18.6 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑτζέντα 2030Το τεράστιο πλωτό πολυτελές θέρετρο που θα περιστρέφεται συνεχώς στον ωκεανό

Το τεράστιο πλωτό πολυτελές θέρετρο που θα περιστρέφεται συνεχώς στον ωκεανό

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κρήτη: Η στιγμή που μηχανή παρασέρνει δάσκαλο που συνόδευε μαθητές Δημοτικού σε εκδρομή (βίντεο)

Μηχανή που έκανε προσπέραση σε κλούβα στην περιοχή του Τυμπακίου στην Κρήτη, παρέσυρε δάσκαλο την προηγούμενη Πέμπτη, ο οποίος συνόδευε παιδιά δημοτικού, έξω από την Πολεμική Αεροπορία Τυμπακίου. Το βίντεο του Cretalive, από κλειστό κύκλωμα κάμερας, παρουσιάζει τη στιγμή της παράσυρσης… Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η μηχανή κάνει προσπέραση σε κλούβα που προπορεύεται και

Βίντεο: H ρωσική σημαία υψώνεται στο δυτικό τμήμα της Μαξιμιλιανίβκα

H ρωσική σημαία υψώθηκε στο δυτικό τμήμα της Μαξιμιλιανίβκα. Η ρωσική πλευρά κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Δείτε βίντεο: #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Maksymilianivka 🕰 Date: ~20.10.2024📌 Coordinates: 47.983523,37.363080👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian military raised a flag in the western part of Maksymilianivka.🖥 id: 21102024.0828✉️source: https://t.co/V6vVg9KQe7 Map:… pic.twitter.com/FgTQluHkHr — Military Summary (@MilitarySummary) October 21, 2024

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία σε ψιλικατζίδικο με λεία 10.000 ευρώ

Βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη ληστεία τα μεσάνυχτα της Κυριακής σε ψιλικατζίδικο στη δυτική Θεσσαλονίκη, φεύγοντας με λεία μεγαλύτερη των 10.000 ευρώ, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο φαίνονται οι δύο ληστές να μπαίνουν στο κατάστημα ψιλικών στην οδό Μακρυγιάννη στην περιοχή της Ηλιούπολης με τον πρώτο να έχει βγάλει όπλο πριν ακόμα να περάσει την

Προϊόντα δημητριακών τίγκα στις τοξίνες μούχλας – Έρευνα

Οι τοξίνες της μούχλας μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα Το καλαμπόκι, το ρύζι, το σιτάρι, η σίκαλη, το κριθάρι και η βρώμη αποτελούν τη βάση για πολλά βασικά τρόφιμα όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά. Τα δημητριακά παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας διατροφή – παρέχουν ενέργεια και μας χορταίνουν. Αλλά εκτός από τους πολλούς

Καιρός: Επιμένει μέχρι και την 28η Οκτωβρίου ο αντικυκλώνας εμποδιστής – Νέα πρόγνωση Μαρουσάκη

Ο αντικυκλώνας εμποδιστής θα κρατήσει για ακόμη μερικές ημέρες σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, ο ωμέγα εμποδιστής επιμένει. Πρόκειται για τον αντικυκλώνα που έχει σχηματιστεί στη χώρα και παρεμποδίσει τις κακοκαιρίες από την Ευρώπη να φτάσουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου
spot_imgspot_img

Φαίνεται ότι κάθε δεύτερη εβδομάδα ακούμε πώς οι πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες της Μέσης Ανατολής χτίζουν μεγάλα θέρετρα για να ενθαρρύνουν τους τουρίστες να επισκεφτούν τις χώρες τους.

Το Κατάρ είναι η τελευταία αραβική χώρα που το έκανε, καθώς δημοσίευσε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός τεράστιου πλωτού πολυτελούς θέρετρου 8,6 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη Ντόχα στον Περσικό Κόλπο.

Με το όνομα The Eco-Floating Hotel, δημιουργήθηκε με σκοπό να χρησιμοποιήσει την ελάχιστη ποσότητα απώλειας ενέργειας με μηδενική σπατάλη...

Σύμφωνα με το Hayri Atak Architectural Design Studio (HAADS), την εταιρεία που σχεδίασε το έργο, θα είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων με 152 δωμάτια και «εμπνευσμένο από τη θάλασσα».

Είπε: «Λόγω της χαρακτηριστικής του κίνησης, παράγει ηλεκτρική ενέργεια με το να περιστρέφεται γύρω από τη θέση του ανάλογα με το ρεύμα του νερού και παρέχει στους χρήστες διαφορετικές προοπτικές εμπειρίες».

Το θέρετρο θα περιστρέφεται αργά 24 ώρες το 24ωρο και στη διαδικασία, θα παράγει ηλεκτρισμό ενώ θα διατηρεί τη θέση του μέσω της χρήσης ενός «δυναμικού συστήματος εντοπισμού θέσης».

Θα υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν το ξενοδοχείο, είτε μέσω της προβλήτας που συνδέεται με την ακτή, με σκάφος ή ακόμα και με ελικόπτερο – επειδή ένα πολυτελές ξενοδοχείο όπως αυτό είναι σχεδιασμένο για τους βαθύπλουτους.

Μέσα στο ξενοδοχείο, η ρεσεψιόν και το λόμπι των 2.286 τετραγωνικών μέτρων θα έχουν γυάλινο δάπεδο, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν την υδρόβια ζωή από κάτω και θα οδηγούν σε κάθε ένα από τα μεγάλα δωμάτιά του.

Κάθε δωμάτιο έχει ένα ευρύχωρο μπαλκόνι και με το ξενοδοχείο να περιστρέφεται απαλά, οι επισκέπτες θα έχουν θέα 360 μοιρών στο περιβάλλον του θέρετρου – αλλά όχι την ίδια στιγμή φυσικά.
Μέσα στο θέρετρο θα υπάρχει γήπεδο μίνι γκολφ , μαζί με εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, σπα και σάουνα, ενώ οι εξωτερικοί επισκέπτες θα μπορούν να βρουν γήπεδο μπάσκετ και εξωτερική πισίνα.

Οι σχεδιαστές πίσω από το The Eco-Floating Hotel ελπίζουν ότι μπορεί να ανοίξει ήδη το επόμενο έτος.

Το ξενοδοχείο έρχεται τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια φουτουριστική μεγαλούπολη χωρίς την ανάγκη αυτοκινήτων – η οποία έχει ήδη κοστίσει στο Βασίλειο 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Πριν από επτά χρόνια, η χώρα κυκλοφόρησε σχέδια για τη δημιουργία της μεγαλούπολης NEOM, η οποία θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χωρίς να χρειάζεται δρόμους, και η κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει στο The Line – που θα βρίσκεται στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας και θα είναι μόνο 170 χιλιόμετρα- πόλη μήκους και πλάτους 200 μέτρων , χωρίς αυτοκίνητα.

Η πρόσβαση θα γίνεται κυρίως μέσω ενός τρένου που τρέχει πέρα ​​δώθε στο κέντρο του, μεταφέροντας τους κατοίκους από τη μια άκρη στην άλλη.

Μια περιγραφή του The Line στον ιστότοπο της NEOM λέει: «Δεν υπάρχουν δρόμοι, αυτοκίνητα ή εκπομπές ρύπων, θα λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το 95 τοις εκατό της γης θα διατηρηθεί για τη φύση».

Η Γραμμή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2030, ενώ η ολοκλήρωση του πλήρους έργου φέρεται να έχει αναβληθεί για το 2045.

photo: pixabay

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img