Τα κρούσματα «γρίπης από τεφλόν» – μια πάθηση που σχετίζεται με το μαγείρεμα σε αντικολλητικό τηγάνι – αυξάνονται συνεχώς, οδηγώντας σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το πόσο ασφαλές είναι να μαγειρεύουμε σε αντικολλητικό σκεύος. Το τεφλόν είναι το εμπορικό σήμα του πολυτετραφθοροαιθυλενίου (PTFE) και είναι «από τις πιο χημικά αδρανείς, μη τοξικές και μη εύφλεκτες ουσίες
Ψήσιμο σε μπάρμπεκιου υδρογόνου: Επίδραση στο προφίλ οσμών και στα περιεχόμενα των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων και των πτητικών οργανικών ενώσεων. Επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods αξιολόγησε την επίδραση του καυσίμου (υδρογόνο έναντι βουτανίου) στον σχηματισμό πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs) και πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (PAH) στο ψητό κρέας. Η κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων FAO/WHO για
Οι ευρωπαϊκές χώρες η μία μετά την άλλη επεκτείνουν τις ανακλήσεις για τις κουτάλες κουζίνας λόγω μετανάστευσης καρκινογόνων ουσιών στα τρόφιμα. Συνεχίζονται σε Ευρωπαϊκές χώρες οι ανακλήσεις των δημοφιλών εργαλείων κουζίνας Alpina που πωλούνται και στην Ελλάδα, καθώς μετά από εργαστηριακές αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι οι κουτάλες απελευθερώνουν πρωτογενείς αρωματικές αμίνες που είναι καρκινογόνες. Οι πρωτογενείς αρωματικές
Αυξάνονται τα θύματα της σοκολάτας στις ΗΠΑ – Παρά την μαζική ανάκληση τα προϊόντα εξακολουθούν να βρίσκονται στα ράφια. Την στιγμή που ο αριθμός των θυμάτων της επικίνδυνης σοκολάτας στις ΗΠΑ αυξάνεται, παρά την εθνική εντολή ανάκλησης, ο FDA δημοσίευσε την λίστα με τα περισσότερα από 2.000 καταστήματα όπου εξακολουθούν να πωλούνται τα φονικά προϊόντα
Αν το παγωτό έχει πρωτεΐνες και λιπαρά που προέρχονται από πηγές πέρα από το γάλα και τα επιτρεπόμενα υλικά που προδίδουν γεύση, ΔΕΝ είναι παγωτό. Στο Άρθρο 137 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, αναρτημένου στο ιστότοπο της ΑΑΔΕ, ως παγωτό ορίζεται το προϊόν το οποίο παράγεται με κατάψυξη και στη συνέχεια αποθηκεύεται, διακινείται, μεταφέρεται, διανέμεται
Πρόταση με νέους κανόνες σφαγής και επεξεργασίας που θα σώσει ζωές Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ξεκινούν τον πόλεμο κατά της σαλμονέλας και βάζουν στο στόχαστρο αρχικά, τους ίδιους τους παραγωγούς κοτόπουλων και γαλοπούλας. Στις 29 Ιουλίου, η FSIS δημοσίευσε κείμενο νέων κανόνων που θα καθιστούν
Γιατί είναι εύκολο η απόλυτη απόλαυση να μετατραπεί σε… εφιάλτη. Τι πιο δροσιστικό και νόστιμο από ένα παγωτό στη ζέστη του καλοκαιριού! Οικογενειακό, ατομικό ή μαλακό και κρεμώδες από τη μηχανή του ζαχαροπλαστείου… Κι αυτή η τελευταία επιλογή είναι πραγματικά δελεαστική. Είναι όμως εξίσου υγιεινή; Μάλλον όχι! Και παρακάτω παραθέτουμε τους λόγους για τους οποίους