30.9 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΑτζέντα 2030«Μια σκουλήκια τηγανητά και έναν γρύλο στα κάρβουνα»… Η Σιγκαπούρη ενέκρινε 16...

«Μια σκουλήκια τηγανητά και έναν γρύλο στα κάρβουνα»… Η Σιγκαπούρη ενέκρινε 16 είδη εντόμων για κατανάλωση

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

«Ένα βήμα πριν τον Γ’ Π.Π.»: Παγκόσμιο θέατρο ενώ όλοι ξέρουν ότι το ΝΑΤΟ επιτέθηκε στη Ρωσία! video

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Νικολάι Πάτρουσεφ δήλωσε σήμερα ότι η Δύση και η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι άμεσα αναμιγμένες στον σχεδιασμό της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και δυτικές δυνάμεις δήλωσαν πως η Ουκρανία δεν είχε ενημερώσει προηγουμένως και πως η Ουάσινγκτον δεν είχε καμία ανάμιξη

Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ με νεκρούς Ουκρανούς κομάντος σε ρωσικό έδαφος

Όπως μεταδίδεται, ομάδα Ουκρανών καταδρομέων, εκπαιδευμένοι από νατοϊκούς στρατιωτικούς, έπεσαν νεκροί σε ένα από τα αχανή χωράφια της ρωσικής επαρχίας Κουρσκ. Αναφέρθηκε πως προηγήθηκε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών με Ρώσους στρατιώτες που έχουν σταλεί στην περιοχή για να εκκαθαρίσουν τις περιοχές στις οποίες είχαν εισβάλει οι ουκρανονατοϊκοί. Οι μάχες σε σημεία της επαρχίας Κουρσκ κοντά στα

Επηρρεάζεται η ασφάλεια των τροφίμων από την ευλογιά των πιθήκων;

Ποια είναι τα μέτρα καλής προσωπικής υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια ασθένεια που προκαλείται από τον ιό Mpox (MPX). Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι η εξάπλωση του Mpox μπορεί να συμβεί όταν ένα άτομο έρχεται σε στενή επαφή με ένα μολυσμένο ζώο, έναν μολυσμένο άνθρωπο ή υλικά που έχουν

Φωτιά στην Αττική: Πάνω από 100.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, σύμφωνα με το Copernicus

Σε έναν νέο χάρτη που δημοσίευσε σήμερα (16/08) το Copernicus φαίνεται η νέα καταγραφή της καταστροφής που άφησε πίσω η φωτιά στη βορειανατολική Αττική , η οποία «ξέσπασε» την περασμένη Κυριακή από τον Βαρνάβα. Όπως τονίζεται στη δημοσίευση, «η Ομάδα Χαρτογράφησης μάς παρέδωσε το προϊόν διαβάθμισης για την πυρκαγιά βορειοανατολικά της Αθήνας στην Ελλάδα. Από

TASS: Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν γέφυρα στο Κούρσκ, εμποδίζοντας τις εκκενώσεις πληθυσμών, vid

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια γέφυρα στον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια Κούρσκ της Ρωσίας, εμποδίζοντας τις εκκενώσεις πληθυσμών δια ξηράς, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας TASS επικαλούμενο τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας. Μαζική εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Γκλόυσκόφ, όπου ζουν 20.000 άνθρωποι, μετά την ταχεία ουκρανική εισβολή στην ρωσική αυτή περιφέρεια. ⚡️🇺🇦Ukrainian aviation
spot_imgspot_img

«Με άμεση ισχύ, η SFA θα επιτρέψει την εισαγωγή εντόμων και προϊόντων εντόμων που ανήκουν σε είδη που έχουν αξιολογηθεί ως χαμηλής ρυθμιστικής ανησυχίας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA).

Τα έντομα που έχουν εγκριθεί από την SFA περιλαμβάνουν ακρίδες, γρύλους, αλευροσκούληκα και πολλά είδη σκαθαριών. «Αυτά τα έντομα και τα προϊόντα εντόμων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανθρώπινη κατανάλωση ή ως ζωοτροφή για ζώα που παράγουν τρόφιμα», δήλωσε η SFA, προσθέτοντας ότι τα έντομα δεν μπορούν να «συλλεχθούν από την άγρια ​​φύση».

Τεκμηριωμένη απόδειξη (χρειάζεται για να αποδειχθεί) ότι τα έντομα εκτρέφονται σε χώρους που ρυθμίζονται από την Αρμόδια Αρχή”, δήλωσε η SFA.

Το CNN επικοινώνησε με την SFA για επιπλέον σχόλια σχετικά με τους νέους κανονισμούς.

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι τα έντομα που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο «θα πρέπει να υποβληθούν σε αξιολόγηση για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανθρώπινη κατανάλωση».

Η κατανάλωση εντόμων στη Σιγκαπούρη παραμένει καινοτομία. Οι ερευνητές έχουν καταγράψει περισσότερα από 2.100 βρώσιμα είδη εντόμων – πολλά από τα οποία είναι γεμάτα με σημαντικές “βιταμίνες” και “μέταλλα” και χρησιμεύουν ως “βιώσιμη” πηγή υψηλής πρωτεΐνης σε αντίθεση με τα ζώα που παράγουν μεθάνιο….!

«Τα έντομα είναι μια παραμελημένη πηγή πρωτεΐνης και ένας τρόπος για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», σύμφωνα με μια έκθεση του 2022 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. «Η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης είναι η πηγή των αερίων του θερμοκηπίου και η “κλιματική αλλαγή”. Τα έντομα προς κατανάλωση, μπορούν να αντισταθμίσουν την κλιματική αλλαγή με πολλούς τρόπους», είπαν οι ερευνητές.

Μυρμήγκια, γρύλοι και ακόμη και ταραντούλες τρώγονται συνήθως σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας όπως η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη.

Τα ζωντανά έντομα πωλούνται συνήθως στη Σιγκαπούρη ως τροφή για κατοικίδια όπως τα ωδικά πτηνά και τα ερπετά, αλλά θα μπορούσαν να είναι μια νέα και συναρπαστική επιλογή για ανθρώπους που γευματίζουν, αναφέρει το άρθρο. Τοπικοί σεφ, εστιατόρια και εταιρείες τροφίμων και ποτών έχουν πειραματιστεί με διάφορους τρόπους για να σερβίρουν με ασφάλεια έντομα σε πιάτα όπως αλατισμένα αβγά καβουριών με σκουλήκια και προϊόντα όπως μπάρες πρωτεΐνης.

«Καθώς η βιομηχανία εντόμων είναι εκκολαπτόμενη και τα έντομα είναι ένα νέο είδος διατροφής εδώ, η SFA έχει αναπτύξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα έντομα που θέτει σε εφαρμογή κατευθυντήριες γραμμές για τα έντομα που πρέπει να εγκρίνονται ως τρόφιμα», δήλωσε η SFA.

photo: freepik

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img