Η μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα δεδομένα σύνθεσης τροφίμων παρουσιάζονται συνήθως με τη μορφή βάσης δεδομένων ή πίνακα και περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση των τροφίμων. Παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά, και τα μικροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή τις βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα. Ορισμένες
Η ανάκληση βρίσκεται σε εξέλιξη. Kαβουρδισμένους ξηρούς καρπούς macadamia ανακαλεί η εταιρεία Andersen & Sons Shelling, Inc. της Vina, CA στις ΗΠΑ, λόγω μόλυνσης από Listeria monocytogenes. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η ανάκληση ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
Η SAFE ζητά επείγουσα δράση για τον περιορισμό του ακρυλαμιδίου στα τρόφιμα. Η SAFE ξεκινά μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με το ακρυλαμίδιο – μια δυνητικά καρκινογόνο ουσία που απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα των τροφίμων σε υψηλή θερμοκρασία – μαζί με τη δημοσίευση ενός εγγράφου θέσης που υποστηρίζει αυστηρότερους κανόνες για την παρουσία της ουσίας στα τρόφιμα. Η
Το τεστ με βιοαισθητήρα που μπορεί να ανιχνεύσει την μόλυνση των προϊόντων στο χωράφι με ακρίβεια 90-100%. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Purdue των ΗΠΑ βρήκαν τη λύση που αξιοποιεί την τεχνολογία που έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τις δοκιμές της αναπνευστικής νόσου των βοοειδών και του COVID-19, η οποία ονομάζεται ισοθερμική ενίσχυση με τη βοήθεια βρόχου
Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα. Βασικός κανόνας στην ασφάλεια τροφίμων είναι η περιποίηση και κάλυψη κοψιμάτων και πληγών στα χέρια των μαγείρων σε επαγγελματικές κουζίνες, αλλά και στο σπίτι. Έτσι αν κόψετε το δάχτυλό σας κατά την προετοιμασία του φαγητού, θα πρέπει
Πόση θερμότητα μπορείτε να αντέξετε; Πιπεριές τσίλι – είτε τις αγαπάτε είτε τις μισείτε, έχουν μια καυτερή γεύση που είναι δύσκολο να αγνοήσετε. Πρόσφατα, η φλογερή φύση τους προκάλεσε αναστάτωση στη Δανία, όπου τα noodles Buldak Ramen απαγορεύτηκαν επειδή είναι επικίνδυνα πικάντικα. Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από την αίσθηση καψίματος που νιώθουμε όταν δαγκώνουμε μια
Ελβετικό τεστ βρήκε δισφαινόλη σε 10 από τα 12 δείγματα κονσερβοποιημένου τόνου, σε δόσεις υψηλότερες από αυτές που προτείνονται ως ασφαλείς από την EFSA. Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά, τουλάχιστον έως ότου η Ευρώπη υιοθετήσει σοβαρά όρια, όπως αυτά που προτείνει η EFSA για τη δισφαινόλη Α .