25.3 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

cibum

spot_img

Μέχρι πόσα πατατάκια με πράσινα σημάδια μπορείτε να φάτε για να μην αρρωστήσετε

Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε. Είτε είστε φαν των τσιπς πατάτας, είτε τρώτε σπάνια πατατάκια σίγουρα κάποια στιγμή έχετε δει πάνω σε ένα πατατάκι πράσινα σημάδια. Τι είναι αυτά τα πράσινα σημάδια και πόσο ασφαλή ή επικίνδυνα είναι για την υγεία του καταναλωτή; Οι πράσινες

Γρατζουνισμένο αντικολλητικό τηγάνι: Είναι ασφαλές για χρήση ή μήπως επικίνδυνο;

Αυξάνονται οι κίνδυνοι των χημικών ουσιών στα σκεύη που έχει φύγει μέρος της αντικολλητικής επιφάνειας. Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι απαραίτητα σε κάθε κουζίνα και αυτό το έχουμε καταλάβει όλοι, προσπαθώντας να φτιάξουμε απλά πράγματα, πως είναι τα αυγά τηγανιτά ή οι κρέπες σε οποιοδήποτε άλλο σκεύος. Πιθανότατα να έχετε ακούσει και διαβάσει διάφορες απόψεις για τους

Η EFSA επαναξιολογεί το εξάνιο ως διαλύτη στη βιομηχανία τροφίμων

Έκθεση της EFSA σχετικά με την ανάγκη επαναξιολόγησης της ασφάλειας του εξανίου που χρησιμοποιείται ως διαλύτης εκχύλισης στην παραγωγή τροφίμων και συστατικών τροφίμων. Το εξάνιο είναι ένας διαλύτης που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων για την εξαγωγή διαφόρων προϊόντων όπως φυτικά έλαια, λίπη, γεύσεις, αρώματα, πρόσθετα χρώματος ή άλλα βιοενεργά συστατικά. Περιλαμβάνεται στον κατάλογο των

Θεσσαλονίκη: Το ύποπτο φαγητό που έφαγαν οι 40 επιχειρηματίες και δηλητηριάστηκαν

Ένα από τα πρώτα πιάτα φαίνεται πως είναι η αιτία για την μαζική τροφική δηλητηρίαση επιχειρηματιών σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τις δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις επιχειρηματιών σε γεύμα που παρέθεσε μεγάλη τράπεζα σε πολυτελές εστιατόριο στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, ανήμερα των εγκαινίων

Listeria monocytogenes σε εστιατόρια και καφέ: Ποια τα επικίνδυνα σημεία επιμόλυνσης και πώς μεταφέρεται

Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές. Επιμέλεια: Κατερίνα Κουδούνα* Η Listeria monocytogenes είναι ένα γνωστό και σημαντικό τροφιμογενές παθογόνο που μπορεί να επιμολύνει τα τρόφιμα και να αποικίσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής

Έφηβος έχασε την όραση και την ακοή του, από τα junk food!

Οι τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη αλάτι και λιπαρά, χωρίς καμία θρεπτική αξία. Και ενώ τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα εντάσσονται στις κορυφαίες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη (ένας στους πέντε θανάτους οφείλεται σε κατανάλωση Junk food), ενώ οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δεν έχουν ιδέα για το τι σημαίνει junk food, σύμφωνα με

WWF: Η πιο αποτελεσματική δράση βιώσιμων συστημάτων τροφίμων για κάθε χώρα – Που διακρίνεται η Ελλάδα

Για να βοηθήσει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε όλο τον κόσμο, η WWF έχει κατηγοριοποιήσει τις χώρες σε έξι διαφορετικούς τύπους διατροφικών συστημάτων. Το Great Food Puzzle, ένα νέο εργαλείο που δημοσίευσε η WWF, βοηθά στον εντοπισμό των πιο κατάλληλων δράσεων σε εθνική βάση. Η έκθεση υπογραμμίζει ότι τα συστήματα τροφίμων – το πολύπλοκο δίκτυο

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Must read

spot_img