11.3 C
Athens
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024

cibum

spot_img

Αντικολλητικά τηγάνια: Προειδοποίηση για τη «Γρίπη από τεφλόν» – Αυξάνονται τα κρούσματα – Συμπτώματα και προφύλαξη

Τα κρούσματα «γρίπης από τεφλόν» – μια πάθηση που σχετίζεται με το μαγείρεμα σε αντικολλητικό τηγάνι – αυξάνονται συνεχώς, οδηγώντας σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το πόσο ασφαλές είναι να μαγειρεύουμε σε αντικολλητικό σκεύος. Το τεφλόν είναι το εμπορικό σήμα του πολυτετραφθοροαιθυλενίου (PTFE) και είναι «από τις πιο χημικά αδρανείς, μη τοξικές και μη εύφλεκτες ουσίες

Ψήσιμο στη σχάρα: Το καύσιμο που οδηγεί σε πιο υγιεινό κρέας – Επιστημονική μελέτη

Ψήσιμο σε μπάρμπεκιου υδρογόνου: Επίδραση στο προφίλ οσμών και στα περιεχόμενα των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων και των πτητικών οργανικών ενώσεων. Επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods αξιολόγησε την επίδραση του καυσίμου (υδρογόνο έναντι βουτανίου) στον σχηματισμό πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs) και πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (PAH) στο ψητό κρέας. Η κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων FAO/WHO για

Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα καρκινογόνα εργαλεία κουζίνας

Οι ευρωπαϊκές χώρες η μία μετά την άλλη επεκτείνουν τις ανακλήσεις για τις κουτάλες κουζίνας λόγω μετανάστευσης καρκινογόνων ουσιών στα τρόφιμα. Συνεχίζονται σε Ευρωπαϊκές χώρες οι ανακλήσεις των δημοφιλών εργαλείων κουζίνας Alpina που πωλούνται και στην Ελλάδα, καθώς μετά από εργαστηριακές αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι οι κουτάλες απελευθερώνουν πρωτογενείς αρωματικές αμίνες που είναι καρκινογόνες.  Οι πρωτογενείς αρωματικές

Φονικές σοκολάτες: Εξακολουθούν να πωλούνται σε πάνω από 2.000 καταστήματα παρά τη μαζική ανάκληση

Αυξάνονται τα θύματα της σοκολάτας στις ΗΠΑ – Παρά την μαζική ανάκληση τα προϊόντα εξακολουθούν να βρίσκονται στα ράφια. Την στιγμή που ο αριθμός των θυμάτων της επικίνδυνης σοκολάτας στις ΗΠΑ αυξάνεται, παρά την εθνική εντολή ανάκλησης, ο FDA δημοσίευσε την λίστα με τα περισσότερα από 2.000 καταστήματα όπου εξακολουθούν να πωλούνται τα φονικά προϊόντα

Παγωτά στην Ελλάδα: Ποια συστατικά επιτρέπονται και ποια απαγορεύονται

Αν το παγωτό έχει πρωτεΐνες και λιπαρά που προέρχονται από πηγές πέρα από το γάλα και τα επιτρεπόμενα υλικά που προδίδουν γεύση, ΔΕΝ είναι παγωτό. Στο Άρθρο 137 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, αναρτημένου στο ιστότοπο της ΑΑΔΕ, ως παγωτό ορίζεται το προϊόν το οποίο παράγεται με κατάψυξη και στη συνέχεια αποθηκεύεται, διακινείται, μεταφέρεται, διανέμεται

Οι ΗΠΑ κηρύττουν πόλεμο στη σαλμονέλα – Υπεύθυνη για πάνω από 400 θανάτους Αμερικανών ετησίως

Πρόταση με νέους κανόνες σφαγής και επεξεργασίας που θα σώσει ζωές Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ξεκινούν τον πόλεμο κατά της σαλμονέλας και βάζουν στο στόχαστρο αρχικά, τους ίδιους τους παραγωγούς κοτόπουλων και γαλοπούλας. Στις 29 Ιουλίου, η FSIS δημοσίευσε κείμενο νέων κανόνων που θα καθιστούν

Παγωτά μηχανής: 3+1 λόγοι για να τα αποφύγετε

Γιατί είναι εύκολο η απόλυτη απόλαυση να μετατραπεί σε… εφιάλτη. Τι πιο δροσιστικό και νόστιμο από ένα παγωτό στη ζέστη του καλοκαιριού! Οικογενειακό, ατομικό ή μαλακό και κρεμώδες από τη μηχανή του ζαχαροπλαστείου… Κι αυτή η τελευταία επιλογή είναι πραγματικά δελεαστική. Είναι όμως εξίσου υγιεινή; Μάλλον όχι! Και παρακάτω παραθέτουμε τους λόγους για τους οποίους

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Must read

spot_img