32.5 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΑτζέντα 2030Θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό σήμερα ο ΠΟΥ; Κρίσιμη συνεδρίαση

Θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό σήμερα ο ΠΟΥ; Κρίσιμη συνεδρίαση

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

BBC: Νεογέννητα δίδυμα σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Γάζα

Ο Άσερ και η Αϊσέλ ήταν μόλις τεσσάρων ημερών όταν ο πατέρας τους, ο Μοχάμεντ Αμπού αλ-Κουμσάν, πήγε να παραλάβει τα πιστοποιητικά γέννησής τους. Τότε οι γείτονές του, του τηλεφώνησαν για να τον ενημερώσουν ότι το σπίτι τους στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ είχε βομβαρδιστεί. Από το πλήγμα σκοτώθηκε επίσης η σύζυγός του και η γιαγιά

ΗΠΑ: Αμερικανός στρατιωτικός ομολογεί ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Αμερικανός ο οποίος εργαζόταν για την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ομολόγησε χθες Τρίτη την ενοχή του στην κατηγορία πως έδινε στην Κίνα εμπιστευτικές και απόρρητες πληροφορίες όσον αφορά την άμυνα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων για εξοπλισμούς, στρατιωτικές τακτικές και στρατηγικές. Ομολόγησε την ενοχή του, μεταξύ άλλων, στις κατηγορίες πως αποκάλυψε πληροφορίες σχετιζόμενες με την εθνική άμυνα

Βίντεο: Ρωσικές FAB έπληξαν σημεία προσωρινής ανάπτυξης των ουκρανικών δυνάμεων στο Βερκνοκαμιάνσκ

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα έχει καταγράψει τη στιγμή που ρωσικές FAB, πλήττουν σημεία προσωρινής ανάπτυξης των ουκρανικών δυνάμεων στο Βερκνοκαμιάνσκ. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Verkhnokamianske 🕰 Date: ~13.08.2024 📌 Coordinates: 48.859057,38.201875 48.868006,38.169175 👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian FABs bomb temporary deployment points of the Ukrainian Armed Forces in Verkhnokamianske. 🖥 id: 14082024.0926 ✉️source:… pic.twitter.com/5wmR5VhlIa —

Όσο οι Ουκρανοί συνεχίζουν την επίθεση απελπισίας στο Κουρσκ οι Ρώσοι περικυκλώνουν το Ποκρόβσκ και το κοίτασμα λιθίου!

Τραγική είναι η κατάσταση στο μέτωπο του Ποκρόβσκ καθώς η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση της Ουκρανίας εκκενώνει τον πληθυσμό και τα στρατεύματα από τη Μιρνόπολη και άλλες πόλεις στα περίχωρα της πόλης! Πλέον οι Ρώσοι απέχουν από την αστική περίμετρο μόλις 7 χιλιόμετρα! Σημειώνεται ότι στο Ποκρόβσκ βρίσκεται το μεγαλύτερο κοίτασμα λιθίου σε όλη την Ευρώπη. Η

Ισπανία: Επιδημία τροφικής δηλητηρίασης χτυπά την No1 αλυσίδα Burger της χώρας

Σαλμονέλα που μεταδόθηκε από αυγό χαίρεται να είναι η αιτία.    Στο επίκεντρο επιδημίας τροφικής δηλητηρίασης που φέρεται να προκλήθηκε από σαλμονέλα, βρίσκεται η γκουρμέ αλυσίδα Hundred Burgers στη Μαδρίτη της Ισπανίας, σύμφωνα με το FoodPoisoningNews. Το ξέσπασμα, που επηρέασε 17 άτομα με τα δυο να νοσηλεύονται, έχει συνδεθεί με μια σάλτσα κρόκου αυγού τρούφας
spot_imgspot_img

Ξανά στο προσκήνιο φαίνεται πως φέρνουν τις «έκτακτες υγειονομικές συνθήκες», τις οποίες τα περισσότερα κράτη του κόσμου είχαν ξεχάσει την τελευταία διετία.

Αυτή τη φορά αφορμή αποτελεί η «ευλογιά των πιθήκων», που κάνει ένα δυναμικό ξέσπασμα σε χώρες της Αφρικής.

«Η υπηρεσία ελέγχου ασθενειών της Αφρικανικής Ένωσης, η Africa CDC, κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης λόγω της επιδημίας ευλογιάς των πιθήκων που πλήττει πολλές χώρες της ηπείρου», ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο διευθυντής της.

«Η ευλογιά των πιθήκων διέσχισε πλέον τα σύνορα και πλήττει χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την ήπειρό μας (…) Ανακοινώνω, με βαριά καρδιά (…) ότι κηρύσσουμε την ευλογιά των πιθήκων (mpox) κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης» για την ήπειρο, ανέφερε ο Ζαν Κασένια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Δεν πρόκειται για απλή τυπική ενέργεια αλλά για έκκληση για ανάληψη δράσης. Αναγνωρίζουμε έτσι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αντιδρούμε εκ των υστέρων, αλλά να αναλάβουμε δράση και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε και να εξαλείψουμε αυτή τη μάστιγα», πρόσθεσε.

Με την απόφαση αυτή θα αποδεσμευτούν πόροι ώστε να αγοραστούν (εκατομμύρια) εμβόλια σε παναφρικανικό επίπεδο.

Ωστόσο, ενώ οι ειδικοί ήλπιζαν ότι οι συναντήσεις θα ενίσχυαν τη δράση σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένης της περιορισμένης προσφοράς εμβολίων, της χρηματοδότησης και των ανταγωνιστικών κρουσμάτων ασθενειών.

«Είναι σημαντικό να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης επειδή η ασθένεια εξαπλώνεται», δήλωσε ο Jean-Jacques Muyembe-Tamfum, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου του Κονγκό pour la Recherche Biomedicale (INRB).

Σήμερα Τετάρτη πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή Επειγουσών Καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκειμένου να αποφασίσει εάν θα πρέπει να κηρύξει συναγερμό σε διεθνές επίπεδο λόγω της ασθένειας αυτής!

Η mpox ή ευλογιά των πιθήκων, όπως ήταν η παλαιότερη ονομασία της, είναι μια ιογενής ασθένεια που μεταδίδεται από τα ζώα στους ανθρώπους. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img