Τι είναι οι εστέρες γλυκιδόλης, πως σχηματίζονται, γιατί ανακαλούνται τα τρόφιμα που τους περιέχουν και πόσο επικίνδυνοι είναι. Η Γερμανία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας ενημέρωσης για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF, για σοαβρό κίνδυνο από τσιπς γαρίδας που περιέχουν βιομηχανικούς ρυπαντές. Τα σνακ -προέλευσης Κίνας- έχουν ήδη ανακληθεί από τα ράφια στη Γερμανία και πρόκειται για
Ενώ μικροσκοπικά θραύσματα γυαλιού μπορεί να περάσουν απαρατήρητα από το ανθρώπινο μάτι, η ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν είναι τεράστια Η παρουσία ξένων σωμάτων σε τρόφιμα είναι πλέον πολύ συχνό φαινόμενο στη βιομηχανία. Τελευταίο περιστατικό είναι αυτό της εταιρείας Shafer-Haggart Ltd. η οποία ανακαλεί βάζα με μαύρες ελιές σε φέτες της μάρκας Success Sliced Black
Μια ακραία αντίδραση του οργανισμού στην αλλεργιογόνο σόγια που περιέχει η σαλάτα όταν δεν θα αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί να αποβεί μοιραία Η R. Walters LLC με έδρα τη Μασαχουσέτη, που δραστηριοποιείται με την εμπορική ονομάσια Elevation Foods, ανακαλεί 1.668 συσκευασίες της σαλάτας θαλασσινών Hannaford Seafood Salad 12oz, καθώς περιέχει σόγια, γνωστού αλλεργιογόνου, που δεν αναγράφεται στην
H αυξανόμενη δημοτικότητα της πρωτεΐνης μεταξύ των νέων προβληματίζει γονείς και ειδικούς Οι έφηβοι καταναλώνουν συμπληρώματα πρωτεΐνης σε σκόνη, σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σύγκριση με το παρελθόν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης των ερευνητών από το CS Mott Children’s Hospital του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν σε παιδιά ηλικίας 13 έως 17 ετών. Τα αποτελέσματα
Αποκαλυπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας που δείχνει ότι κάποιοι χρησιμοποιούν ακόμη και το μπαλκόνι τους για ψυγείο προκειμένου να έχει οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος! Το υψηλότερο κόστος διαβίωσης είχε αρνητικό αντίκτυπο στη συμπεριφορά των καταναλωτών όσον αφορά την επιλογή ασφαλών για την υγεία τροφίμων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στην Ελβετία. Με αφορμή το
Νέα ενημέρωση ενημέρωση που αφορά την επιδημία λοιμώξεων από E. coli από το Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών To Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) με νέα ενημέρωση ενημέρωση που αφορά την επιδημία λοιμώξεων από E. coli που συνδέεται με τα κρεμμύδια στα burger των McDonald’s ανακοινώνει ότι έχουν
Ο Σταφυλόκοκκος μπορεί να διατηρήσει την τοξικότητά του για περισσότερο από δύο μήνες σε κανονικές θερμοκρασίες και δεν αλλάζει τη μυρωδιά ή τη γεύση των τροφίμων Οι υγειονομικές αρχές του Μέριλαντ ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για το περιστατικό μαζικής τροφικής δηλητηρίασης που επηρέασε δεκάδες εργαζόμενους στην εγκατάσταση χονδρικής διανομής ψαριών «North Atlantic Fish Company (NAFCO) Wholesale