Ερευνα στην Ιρλανδία έριξε τα φώτα της δημοσιότητας στην καλή διαβίωση των αλόγων και στον τρόπο με τον οποίο το κρέας τους μπορεί να εισέλθει στην τροφική αλυσίδα. Η ιχνηλασιμότητα, η κατάχρηση των μικροτσίπ και τα ζητήματα των πλαστών διαβατηρίων αναδείχθηκαν σε εκπομπή του ιρλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTÉ, η οποία περιελάμβανε μυστικό υλικό και ανάλυση
Μόλις άρχισε να πωλείται το παγωτό Nutella της Ferrero δόθηκε εντολή ανάκλησης. Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε την απόσυρση από την αγορά παγωτού Nutella της Ferrero Ferrero – Nutella Ice cream pot . H ανάκληση έγινε λόγω κινδύνου παρουσίας αλλεργιογόνων. Ο λόγος που αναφέρεται στην ανακοίνωση ανάκλησης είναι η απουσία καταλόγου συστατικών στα ιταλικά.
Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ ερευνούν ένα νέο κρούσμα λοιμώξεων από σαλμονέλα, αλλά η πηγή του παθογόνου είναι άγνωστη. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναφέρει στις ότι 47 άτομα έχουν επιβεβαιωμένα νοσήσει από λοιμώξεις που σχετίζονται με τη Salmonella Typhimurium. Η υπηρεσία δεν έχει αναφέρει πού ζουν οι ασθενείς. Η ανίχνευση, η επιτόπια
Στα θύματα εντοπίστηκε το βακτήριο της σαλμονέλας. Οι υγειονομικές αρχές του Χονγκ Κονγκ ερευνούν 15 τροφικές δηλητηριάσεις σε πελάτες του ξενοδοχείου Grand Hyatt που κατανάλωσαν παγωτό. Τα θύματα έφαγαν παγωτό βανίλια σε τρία από τα εννέα εστιατόρια και τα τρία μπαρ που διαθέτει το πεντάστερο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο scmp.com το Κέντρο προστασίας
Τα ευρήματα μελέτης που προβληματίζουν τους επιστήμονες. Τα δελφίνια θεωρούνται “είδη-δείκτες”, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να παρέχουν έγκαιρες προειδοποιήσεις για υφιστάμενους ή αναδυόμενους κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου από τον ωκεανό. Είναι επίσης μεγαλύτερα ζώα που ζουν περισσότερο, βρίσκονται ψηλότερα στην τροφική αλυσίδα και μοιράζονται ορισμένα χαρακτηριστικά με τον άνθρωπο. Η διατροφή τους
Έρχεται η αλλαγή στις επισημάνσεις που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα; Οι ημερομηνίες λήξης μπορούν πολλές φορές να παραπλανήσουν. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν έχουν απαραίτητα σχέση με την ασφάλεια των τροφίμων, αλλά να κάνουν με την “βέλτιστη κατάσταση” ενός προϊόντος, όπως αυτή καθορίζεται από τον εκάστοτε παραγωγό. Τα τρόφιμα μπορεί να είναι ασφαλή για
Εκτίμηση Μικροβιολογικών και Χημικών Κινδύνων στα Τρόφιμα. Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ένα κρίσιμο ρυθμιστικό και ποιοτικό πρότυπο που πρέπει να πληροί η βιομηχανία τροφίμων σε όλες τις φάσεις της παραγωγής τροφίμων. Η κατάποση τροφής παρουσιάζει διάφορους κινδύνους, με χημικούς και βιολογικούς ρύπους να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην απειλή της υγιεινής και της ασφάλειας των