Νέα επιστημονική μελέτη έδειξε πως εάν κινδυνεύετε από υψηλή χοληστερόλη η λήψη ιχθυελαίου μπορεί να βοηθήσει. Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με περίπου δύο στους 25 ανθρώπους να βγάζουν τα καταναλώνουν χάπια ωμέγα-3. Τώρα, μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους να αρχίσουν επίσης να εξετάζουν τα
Από τη μία οι κατσαρίδες αποτελούν κίνδυνο για την υγεία λόγω μεταφορών πολλών μικροβίων που προκαλούν ασθένειες, από την άλλη όμως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από την εισπνοή των χημικών που περιέχουν τα εντομοκτόνα. Οι κατσαρίδες στο περιβάλλον του σπιτιού αποτελούν κίνδυνο για την υγεία όχι μόνο λόγω των κινδύνων που ενέχουν τα αντιγόνα των κατσαρίδων
Το να γνωρίζουμε ποιες τροφές είναι επιβλαβείς και δυνητικά μπορούν να μας βάλουν σε περιπέτειες, μας βοηθά να κάνουμε πιο σωστές επιλογές στο πιάτο μας! Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία και δεν είναι λίγα τα τρόφιμα που έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου. Το να γνωρίζουμε ποιες τροφές είναι επιβλαβείς και
Επτά δημοφιλείς μάρκες παγωτού ανακαλούνται στη Γαλλία λόγω διακοπής της ψυκτικής αλυσίδας κατά τη μεταφορά. Σύμφωνα με την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας της Γαλλίας (Rappel Conso), ανακαλούνται τα παγωτά Magnum της unilever ( 5 παρτίδες), EXTREME ICE CREAM της Nestle (7 παρτίδες) ADELIE (7 παρτίδες) BELLE AUDE (2 παρτίδες) OASIS, LA LAITIERE ICE CREAM
Η σωστή προετοιμασία του ψαριού πριν καταψυχθεί στο σπίτι είναι το κλειδί της επιτυχίας και έχει τα δικά της μυστικά. Η ερασιτεχνική αλιεία είναι διαδεδομένη στην χώρα μας και οι χομπίστες ψαράδες μας ξέρουν να προστατεύουν το κόπο τους μέχρι να τον γευτούν. Είτε η ψαριά είναι σκαφάτη είτε… “κολυμβητική” είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε
Επιστημονική γνώμη σχετικά με το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης βιταμίνης Ε. Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητήθηκε από την ομάδα της EFSA για τη διατροφή, τα νέα τρόφιμα και τα αλλεργιογόνα τροφίμων (NDA) να εκδώσει επιστημονική γνώμη σχετικά με την αναθεώρηση του ανεκτού ανώτατου επιπέδου πρόσληψης (UL) για τη βιταμίνη Ε. Καθώς η α-τοκοφερόλη αναγνωρίζεται
Η Nestle ανακαλεί βρεφικά δημητριακά Gerber στον Καναδά – Είναι μολυσμένες με το βακτήριο Cronobacter. Η Nestle Kanada ανακαλεί βρεφικές τροφές Gerber λόγω μόλυνσης από Cronobacter spp. Αυτό το βακτήριο -που εντοπίστηκε στο βρεφικό προϊόν της Nestle μετά από αναλύσεις του Οργανισμού Επιθεώρησης Τροφίμων του Καναδά-, αναπτύσσεται πιο εύκολα σε ξηρές τροφές, όπως βρεφική φόρμουλα