Το γάλα, σε όλες του τις μορφές, αποτελεί πλούσια πηγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών και πρέπει να περιλαμβάνεται στο διαιτολόγιο όλων μας. Το δύσκολο ωστόσο είναι να επιλέξουμε ποιο γάλα είναι ιδανικό για τον καθένα από εμάς. Το αγελαδινό γάλα αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, ιδιαίτερα ασβεστίου, και είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.
Οι λοιμώξεις από Cronobacter μπορεί να είναι θανατηφόρες Η Nestle Canada Inc. ανακαλεί και πάλι βρεφικά δημητριακά της μάρκας Gerber λόγω μόλυνσης από Cronobacter. Οι έλεγχοι του Καναδικού Οργανισμού Επιθεώρησης Τροφίμων έδειξε τη μόλυνση στα δημητριακά βρώμης μπανάνας και μάνγκο, σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης που δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου. Τα επικίνδυνα βρεφικά δημητριακά διανεμήθηκαν
Μεγαλύτερο και πιο σοβαρό ακόμη και από τις πιο αρνητικές αρχικές εκτιμήσεις καταγράφεται το πρόβλημα της παραμόρφωσης των ροδάκινων και νεκταρινιών στον κάμπο της Μακεδονίας. Όπως εξηγεί, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων (ΕΔΟΠ), Χρήστος Γιαννακάκης, ήδη ανέρχονται σε 6.500 τα στρέμματα όπου εντοπίζεται το φαινόμενο, με το 80%
Ειδικοί βάζουν στη “ζυγαριά” τα γυάλινα και τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πλαστικό είναι ένα βολικό υλικό για τη μεταφορά και αποθήκευση όλων των ειδών των πραγμάτων. Αλλά αν είστε στην αγορά για νέα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, η επένδυση σε γυάλινα δοχεία αντί για πλαστικά είναι μια καλύτερη επιλογή. Η επιλογή
Χρήσιμες συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης των τροφίμων που ψήνετε έξω. Είναι η εποχή για πικνίκ, ψησίματα και άλλες υπαίθριες μαζώξεις. Αλλά η κατανάλωση φαγητού σε εξωτερικούς χώρους με ζεστό καιρό αποτελεί πρόκληση για την ασφάλεια των τροφίμων. Τα βακτήρια στα τρόφιμα πολλαπλασιάζονται ταχύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 4°C και 60°C, οπότε η καλοκαιρινή
Η πηγή των συχνά εντυπωσιακά φωτεινών τροφίμων μέσα στις συσκευασίες μπορεί να είναι τοξικές τεχνητές χρωστικές ουσίες τροφίμων. Δεν είναι μυστικό ότι τα παιδιά λατρεύουν τα έντονα χρώματα. Αρκεί να κοιτάξετε το διάδρομο με τα σνακ στο σούπερ μάρκετ, που είναι γεμάτος με ζωηρά συσκευασμένα προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους. Χημικές ουσίες στην
Γιατί σε δύο ώρες από το μαγείρεμά του, το φαγητό πρέπει να καταναλωθεί, να αποθηκευτεί σωστά ή να πεταχτεί; Κάποια φαγητά έχουν ακόμα καλύτερη γεύση την επόμενη ημέρα από το μαγείρεμά τους, ωστόσο, αν δεν αποθηκευτούν σωστά μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες. Ο Paul Jackson, ειδικός σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων της NRC Business Waste, μας συμβουλεύει