Επίδραση των διαφόρων πρωτοκόλλων πλύσης στον μετριασμό της μόλυνσης από E. coli σε ωμά λαχανικά σαλάτας. Τα λαχανικά είναι απαραίτητο συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής. Ωστόσο, η κατανάλωση λαχανικών σαλάτας όπως το μαρούλι, τα αγγούρια και οι ντομάτες συνδέεται συνήθως με μικροβιακούς κινδύνους λόγω παραγόντων όπως η σημαντική αναλογία επιφάνειας προς βάρος και το ελαφρώς αλκαλικό pH τους
Πολύτιμες συμβουλές για καταναλωτές αλλά και για εργαζόμενους στην εστίαση για προστασία από τροφικές δηλητηριάσεις. Η αυξανόμενη κατανάλωση γευμάτων Fast food στις ανεπτυγμένες χώρες συνδέεται με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, όπως παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις και μεταβολικές διαταραχές, ακόμα και σοβαρής βλάβης στον εγκέφαλο. Ένα άλλο σημείο κινδύνου των γευμάτων Fast Food είναι οι χημικές ουσίες
Δείτε σε ποια σχολεία πήγαν και τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Περιφέρειας Σαφάρι ελέγχων πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες τα τμήματα υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής στα κυλικεία των ιδιωτικών σχολείων, καταγράφοντας αν υπάρχει τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων. Επιπλέον, εξετάζεται αν τα προσφερόμενα είδη είναι αυτά που καθορίζονται στις (γ)
Η US Foods είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής τροφίμων κι έχει προμηθεύσει με τα θανατηφόρα κρεμμύδια τα περισσότερα fast food στις ΗΠΑ Οι γνωστές αλυσίδες εστιατορίων Burger King, Taco Bell, KFC και Pizza Hut απέσυραν τα κρεμμύδια από τα πιάτα τους μετά το θανατηφόρο ξέσπασμα E. coli που συνδέεται με το μπέργκερ McDonald’s Quarter Pounders . «Περίπου
Με τη συγκεκριμένη αγωγή 10 σελίδων η McDonald’s κατηγορείται για αμέλεια, ευθύνη προϊόντος και άλλες αξιώσεις που αφορούν τις ασθένειες Μπορεί η McDonald’s στις ΗΠΑ να πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών για τη θανατηφόρα μόλυνση με E.coli στα μπέργκερ της στην εταιρεία Taylor Farms, η οποία και την προμήθευσε με τα μολυσμένα κρεμμύδια ωστόσο, αυτό
Επειδή τα ζωικά προϊόντα είναι πολύ ευαίσθητα στην ανάπτυξη μικροοργανισμών που μπορούν νανα προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες, είναι σημαντικό να τα χειρίζεστε προσεκτικά Η ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων που συντηρούμε και φυλάσσουμε στο σπίτι, στο ψυγείο ή τον καταψύκτη μας διέπονται από συγκεκριμένους κανόνες. Το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια σε συνεργασία με τα Κολλέγια Οικογενειακών και
Οι ντομάτες είναι ένα από τα πιο συχνά κονσερβοποιημένα λαχανικά. Αν ο κήπος σας παράγει περισσότερες ντομάτες από όσες μπορείτε να φάτε, ή αν βρήκατε σε καλή τιμή ντομάτες τοπικής καλλιέργειας, η κονσερβοποίηση των δικών σας ντοματών είναι ο τέλειος τρόπος για να αιχμαλωτίσετε τη γεύση του καλοκαιριού. Οι μάγειρες και οι διατροφολόγοι θεωρούν τις