26.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑτζέντα 2030Σχεδιάζουν να γεμίσουν τον Ειρηνικό Ωκεανό με σίδηρο έως το 2026! Ο...

Σχεδιάζουν να γεμίσουν τον Ειρηνικό Ωκεανό με σίδηρο έως το 2026! Ο απίστευτος λόγος

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βόλος: Γιος χτύπησε στο κεφάλι τον πατέρα του με ψαροντούφεκο και τον τραυμάτισε σοβαρά

Ένας γιος στο Βόλο χτύπησε στο κεφάλι τον πατέρα του με το ψαροντούφεκο και τον τραυμάτισε σοβαρά. Ειδικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στο κέντρο του Βόλου και στη συμβολή των οδών Τρικούπη και Γαλλίας. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έως τώρα, ο γιος όπλισε το ψαροντούφεκο και χτύπησε στο κρανίο τον

Ρώσος αξιωματικός διέταξε το Πυροβολικό να βομβαρδίσει την θέση του για να εξοντωθούν οι επιτιθέμενες ουκρανικές δυνάμεις!

O συνταγματάρχης Αλεξάντερ Ντανίλοφ, δέχτηκε επίσκεψη στο νοσοκομείο από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς είχε τραυματιστεί στην μαχητής Μαλάγια στην περιοχή του Κουρσκ. Η ιδιαιτερότητα στην επίσκεψη αυτή έγκειται στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε περικυκλωθεί από υπέρτερες αριθμητικά ουκρανικές δυνάμεις και ζήτησε από το ρωσικό πυροβολικό να στοχεύσει στην δική του θέση

Άκης Σακελλαρίου: Τροχαίο ατύχημα για τον ηθοποιό – Αναβλήθηκε η θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχει

Τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό του είχε ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου. Ως αποτέλεσμα χρειάστηκε να αναβληθεί η θεατρική παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, στην οποία πρωταγωνιστεί, το βράδυ της Δευτέρας, 16 Σεπτεμβρίου. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και την ανακοίνωση του θεάτρου.Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση γράφει: «Έκτακτη ανακοίνωση – Λόγω τροχαίου

Πρόστιμο σε χονδρέμπορο τροφίμων για διανομή μολυσμένου με καρκινογόνα βαφή, φοινικέλαιο

Η απαγορευμένη βαφή Sudan βρέθηκε σε φοινικέλαιο που διακινούνταν στη Βρετανία. Πρόστιμο πάνω από 13.000 λίρες επιβλήθηκε σε εταιρεία εισαγωγής και διανομής τροφίμων στη Βρετανία, για διανομή μολυσμένου φοινικέλαιου. Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, το Ειρηνοδικείο του Κόλτσεστερ διέταξε την MacPhilips Foods Ltd, με έδρα την Juliet Way, Purfleet-on-Thames, να πληρώσει 6.000 £ σε πρόστιμα, 2.000

Bill Gates: Αυτό δήλωσε για τα παιδιά και την «κλιματική αλλαγή»

Ο υποσιτισμός είναι η χειρότερη παγκοσμίως κρίση στην παιδική υγεία και η φερόμενη κλιματική αλλαγή θα κάνει ακόμα πιο σοβαρή την κατάσταση, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος θέλει να «σώσει» τα παιδιά! «Αν δεν πάρεις γενικά τη σωστή τροφή, τόσο στη μήτρα όσο και στα πρώτα χρόνια σου, δεν θα μπορέσεις ποτέ να
spot_imgspot_img

Η DailyMail γράφει σε άρθρο της, πως η τεχνική, που ονομάζεται (OIF), ρίχνει μια κονιοποιημένη μορφή σιδήρου στην επιφάνεια της θάλασσας για να διεγείρει την ανάπτυξη ενός μικρού θαλάσσιου φυτού που ονομάζεται φυτοπλαγκτόν, το οποίο καταναλώνει διοξείδιο του άνθρακα και παγιδεύει το αέριο στον ωκεανό.

