Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αυξάνεται το καλοκαίρι, ταυτόχρονα όμως μεγαλώνει και ο κίνδυνος τροφικών δηλητηριάσεων. Τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται ο αριθμός των μολύνσεων και των τροφικών δηλητηριάσεων. Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι τα τρόφιμα χαλάνε πιο εύκολα τις ζεστές μέρες. Την καλοκαιρινή περίοδο, τα πιο συχνά περιστατικά είναι τροφικές δηλητηριάσεις και λοιμώξεις που
PFAS και πολύ τοξικά φυτοφάρμακα στο 92% των ολλανδικών συμβατικών φραουλών. Οι περισσότερες συμβατικές φράουλες δεν είναι κατάλληλες για παιδιά. Αυτό καταλήγει η PAN Netherlands μετά από δοκιμή 15 δειγμάτων για φυτοφάρμακα. To άρθρο δημοσιεύτηκε στο Δίκτυο δράσης για τα φυτοφάρμακα στην Ευρώπη (Pesticide Action Network Europe). Μετά από αναλύσεις που έδειξαν ότι σχεδόν καμία
Η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων εστιάζει στις ουσίες φθορίου σε χάρτινες συσκευασίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Τους επόμενους μήνες, η Δανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα εξετάσει προσεκτικότερα εάν οι εταιρείες που έχουν συσκευασίες από χαρτόνι και χαρτί στα ράφια τους μπορούν να τεκμηριώσουν ότι είναι απαλλαγμένες από ουσίες φθορίου. Χαρτί γιασάντουιτς
Παραβιάσεις σε 22 είδη, συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών. Με πρόστιμο ύψους σχεδόν 6.000 λιρών (7.100 ευρώ) ήρθε αντιμέτωπο ένα κατάστημα στο Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού διαπιστώθηκε ότι ευπαθή τρόφιμα συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών, ήταν διαθέσιμα προς πώληση 271 ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. Η υπόθεση ξεκίνησε αφού η Trading Standards έλαβε μια καταγγελία από έναν
Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει. Είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι το παγωτό είναι το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού ίσως και ολόκληρου του χρόνου, χαρίζοντας μας όχι μόνο απόλαυση αλλά και αυτό το απαράμιλλο “μυρμήγκιασμα” στον ουρανίσκο, μας ενώνει με την παιδική μας ηλικία, η κρύα θερμοκρασία του ενισχύει την ενεργοποίηση του εγκεφάλου
Θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή στην ΕΕ για το επικαιροποιημένο σχέδιο πράξης μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης. Η διαβούλευση για την υποβολή παρατηρήσεων επί του σχεδίου τροποποίησης του Καν. (ΕΕ) 2073/2005 σχετικά με τα μικροβιολογικά κριτήρια για τα τρόφιμα, όσον αφορά το βακτήριο Listeria monocytogenes, ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2024. Στις 28/6/2024, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε
Αξιολόγηση του κινδύνου των εποχιακών επιπτώσεων του μολυσμένου με καμπυλοβακτηρίδιο κοτόπουλου. Το βακτήριο campylobacter είναι συχνά πιο κοινό σε κοπάδια κοτόπουλων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στα τέλη του καλοκαιριού σύμφωνα με την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Σουηδίας livsmedelsverket, που έδωσε συμβουλές στους καταναλωτές για να αποφύγουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης. Η ποσότητα του καμπυλοβακτηριδίου στα