Παθογόνα βακτήρια σε 14 προϊόντα μίας εταιρείας αλλαντικών. Πολλά προϊόντα της επωνυμίας Thierry Schweitzer, συμπεριλαμβανομένων των chipolatas και των ποικιλιών μπάρμπεκιου, ανακαλούνται από τη Γαλλική αγορά λόγω μόλυνσης με σαλμονέλα . Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας Rappel Conso, είχε δημοσιεύσει πριν από τρεις ημέρες 4 ανακλήσεις προϊόντων της εταιρείας και σήμερα άλλες 12 για
Κίνδυνος σοβαρής βλάβης στο πεπτικό σύστημα από Ιταλικό πατσά λόγω υψηλού pΗ. Οι Αρχές της Ιταλίας ανακάλεσαν από την αγορά δύο προϊόντα πατσά που παράγονται από την εταιρεία Caisa Alimentare με έδρα την Πίζα. Τα προϊόντα που ανακαλούνται είναι μοσχαρίσιος πατσάς , σε συσκευασίες των 700 γραμμαρίων με αριθμούς παρτίδας 10072024, 19072024 και 04082024, και ημερομηνίες
Στην ψύξη χάνουν τη γεύση τους, αλλάζει η σύστασή τους και οδηγούνται σε γρηγορότερη αλλοίωση Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων τα βοηθά όχι μόνο να διαρκούν περισσότερο αλλά και να διατηρούν τη γεύση, το χρώμα και τα θρεπτικά τους συστατικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα μήλα δίπλα
Συμβάλλει στην εναρμόνιση, την τυποποίηση και τη διαφάνεια των μεθοδολογιών εκτίμησης της διατροφικής έκθεσης σε ολόκληρη την Ευρώπη Το ImproRisk* είναι ένα μοντέλο εκτίμησης κινδύνου, ανοικτής πρόσβασης, το οποίο αναπτύχθηκε στην Κύπρο και συμβάλλει στην εναρμόνιση, την τυποποίηση και τη διαφάνεια των μεθοδολογιών εκτίμησης της διατροφικής έκθεσης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα απλό
Αναφορές, μελέτες και προειδοποιήσεις κρούουν καμπανάκι κινδύνου – Τι λέει η αντίθετη άποψη και ποιο είναι το “κλειδί” για ασφαλή κατανάλωση. Η ζήτηση για αναψυκτικά διαίτης που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά (NSS) και όχι ζάχαρη, έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω της μετατόπισης των διατροφικών συνηθειών των καταναλωτών προς πιο υγιεινές εναλλακτικές από τα ποτά
Cyberlindnera fabianii, μια ασυνήθιστη μαγιά που είναι υπεύθυνη για την αλλοίωση του ψωμιού. Εκτόξευση των πωλήσεων βιομηχανικού ψωμιού παρατηρείται τα τελευταία χρόνια με καθοριστικό παράγοντα τη μεγάλη διάρκεια ζωής του. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να αναπτυχθούν ζυμομύκητες και μούχλες και στο βιομηχανικό ψωμί, παράγοντας αλλοιώσεις που αποτελούνται από γλίτσα
Αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού διαμαρτυρήθηκαν πως δεν υπάρχει αρκετό φαγητό – Τους δίνουν ωμό κρέας – Οι Βρετανοί προσέλαβαν δικό τους catering. Tου Νίκου Γδοντέλη* Θυμάμαι μια σειρά από θυελλώδη meeting κατά την προετοιμασία της λειτουργίας των εστιατορίων του Ολυμπιακού Χωριού ATHENS 2004 μήνες πριν την έναρξη των αγώνων, με θέμα