Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται στη φριτέζα αέρα, για λόγους ασφαλείας αλλά και γεύσης. Οι φριτέζες αέρα αποτελούν πλέον τις πιο σύγχρονες και must συσκευές και όχι άδικα, αφού έχουν φέρει στις οικιακές κουζίνες μεγαλύτερη ευκολία. Ψήνουν σε πολύ λιγότερο χρόνο από ότι αλλά μαγειρικά μέσα, χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από έναν φούρνο, και το
Οι παράγοντες που συμβάλουν στην σπατάλη τροφίμων. Τα υπολείμματα γευμάτων αποτελούν σημαντικό συστατικό των οικιακών απορριμμάτων τροφίμων. Ωστόσο, υπάρχει περιορισμένη κατανόηση των συμπεριφορών διαχείρισης υπολειμμάτων τροφίμων, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων σε οικιακά περιβάλλοντα. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food Quality and Preference διαχώρισε τα νοικοκυριά με χαρακτηριστικές συμπεριφορές που σχετίζονται
Ισχυρή σύσταση της εταιρείας προς τους καταναλωτές «Μην πίνετε». Η Γερμανική εταιρεία Refresco Deutschland Gmb μέλος του διεθνούς ομίλου Refresco, της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας εμφιάλωσης αναψυκτικών και χυμών φρούτων στον κόσμο με εννέα εργοστάσια στη Γερμανία και εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, το Μεξικό και την Αυστραλία, ανακοίνωσε την μαζική ανάκληση* τριών ειδών μεταλλικού
Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε. Είτε είστε φαν των τσιπς πατάτας, είτε τρώτε σπάνια πατατάκια σίγουρα κάποια στιγμή έχετε δει πάνω σε ένα πατατάκι πράσινα σημάδια. Τι είναι αυτά τα πράσινα σημάδια και πόσο ασφαλή ή επικίνδυνα είναι για την υγεία του καταναλωτή; Οι πράσινες
Αυξάνονται οι κίνδυνοι των χημικών ουσιών στα σκεύη που έχει φύγει μέρος της αντικολλητικής επιφάνειας. Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι απαραίτητα σε κάθε κουζίνα και αυτό το έχουμε καταλάβει όλοι, προσπαθώντας να φτιάξουμε απλά πράγματα, πως είναι τα αυγά τηγανιτά ή οι κρέπες σε οποιοδήποτε άλλο σκεύος. Πιθανότατα να έχετε ακούσει και διαβάσει διάφορες απόψεις για τους
Έκθεση της EFSA σχετικά με την ανάγκη επαναξιολόγησης της ασφάλειας του εξανίου που χρησιμοποιείται ως διαλύτης εκχύλισης στην παραγωγή τροφίμων και συστατικών τροφίμων. Το εξάνιο είναι ένας διαλύτης που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων για την εξαγωγή διαφόρων προϊόντων όπως φυτικά έλαια, λίπη, γεύσεις, αρώματα, πρόσθετα χρώματος ή άλλα βιοενεργά συστατικά. Περιλαμβάνεται στον κατάλογο των
Ένα από τα πρώτα πιάτα φαίνεται πως είναι η αιτία για την μαζική τροφική δηλητηρίαση επιχειρηματιών σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τις δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις επιχειρηματιών σε γεύμα που παρέθεσε μεγάλη τράπεζα σε πολυτελές εστιατόριο στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, ανήμερα των εγκαινίων