Συμβουλές από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων σχετικά με τις απαιτήσεις για τις αιτήσεις για άδεια κυκλοφορίας νέων τροφίμων στην αγορά της ΕΕ. Η EFSA δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον εντοπισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στον τομέα των νέων τροφίμων που ενδιαφέρονται να λάβουν τις συμβουλές της EFSA σχετικά με
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του φορέα πιστοποίησης EQA Hellas Γεώργιος Ριζόπουλος, μίλησε στο Cibum και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παγκόσμια βάση δεδομένων που θα λειτουργήσει από 26 Οκτωβρίου και θα ενισχύει τη διαφάνεια στους φορείς πιστοποίησης. Ο φορέας πιστοποίησης EQA Hellas δραστηριοποιείται στον τομέα των επιθεωρήσεων, αξιολόγησης συμμόρφωσης και πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης και προϊόντων
Οι Υπηρεσίες Υγείας ερευνούν εστιατόριο μετά από αναφορές για τροφικές δηλητηριάσεις. Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Κομητείας του Λος Άντζελες, ερευνά ένα μεξικάνικο εστιατόριο μετά από πολλαπλές αναφορές για τροφική δηλητηρίαση που προκλήθηκε από το φαγητό στο εστιατόριο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Σύμφωνα με ένα email την Τετάρτη από το τμήμα σχέσεων μέσων της
ΕΦΕΤ: Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για ελέγχους ασφάλειας Τροφίμων Διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών. Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ καθηγητής Αντώνιος Ζαμπέλας.
Τα ευρήματα νέας μελέτης δείχνουν ότι οι υπάρχουσες μέθοδοι δεν υπολογίζουν την ποικιλομορφία του βακτηρίου. Μια πρόσφατη έρευνα από το Ινστιτούτο Quadram αποκάλυψε ότι οι τρέχουσες μέθοδοι δειγματοληψίας και ανάλυσης για το καμπυλοβακτηρίδιο ενδέχεται να μην είναι επαρκείς για την ανίχνευση όλων των επιδημιολογικά σημαντικών στελεχών του βακτηρίου. Η μελέτη αυτή υπογραμμίζει τη σημασία βελτιστοποιημένων
Ο τρίφτης παραβιάζει τον ευρωπαϊκό κανονισμό για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Η PEPCO Γερμανίας ενημερώνει για την ανάκληση του προϊόντος “τρίφτης με 6 πλευρές από ανοξείδωτο ατσάλι”. Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι εξωτερικές δοκιμές αποκάλυψαν σημαντική υπέρβαση μετανάστευσης μετάλλων, η οποία παραβιάζει τον Κανονισμό 1935/2004, για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με
Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος. Εάν το κρέας είτε σε μεγάλα κομμάτια είτε σε σουβλάκι, ψηθεί στη σχάρα σε υψηλές θερμοκρασίες και καεί, σχηματίζονται ενώσεις που μπορεί να είναι μεταλλαξιογόνες όταν καταναλωθούν. Αυτές οι χημικές ενώσεις περιλαμβάνουν πολυκυκλικές ενώσεις που σχηματίζονται από την καύση αμινοξέων (πρωτεΐνη)