15.8 C
Athens
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024

cibum

spot_img

Απόλαυση χωρίς ενοχές: Νέα τεχνολογία στο σορμπέ παγωτό με 70% λιγότερη ζάχαρη

Νέες ευκαιρίες στις εταιρείες παγωτών για να δώσουν στα προϊόντα τους μια αναβάθμιση καλύτερης ποιότητας για εσάς. Σε μια νέα αποστολή να προσφέρει στους συνειδητοποιημένους ως προς την υγεία καταναλωτές απόλαυση χωρίς ενοχές στα παγωτά και τα σορμπέ, η Better Juice, Ltd. επέκτεινε την καινοτόμο τεχνολογία μείωσης της ζάχαρης για να μειώσει τα φορτία ζάχαρης

Ελληνική πατέντα: Βάση δεδομένων για την αξιολόγηση των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και της διατροφικής τους ποιότητας

Η μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα δεδομένα σύνθεσης τροφίμων παρουσιάζονται συνήθως με τη μορφή βάσης δεδομένων ή πίνακα και περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση των τροφίμων. Παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά, και τα μικροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή τις βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα. Ορισμένες

Listeria σε ξηρούς καρπούς Macadamia – Μεγάλη ανάκληση στις ΗΠΑ

Η ανάκληση βρίσκεται σε εξέλιξη.     Kαβουρδισμένους ξηρούς καρπούς macadamia ανακαλεί η εταιρεία Andersen & Sons Shelling, Inc. της Vina, CA στις ΗΠΑ, λόγω μόλυνσης από Listeria monocytogenes. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η ανάκληση ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα: Αναποτελεσματικά τα μέτρα της ΕΕ για τη προστασία των καταναλωτών σύμφωνα με την SAFE

Η SAFE ζητά επείγουσα δράση για τον περιορισμό του ακρυλαμιδίου στα τρόφιμα. Η SAFE ξεκινά μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με το ακρυλαμίδιο – μια  δυνητικά καρκινογόνο ουσία που απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα των τροφίμων σε υψηλή θερμοκρασία – μαζί με τη δημοσίευση ενός εγγράφου θέσης που υποστηρίζει αυστηρότερους κανόνες για την παρουσία της ουσίας στα τρόφιμα. Η

Το νεο τέστ βιοαισθητήρων που ανιχνεύει τη μόλυνση των προϊόντων στο χωράφι με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια

Το τεστ με βιοαισθητήρα που μπορεί να ανιχνεύσει την μόλυνση των προϊόντων στο χωράφι με ακρίβεια 90-100%. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Purdue των ΗΠΑ βρήκαν τη λύση που αξιοποιεί την τεχνολογία που έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τις δοκιμές της αναπνευστικής νόσου των βοοειδών και του COVID-19, η οποία ονομάζεται ισοθερμική ενίσχυση με τη βοήθεια βρόχου

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα. Βασικός κανόνας στην ασφάλεια τροφίμων είναι η περιποίηση και κάλυψη κοψιμάτων και πληγών στα χέρια των μαγείρων σε επαγγελματικές κουζίνες, αλλά και στο σπίτι.  Έτσι αν κόψετε το δάχτυλό σας κατά την προετοιμασία του φαγητού, θα πρέπει

Απαγόρευση πικάντικων noodles στη Δανία: Πότε τα καυτερά φαγητά γίνονται επικίνδυνα;

Πόση θερμότητα μπορείτε να αντέξετε; Πιπεριές τσίλι – είτε τις αγαπάτε είτε τις μισείτε, έχουν μια καυτερή γεύση που είναι δύσκολο να αγνοήσετε. Πρόσφατα, η φλογερή φύση τους προκάλεσε αναστάτωση στη Δανία, όπου τα noodles Buldak Ramen απαγορεύτηκαν επειδή είναι επικίνδυνα πικάντικα. Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από την αίσθηση καψίματος που νιώθουμε όταν δαγκώνουμε μια

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Must read

spot_img