13.6 C
Athens
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024

cibum

spot_img

Πρόκληση της EFSA για συμβουλές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συμβουλές από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων σχετικά με τις απαιτήσεις για τις αιτήσεις για άδεια κυκλοφορίας νέων τροφίμων στην αγορά της ΕΕ. Η EFSA δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον εντοπισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στον τομέα των νέων τροφίμων που ενδιαφέρονται να λάβουν τις συμβουλές της EFSA σχετικά με

Γ. Ριζόπουλος (EQA Hellas): “Αμεροληψία, αξιοπιστία και διαθεσιμότητα κορυφαίες μας προτεραιότητες”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του φορέα πιστοποίησης EQA Hellas Γεώργιος Ριζόπουλος, μίλησε στο Cibum και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παγκόσμια βάση δεδομένων που θα λειτουργήσει από 26 Οκτωβρίου και θα ενισχύει τη διαφάνεια στους φορείς πιστοποίησης.     Ο φορέας πιστοποίησης EQA Hellas δραστηριοποιείται στον τομέα των επιθεωρήσεων, αξιολόγησης συμμόρφωσης και πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης και προϊόντων

Πολλαπλές τροφικές δηλητηριάσεις σε εστιατόριο στο Λος Άντζελες

Οι Υπηρεσίες Υγείας ερευνούν εστιατόριο μετά από αναφορές για τροφικές δηλητηριάσεις. Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Κομητείας του Λος Άντζελες, ερευνά ένα μεξικάνικο εστιατόριο μετά από πολλαπλές αναφορές για τροφική δηλητηρίαση που προκλήθηκε από το φαγητό στο εστιατόριο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.  Σύμφωνα με ένα email την Τετάρτη από το τμήμα σχέσεων μέσων της

ΕΦΕΤ: Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για ελέγχους ασφάλειας Τροφίμων

ΕΦΕΤ: Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για ελέγχους ασφάλειας Τροφίμων Διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών. Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ καθηγητής Αντώνιος Ζαμπέλας.

Μελέτη: Ανεπαρκείς οι τρέχουσες μέθοδοι δοκιμών καμπυλοβακτηριδίου για τις τροφιμογενείς ασθένειες

Τα ευρήματα νέας μελέτης δείχνουν ότι οι υπάρχουσες μέθοδοι δεν υπολογίζουν την ποικιλομορφία του βακτηρίου. Μια πρόσφατη έρευνα από το Ινστιτούτο Quadram αποκάλυψε ότι οι τρέχουσες μέθοδοι δειγματοληψίας και ανάλυσης για το καμπυλοβακτηρίδιο ενδέχεται να μην είναι επαρκείς για την ανίχνευση όλων των επιδημιολογικά σημαντικών στελεχών του βακτηρίου. Η μελέτη αυτή υπογραμμίζει τη σημασία βελτιστοποιημένων

Ανάκληση τρίφτη της PEPCO λόγω μετανάστευσης επικίνδυνων ουσιών

Ο τρίφτης παραβιάζει τον ευρωπαϊκό κανονισμό για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Η PEPCO Γερμανίας ενημερώνει για την ανάκληση του προϊόντος “τρίφτης με 6 πλευρές από ανοξείδωτο ατσάλι”. Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι εξωτερικές δοκιμές αποκάλυψαν σημαντική υπέρβαση μετανάστευσης μετάλλων, η οποία παραβιάζει τον Κανονισμό 1935/2004, για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος. Εάν το κρέας είτε σε μεγάλα κομμάτια είτε σε σουβλάκι, ψηθεί στη σχάρα σε υψηλές θερμοκρασίες και καεί, σχηματίζονται ενώσεις που μπορεί να είναι μεταλλαξιογόνες όταν καταναλωθούν. Αυτές οι χημικές ενώσεις περιλαμβάνουν πολυκυκλικές ενώσεις που σχηματίζονται από την καύση αμινοξέων (πρωτεΐνη)

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Must read

spot_img