16.9 C
Athens
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024

cibum

spot_img

Λαχανικά τουρσί: Καταστρέφονται οι θρεπτικές ουσίες από τη διαδικασία της ζύμωσης;

Επιστημονική ανασκόπηση αναλύει τα οφέλη για την υγεία, θέματα ασφάλειας τροφίμων και τρέχουσες τεχνολογικές λύσεις για τα ζυμωμένα λαχανικά. Το τουρσί είναι η διαδικασία διατήρησης ή παράτασης της διάρκειας ζωής των τροφίμων με αναερόβια ζύμωση σε άλμη ή σε ξίδι. Πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο έχουν παράδοση στην κατανάλωση λαχανικών που έχουν υποστεί ζύμωση. Tα

Ορεκτικά που πωλούνται και στον Σκλαβενίτη ανακαλούνται στη Νορβηγία – Κίνδυνος εγκαύματος

Το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για τηγάνισμα. Προϊόν που πωλείται και σε ελληνικά σουπερμάρκετ ανακαλείται στη Νορβηγία, λόγω λάθους στις οδηγίες μαγειρέματος. Η ανακοίνωση ανάκλησης αναφέρει πως δεν είναι κατάλληλο για τηγάνισμα, παρά το γεγονός ότι ορισμένα προϊόντα επισημαίνονται ως κατάλληλα για τηγάνισμα, και μπορεί οι καταναλωτές να το τηγανίσουν σε καυτό λάδι που μπορεί

Πρώτη φορά επιδημία σαλμονέλας με 100 ασθενείς συνδέθηκε με ροδάκινα

Ο οπωρώνας ήταν δίπλα σε πτηνοτροφείο – Ευρήματα έρευνας μετά την επιδημία σαλμονελώσεων  στις ΗΠΑ από ροδάκινα. Ο FDA και κρατικοί και ομοσπονδιακοί εταίροι ερεύνησαν ένα ξέσπασμα λοιμώξεων από Salmonella Enteritidis που συνδέονταν με την κατανάλωση ροδάκινων το καλοκαίρι του 2020. Συνολικά, το ξέσπασμα προκάλεσε 101 αναφερόμενες ασθένειες σε 17 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων 28 νοσηλειών. Αυτή φαίνεται να

Ανακλήθηκε ελληνικό γκαζάκι λόγω κινδύνου δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα

Η Πολωνία ανακάλεσε γκαζάκι ελληνικής προέλευσης λόγω σοβαρού κινδύνου για την υγεία των καταναλωτών. Η Πολωνία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για η εδώδιμα προϊόντα, για κίνδυνο από γκαζάκι υγραερίου με προπάνιο/βουτάνιο λόγω κίνδυνου ασφυξίας. Το γκαζάκι που παρασκευάζεται από ελληνική εταιρεία, δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό για τις συσκευές που καίνε αέρια καύσιμα

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους. Με ένα τριαντάλεπτο βίντεο, που απευθύνεται στις Ευρωπαϊκές και Κρατικές αρχές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στους Ευρωπαίους καταναλωτές, ο Μπέρναρντ Χόιβελ, πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Επαγγελματιών Μελισσοκόμων (ΕΡΒΑ) στέλνει ένα πολύ σαφές μήνυμα: το 80% του μελιού στα ράφια

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο Τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης μπορούν να συνεχίσουν να πωλούνται και να προωθούνται χρησιμοποιώντας όρους που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας, εφόσον η σύνθεσή τους φέρει σαφή σήμανση και δεν παραπλανά τους καταναλωτές, αποφάσισε το

Το χειρότερο σημείο για να αποθηκεύσετε ξηρούς καρπούς

Οδηγίες χρήσης για ασφαλή αποθήκευση ξηρών καρπών στο σπίτι. Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές στη διατροφή μας, καθώς είναι γεμάτοι με υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα.Παράλληλα, είναι ευέλικτοι και μπορούν να καταναλωθούν τόσο ωμοί όσο και ψημένοι, να προστεθούν σε σαλάτες, γεύματα ή ακόμα και να

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Must read

spot_img