Ο FDA υποστηρίζει πως τα βρωμιούχα φυτικά έλαια δεν είναι πλέον ασφαλή για χρήση στα τρόφιμα. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε ότι ανακαλεί οριστικά τον κανόνα που επέτρεπε τη χρήση βρωμιούχων φυτικών ελαίων (BVO), στα τρόφιμα, λόγω ανησυχιών σχετικά με τις επιπλοκές του χημικού στην υγεία. Η ενέργεια του οργανισμού αποτελεί
Η Nestlé Deutschland AG προειδοποίησε τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν τη σάλτσα ζυμαρικών Maggi στο βάζο «Bolognese Basis» και την ποικιλία Thomy «Vegan BBQ Sauce». Με μία επείγουσα ειδοποίηση προς τους καταναλωτές τόσο η Nestle Deutschland AG , όσο και η Γερμανική Αρχή ασφάλειας τροφίμων, ενημέρωσαν τους καταναλωτές για κίνδυνο από τη σάλτσα ζυμαρικών «Bolognese
Νέα ενημέρωση RASFF για μετανάστευση καρκινογόνων ουσιών από τις παγοκύστες στα παγάκια. Για πιθανό κίνδυνο από παγοκύστες προέλευσης Κίνας που πωλούνται στην Ελλάδα ενημέρωσε εκ νέου το Ευρωπαϊκό σύστημα RASFF. Στις παγοκύστες που διανέμονται σε Αυστρία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία Λουξεμβούργο, Ελβετία και Ουκρανία, διαπιστώθηκε «Μετανάστευση της χρωστικής ροδαμίνης Β από καλούπια παγοκύβων στα
Ακόμη και οι ήπιες τροφικές δηλητηριάσεις μπορούν να προκαλέσουν χρόνιες ασθένειες. Οι περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις ανεξαρτήτως συχνότητας εμφάνισης, μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα όπως εμετός, διάρροια, πυρετό κ.α. Ορισμένες μάλιστα φορές, τα συμπτώματα μπορεί να είναι τόσο σοβαρά που, σε συνδυασμό με την απουσία άμεσης ιατρικής παρέμβασης, μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε θάνατο. Στο
Ένα σημαντικό εργαλείο τεκμηρίωσης για τον κλάδο των τροφίμων. Τη Δευτέρα 1/7/2024, δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το νέο ενοποιημένο κείμενο του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 178/2002, μίας νομοθετικής προσέγγισης που είναι απόλυτα γνωστή σε όλους τους «τροφιματζήδες», καθώς αποτελεί το θεμέλιο για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της υγείας των καταναλωτών. Ο κανονισμός επιδίωξε και
Ποια συμπληρώματα περιέχουν απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες και ποια είναι η χώρα προέλευσης με τις περισσότερες ειδοποιήσεις στο RASFF. Οι ανησυχίες για την υγεία που σχετίζονται με την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής αυξάνονται παράλληλα με την αύξηση της δημοτικότητας και της διαθεσιμότητας αυτών των προϊόντων στην αγορά. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Ipsos για το
Εκτίμηση κινδύνου μικρών οργανοαρσενικών ειδών στα τρόφιμα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να παράσχει τέσσερις επιστημονικές γνώμες, σχετικά με το αρσενικό στα τρόφιμα, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία από το 2009, συμπεριλαμβανομένων νέων μελετών σχετικά με τις τοξικές επιδράσεις του ανόργανου και οργανικού αρσενικού. Η