Τα μοντέλα υπολογιστών έδειξαν ότι με την απελευθέρωση έως και δύο εκατομμυρίων τόνων σιδήρου στη θάλασσα κάθε χρόνο, η προσπάθεια θα αφαιρούσε σχεδόν 50 δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το έτος 2100….

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να απελευθερώσουν τον σίδηρο σε 3.800 τετραγωνικά μίλια βορειοανατολικού Ειρηνικού μέχρι το 2026.

Μια ομάδα επιστημόνων της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Exploring Ocean Iron Solutions (ExOIS) διερευνά τη διασπορά θειικού σιδήρου σε περιοχές όπου το θρεπτικό συστατικό είναι σπάνιο.

Αυτό περιλαμβάνει τον βορειοανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό που εκτείνεται από τη δυτική ακτή της Βόρειας και Νότιας Αμερικής έως την ανατολική ακτή της Ασίας και προς τα πάνω μέχρι την Αρκτική.

Διανέμοντας σίδηρο σε αυτές τις περιοχές, οι επιστήμονες μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη του φυτοπλαγκτού, κρατώντας το διοξείδιο του άνθρακα μακριά από την ατμόσφαιρα για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι επιστήμονες, είναι σημαντικό να αφαιρεθεί το CO2 από τον ωκεανό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής μειώνοντας την ποσότητα των αερίων του θερμοκηπίου που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, περίπου 40 δισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο, με τον ωκεανό να απορροφά περίπου το 30%.

Ωστόσο, οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει ότι ο σίδηρος θα μπορούσε να εξαντλήσει τα θρεπτικά συστατικά για τη θαλάσσια ζωή, σκοτώνοντας μέρος του τροφικού ιστού του ωκεανού.

Αλλά το σχέδιο προχωρά, με το χρονοδιάγραμμα να απέχει μόλις δύο χρόνια.

Οι επιστήμονες εργάζονται τώρα σε έναν τρόπο να μετατρέψουν τον σίδηρο σε σκόνη που μπορεί εύκολα να διαλυθεί στο νερό και να διασκορπιστεί σε στοχευμένες περιοχές του ωκεανού.

Καθώς ο σίδηρος διαλύεται, δρα ως διεγερτικό για το φυτοπλαγκτόν βοηθώντας το γρήγορα να αναπτυχθεί, μερικές φορές μέσα σε λίγες μέρες.

Δεκάδες πειράματα διεξήχθησαν τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, συμπεριλαμβανομένου ενός πειράματος που διεξήχθη στον βορειοανατολικό Ειρηνικό το 2006, το οποίο προκάλεσε με επιτυχία την άνθηση του φυτοπλαγκτού, λένε οι ερευνητές.

Παρά την επιτυχία του, ορισμένοι από αυτούς ωστόσο έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι το OIF θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τμήματα του οικοσυστήματος του ωκεανού.

«Πιθανότατα να επηρεάσει κάτι που πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε ακόμη», είπε η ειδικός σε βάθη της θάλασσας Lisa Levin, η οποία δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα ExOIS στο Scientific American .

Οι επιστήμονες ανησυχούν ότι το OIF θα μπορούσε να δημιουργήσει «νεκρές ζώνες» που επιτρέπουν στα φύκια να αναπτυχθούν και να καταναλώνουν όλο το οξυγόνο στο νερό, σκοτώνοντας όλα τα άλλα ζωντανά όντα.

Ωστόσο, για να μπορέσουν οι ερευνητές να ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους, πρέπει να συγκεντρώσουν 160 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα, αλλά μέχρι στιγμής έχουν λάβει μόλις 2 εκατομμύρια δολάρια επιχορήγηση από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Πρέπει επίσης να υποβάλουν αίτηση για την έγκριση της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ για τη διεξαγωγή δοκιμών μετά την εφαρμογή της διεθνούς απαγόρευσης της λίπανσης σιδήρου των ωκεανών για εμπορικούς σκοπούς το 2013.

Η απαγόρευση δεν ισχύει για το OIF για έρευνα, εάν παρακολουθείται στενά και δεν βλάπτει το περιβάλλον, σημειώνει η DailyMail.

photo: freepik

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img