Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μοιάζουν με αυτά άλλων ασθενειών, οδηγώντας συχνά σε λανθασμένη διάγνωση Η εταιρεία Maple Leaf Foods Inc. ανακαλεί το εμπορικό σήμα A & W Chicken Breast Portion Fully Cooked Breaded, Seasoned Boneless, Skinless, Fillets Removed λόγω ελλιπούς μαγειρέματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA)
22 μάρκες έτοιμες σαλάτες είναι μολυσμένες με το βακτήριο L. monocytogenes. Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε την ανάκληση από την αγορά πολλών ειδών και επωνυμίας, συσκευασιών σαλάτας που περιέχουν μαρούλι iceberg και πωλούνται από όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ της χώρας. Το μαρούλι είναι μολυσμένο με το παθογόνο βακτήριο Listeria monocytogenes. Όλες οι μολυσμένες σαλάτες
Οι αναλυτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τα εργαστήρια κατά τους επίσημους ελέγχους. Ο κανονισμός (ΕΕ) 2017/625 θεσπίζει κανόνες για τη διενέργεια επίσημων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών με σκοπό την εξακρίβωση της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων σε όλα τα στάδια της παραγωγής, της μεταποίησης και
Τι έδειξαν μελέτες για τις φόρμες σιλικόνης και πως να προστατευτείτε από μετανάστευση χημικών επιβλαβών ουσιών. Όλες οι σύγχρονες και «δραστήριες» κουζίνες διαθέτουν φόρμες σιλικόνης, για κάθε είδους αρτοσκευάσματα από κέικ και ψωμί μέχρι παντεσπάνια και μπισκότα. Και όχι άδικα αφού έχουν πολλά πλεονεκτήματα μεταξύ των οποίων είναι πως είναι ανθεκτικά, δεν ραγίζουν, είναι αντικολλητικά
Οι μισοί στις τουαλέτες και οι άλλοι μισοί στα νοσοκομεία. Στέλεχος μεγάλης συστημικής τράπεζας μέχρι και χθες νοσηλευόταν μετά από τροφική δηλητηρίαση σε γνωστό και πολυτελές εστιατόριο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το New money, το στέλεχος δεν είναι το μοναδικό θύμα καθώς όσοι συμμετείχαν σε γεύμα (επιλεγμένοι πελάτες) που παρέθεσε συστημική τράπεζα με την ευκαιρία
Μπορούν οι 50°C να σε προστατέψουν από σαλμονέλα, E. coli και Listeria; Η κατανάλωση μιας μισοψημένης μπριζόλας ή οποιουδήποτε άλλου κρέατος μαγειρεμένου rare, είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα, καθώς ορισμένοι απολαμβάνουν τη μοναδική γεύση και υφή που προσφέρει, ενώ άλλοι ανησυχούν για τους πιθανούς κινδύνους που παραμονεύουν. Η rare μαγειρεμένη μπριζόλα είναι μια μπριζόλα που μαγειρεύεται
Οι κίνδυνοι για την υγεία από τις “εύκολες λύσεις” στην παραγωγή σάλτσας σόγιας. Συχνά διατυπώνονται ανησυχίες για την υγεία σχετικά με τη σάλτσα σόγιας, συμπεριλαμβανομένης της περιεκτικότητάς της σε αλάτι, της παρουσίας καρκινογόνων ενώσεων και ειδικών αντιδράσεων σε συστατικά όπως το MSG και οι αμίνες. Λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας της σάλτσας σε παγκόσμιο επίπεδο, η