Υπάρχει σειρά από οργανοληπτικές δοκιμές για να αντλήσει μια επιχείρηση τροφίμων συγκεκριμένες πληροφορίες και να προβλέψει την πρόθεση αγοράς των καταναλωτών. Διαφορετικά εργαλεία για διαφορετικούς σκοπούς. Η επιστήμη της οργανοληπτικής ανάλυσης (sensory science) προσφέρει σήμερα πάνω από 25 διαφορετικά δοκιμασμένα πρότυπα οργανοληπτικών δοκιμών. Το κάθε πρότυπο έχει αναπτυχθεί και χρησιμοποιείται για να ληφθεί μια
Πρακτικός οδηγός για την αποτελεσματική επικοινωνία της σημασίας της ασφάλειας των τροφίμων. Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας τροφίμων Nuno F. Soares κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Πώς να πουλήσετε την ασφάλεια των τροφίμων: Τα 3 ½ βήματα που θα αυξήσουν μαζικά τις πιθανότητες να σας ακούσουν». Αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο εξηγεί ότι πιθανότατα παίζετε
Υποχρεώσεις των παραγωγών για τη μεταφορά του νωπού γάλακτος και για τις μεθόδους επεξεργασίας του, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος. Κατόπιν επιβεβαίωσης εστίας Πανώλης των μικρών μηρυκαστικών (PPR) σε εκμετάλλευση αιγοπροβάτων αποτελούμενη από 264 ζώα στη Δημοτική Ενότητα Καλαμπάκας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση για τη διακίνηση νωπού γάλακτος αιγοπροβάτων, τις
Η εταιρεία τροφίμων Nestlé φαίνεται ότι φιλτράρει μολυσμένο νερό με παράνομες μεθόδους και το πουλάει ως «φυσικό μεταλλικό νερό» από τη δεκαετία του 1990. Όλα και νέα στοιχεία εμπλουτίζουν την υπόθεση του σκανδάλου του μεταλλικού νερού της Nestlé που ξέσπασε στις αρχές του έτους, όταν η γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το
Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη επιδημία που συνδέεται με μη παστεριωμένο γάλα για πάνω από δύο δεκαετίες – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές παγκοσμίως. Τα 171 έφθασαν τα καταγεγραμμένα κρούσματα της επιδημίας σαλμονέλας που συνδέεται με μη παστεριωμένο γάλα της εταιρείας «Raw Farm» και νοσηλεύτηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2023 και Μαρτίου 2024, σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας
Πρακτικός οδηγός για να διατηρήσετε τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επηρεάζουν αρνητικά μόνο εμάς αλλά και τα… τρόφιμά μας! Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα ακόμη και το ψωμί αλλοιώνονται ταχύτερα σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών, καθώς τα βακτήρια και η μούχλα πολλαπλασιάζονται πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι συνήθως. Η
Οι ciguatoxins προκαλούν την ασθένεια Ciguatera η οποία συνδέεται κυρίως με την κατανάλωση μεγάλων ψαριών που έχουν συσσωρεύσει την τοξίνη. Το Κέντρο Προστασίας Υγείας (CHP) του Υπουργείου Υγείας του Χονγκ Κονγκ, διερευνά δύο κρούσματα δηλητηρίασης από σιγουατοξίνη. Η υπόθεση αφορά έναν άνδρα και μια γυναίκα ηλικίας 46 ετών, οι οποίοι εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης από ciguatoxin