15.8 C
Athens
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024

cibum

spot_img

H αύξηση της θερμοκρασίας φταίει και για την αύξηση των λοιμώξεων από σαλμονέλα και καμπυλοβακτήριο – Μελέτη

Για κάθε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό C, ο κίνδυνος λοιμώξεων από Salmonella και Campylobacter αυξάνεται κατά 5 τοις εκατό! Σε ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό συμπέρασμα κατέληξε μια νέα συγκριτική ανάλυση επιδημιολογικών μελετών που δημοσιεύθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 1990 και Μαρτίου 2024 και κάλυψαν πάνω 1 εκατομμύριο περιπτώσεις λοιμώξεων από Salmonella και Campylobacter. Τα ευρήματα που

ΕΕ: Νέος εκτελεστικός κανονισμός για τους ελέγχους στο ελαιόλαδο

Έλεγχοι συμμόρφωσης και επαλήθευση εφαρμογής των προδιαγραφών εμπορίας. Στις 22/10/2024 δημοσιεύτηκε ο Καν. (ΕΕ) 2024/2707 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2022/2105 για τη θέσπιση κανόνων σχετικά με τους ελέγχους συμμόρφωσης των προδιαγραφών εμπορίας για το ελαιόλαδο και των μεθόδων ανάλυσης των χαρακτηριστικών του ελαιολάδου. Ο Καν. (ΕΕ) 2024/2707 θεσπίζει κανόνες σχετικά με τους

Συναγερμός για το καμπυλοβακτηρίδιο σε μη παστεριωμένο νωπό γάλα

Δεύτερη φορά σε λίγους μήνες οι έλεγχοι σε εταιρεία γάλακτος έδειξαν εκτεταμένη μόλυνση Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, ένα γαλακτοκομείο της κομητείας Μοντγκόμερι στη Νέα Υόρκη βρέθηκε θετικό στο τεστ νωπού γάλακτος για Campylobacter κατά τη διάρκεια δοκιμών ρουτίνας από κρατικούς επιθεωρητές. Το Υπουργείο Γεωργίας και Αγορών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης με

Lidl Hellas: Νέα καταγγελία στο cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από σουπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Απανωτές οι καταγγελίες για ελαττωματικά και αλλοιωμένα προϊόντα από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Μία νέα καταγγελία για ακατάλληλο τρόφιμο που αγοράστηκε από κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl έφθασε στο μέιλ του cibum. Αυτή τη φορά πρόκειται για σοκολάτα, και συγκεκριμένα για τη μάρκα J.D. Gross Chocolate Caramel, η οποία αγοράστηκε από το κατάστημα της Πυλαίας

4 τρόποι να μειώσετε τις επικίνδυνες χημικές ενώσεις όταν βράζετε ζυμαρικά

Το μαγείρεμα ζυμαρικών σε νερό με ιωδιούχο αλάτι μπορεί να παράγει δυνητικά επιβλαβή υποπροϊόντα – Επιστημονική μελέτη. Το ιωδιούχο αλάτι βοηθά στην πρόληψη διαταραχών ανεπάρκειας ιωδίου, όπως είναι η βρογχοκήλη. Αλλά πώς αλληλεπιδρά με το επεξεργασμένο με χλωραμίνη πόσιμο νερό, εάν μια ποσότητα του απολυμαντικού μείνει πίσω; Στις περισσότερες χώρες, το πόσιμο νερό επεξεργάζεται με

ΕΕ: Αξιολόγηση κινδύνου των βρωμιωμένων φαινολών και των παραγώγων τους στα τρόφιμα

Η τέταρτη γνωμοδότηση αξιολόγησης κινδύνου των βρωμιούχων φαινολών και των παραγώγων τους στα τρόφιμα. Τα βρωμιωμένα επιβραδυντικά φλόγας (BFR) είναι ανθρωπογενείς χημικές ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε μεγάλη ποικιλία καταναλωτικών/εμπορικών προϊόντων για τη βελτίωση της αντοχής τους στη φωτιά. Ανησυχία έχει προκληθεί λόγω της εμφάνισης αρκετών χημικών ενώσεων από την ομάδα των BFR στο περιβάλλον

Νεκρά τρωκτικά και περιττώματα σε χώρους αποθήκευσης και έντομα σε τρόφιμα βρήκαν οι ελεγκτές σε δύο μεγάλα σουπερμάρκετ

Η υγεία των καταναλωτών ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην… τύχη! Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα των ελέγχων των Υγειονομικών Αρχών σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της Τσεχίας, καθώς σε τουλάχιστον δύο από αυτά, τα ευρήματα δείχνουν ότι η υγεία των καταναλωτών ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην… τύχη! Νεκρά τρωκτικά και περιττώματα σε χώρους αποθήκευσης, έντομα

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Must read

spot_img