Ανάμεσα σε εκατοντάδες ράφια στο σούπερ μάρκετ, ένα άτομο είναι πιο πιθανό να επιλέξει ένα συγκεκριμένο προϊόν λόγω του σχήματος του λογοτύπου. Οι καταναλωτές που δεν έχουν ακούσει ποτέ για ένα προϊόν παίρνουν την πρώτη εντύπωση μόνο από το λογότυπο, γι’ αυτό και παίζει σημαντικό ρόλο στην επίδραση της αντίληψης της μάρκας και της συμπεριφοράς
Με πολλούς ανθρώπους να λαμβάνουν κουρκουμά σε συμπυκνωμένη μορφή συμπληρώματος, έχει εμφανιστεί μια ανησυχητική τάση. Ο κουρκουμάς φέρεται να έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες που δρουν κατά πολλαπλών παθήσεων, όπως η αρθρίτιδα, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και ο διαβήτης, ακόμα και το Αλτσχάιμερ. Οι κλινικές δοκιμές δεν έχουν δώσει αυστηρά στοιχεία που να
Τελείωσε το ξέσπασμα σαλμονελώσεων από αυγά στις ΗΠΑ. 93 επιβεβαιωμένοι ασθενείς, εκ των οποίων οι 34 χρειάστηκαν νοσηλεία, είναι ο τελικός απολογισμός της επιδημίας σαλμονέλας από αυγά στις ΗΠΑ, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια, συνεπώς για κάθε έναν ασθενή με σαλμονέλωση αντιστοιχούν άλλοι 22 που
Οι κίνδυνοι από την κατανάλωση ωμού αλευριού Μια συνταγή για το λεγόμενο αφράτο ποπ κορν που κυκλοφορεί στο TikTok είναι στην πραγματικότητα μια μολυσματική βόμβα! Ο χρήστης του TikTok με το viral βίντεο προτείνει τη χρήση ωμού μείγματος κέικ για να αρωματίσετε το ποπ κορν. Αυτό που δεν λέει όμως είναι ότι το ωμό μείγμα
Συμβουλές επιλογής και συντήρησης για να διατηρηθεί το λαχανικό φρέσκο και υγιεινό περισσότερο Σας έχει τύχει να βγάζετε από ψυγείο ένα αγγούρι για τη σαλάτα σας και διαπιστώνετε ότι έχει πιάσει «γλίτσα»; Σύμφωνα με τους ειδικούς τα αγγούρια πρέπει να έχουν έντονο και ομοιόμορφο πράσινο χρώμα για να είναι κατάλληλα προς κατανάλωση. Η ανοιχτόλευκη ή
Γιατί απειλείται το υδάτινο περιβάλλον του πλανήτη και πως αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων. Τις τελευταίες δεκαετίες, η κλιματική αλλαγή ήταν ένα από τα πιο σύνθετα παγκόσμια ζητήματα. Χαρακτηριζόμενη από παγκόσμιες μεταβολές στα καιρικά φαινόμενα, μαζί με την ταυτόχρονη αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, η κλιματική αλλαγή θα έχει αναμφίβολα σημαντικές επιπτώσεις στην επισιτιστική
Ευρήματα μελέτης υποδηλώνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει σημαντικά την ανίχνευση “ανωμαλιών” στην παραγωγή τροφίμων. Συνδυάζοντας τη γενετική αλληλουχία και την ανάλυση των μικροβίων σε ένα δείγμα γάλακτος με την τεχνητή νοημοσύνη (AI), οι ερευνητές μπόρεσαν να ανιχνεύσουν ανωμαλίες στην παραγωγή γάλακτος, όπως μόλυνση ή μη εγκεκριμένα πρόσθετα. Η νέα προσέγγιση