17 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑτζέντα 2030Στο τέλος θα τα βρουν οι BRICS με την Δύση; Το σενάριο...

Στο τέλος θα τα βρουν οι BRICS με την Δύση; Το σενάριο που κυκλοφορεί σε ΜΜΕ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βίντεο: Οι Ουκρανοί επιστρατεύουν έφηβα κορίτσια για να σκάβουν χαρακώματα!

Το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση για την Ουκρανία στα πολεμικά μέτωπα απεικονίζεται στο παρακάτω βίντεο στο οποίο φαίνονται κορίτσια στην εφηβεία να σκάβουν χαρακώματα για να σταματήσουν κάποια μελλοντική επίθεση των Ρώσων! Λόγω της λειψανδρίας η κυβέρνηση Ζελένσκι αναγκάζεται να προσφύγει σε ακραία μέτρα που είναι η χρήση παιδιών έστω και σε βοηθητικές πολεμικές

Lidl Cz: Τρεις ανακλήσεις από τις αρχές για μολυσμένα και παραποιημένα δημοφιλή προϊόντα

Στα “μανταλάκια” από τις αρχές της Τσεχίας το σουπερμάρκετ Lidl για παραπλάνηση καταναλωτών και για μολυσμένα τρόφιμα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία οι απαιτούμενες πληροφορίες στις ετικέτες τροφίμων πρέπει –μεταξύ άλλων- να είναι ακριβείς ευδιάκριτες και μη παραπλανητικές. Επιπλέον πρέπει να αναφέρεται η ποσότητα των συστατικών που εμφανίζονται στην ονομασία του προϊόντος (π.χ. στη «μηλόπιτα»

Καιρός: Ανάβουν οι σόμπες – Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται τα πρώτα χιόνια

Με χαμηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει το σαββατοκύριακο σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ωστόσο εκτός από την ψύχρα που θα επικρατήσει, οι βροχές θα είναι ελάχιστες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, μπορεί η θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά ωστόσο οι βροχές από αυτή τη μεταβολή του καιρού θα είναι πολύ λίγες και αφορούν κυρίως τη

Ισχυρός σεισμός στα ανοικτά της Σητείας – Αισθητός σε μεγάλο τμήμα της νοτιοατολικής Κρήτης

Ισχυρός σεισμός , εντάσεως 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (19/10, 10:08) στα ανοικτά της Ζάκρου, στην ανατολική Κρήτη. Συγκεκριμένα, το επίκεντρο εντοπίζεται στα 13 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Ζάκρου, ενώ, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,3 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στο Κίεβο σήμερα

«Σήμερα πηγαίνω στην Ουκρανία. Υποστήριξη, ακόμα και πάντα, στην αντίσταση της Ουκρανίας εναντίον της ρωσικής επίθεσης», είχε δηλώσει μέσω του X χθες, Παρασκευή, το βράδυ, την παραμονή της πρώτης επίσκεψής του στη χώρα. Ο Μπαρό έφθασε στο Κίεβο ενώ η πρωτεύουσα βρίσκεται σε αντιαεροπορικό συναγερμό εξαιτίας της απειλής επίθεσης από ιρανικής κατασκευής ρωσικά επιθετικά μη
spot_imgspot_img

Οι ηγετικές φωνές της πολιτικής και των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Δύση επικρίνουν τα κράτη των BRICS, όπως την Ρωσία και την Κίνα, μεταξύ άλλων, ως αντιπάλους των δυτικών αξιών και της υπάρχουσας δημοκρατίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με ΜΜΕ, υπάρχουν και οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η Δύση και οι BRICS συνεργάζονται για να προωθήσουν την παγκόσμια ατζέντα που προωθείται από οργανισμούς όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και τα Ηνωμένα Έθνη, ή ακόμα και από μυστικά κέντρα εξουσίας!

Το επιχείρημα για αυτή την άποψη είναι πως τόσο οι BRICS όσο και η Δύση συγκεντρώνουν τα κράτη σε υπέρ-πολυεθνικούς οργανισμούς, οι οποίοι διέπονται από κοινούς κανόνες, τους οποίους τα κράτη-μέλη πρέπει να ακολουθούν! Σε αυτή την κατεύθυνση πολυεθνικές εταιρίες διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο!

Κυκλοφορεί δε το σενάριο πως σε ενδεχόμενη προσωρινή ( ; ) παγκόσμια συνεννόηση, οι δύο πλευρές θα συνενώσουν τα τραστ κρατών σε μία κεντρική διοίκηση, συγκυβέρνηση ή όπως θα ονομάζεται!

Άλλωστε, αυτό που ισχυρίζεται η πλευρά της Ρωσίας και γενικά της Ανατολής είναι πως η Δύση επιδιώκει φανερά «πλήρη κυριαρχία » και χρησιμοποιεί την παγκόσμια ατζέντα της για να οπλίσει τα πάντα – οικονομία, χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενέργεια, μέσα ενημέρωσης, εκπαίδευση, επιστήμη, ψηφιοποίηση, βιοασφάλεια, διατροφή, υγεία, κλίμα, μετανάστευση, πολιτισμό, τέχνη, αθλητισμό κτλ. εναντίον των αντιπάλων της!

Τι θα γίνει όμως αν, είτε μετά από επανεκλογή του Ντόλαντ Τραμπ είτε έπειτα από ανάγκη συνεννόησης λόγω φόβων ενός μεγάλου πολέμου, μιας νέας πανδημίας, μίας οικονομικής απειλής, μιας εξέλιξης από το… διάστημα, η Δύση παύσει να έχει αυτή την απαίτηση; Πώς θα αντιδράσει η παραδοσιακή τάξης πραγμάτων της Μόσχας σε μια τέτοια προοπτική; Θα εναρμονιστεί με τις όποιες παγκόσμιες αξίες επικρατήσουν ή θα μείνει μόνη της με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Για την ώρα πάντως, Ρωσία και Κίνα, που έχουν βιώσει επανειλημμένα την πολεμική ατζέντα της Δύσης, αντιδρούν στρατηγικά με τα δικά τους βήματα για τους εαυτούς τους και τους εταίρους και τους συμμάχους τους.

Στην πολιτική βέβαια τα πάντα ρει και ουδέν μένει…

photo freepik

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img