθμους και το σύστημα που έχει αναπτύξει για την έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ώστε να επενδυθεί πλήρως με Τεχνητή Νοημοσύνη το Πρόγραμμα «ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img