Οι πλημμύρες οδήγησαν σε ένα από τα μεγαλύτερα κρούσματα STEC O157:H7 που καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το 2022, το E. coli STEC ήταν το τρίτο πιο συχνά κοινοποιημένο τροφιμογενές ζωονοσογόνο παθογόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Τον Σεπτέμβριο του 2022, εντοπίστηκε μεγάλη εστία E. coli STEC
Διευρύνεται η ανάκληση χυμών μήλου που πωλήθηκαν από μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ στις ΗΠΑ. Δεν έχουν τέλος οι ανακλήσεις χυμού μήλου λόγω υψηλών επιπέδων αρσενικού στις ΗΠΑ. Και ενώ αρχικά ανακλήθηκαν 10.000 συσκευασίες σύμφωνα με νέα ανακοίνωση οι ανακλήσεις επεκτάθηκαν και πλέον έφτασαν τις133.500. O χυμός μήλου που ανακλήθηκε από τα Lidl Οι περισσότεροι χυμοί μάρκας
Ερευνητές ανέδειξαν τους κινδύνους από τις εναλλακτικές γεωργικές πρακτικές. Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί η σημαντικότητα να εξεταστούν οι πιθανές συνέπειες για την ασφάλεια των τροφίμων από τις προσπάθειες “βιωσιμότητας της γεωργίας” για τη μείωση των εισροών νερού και χημικών ουσιών, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη μείωση του κόστους των καυσίμων
Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε σήμερα 10/9 την ανάκληση προϊόντος κρέατος λόγω σαλμονέλας. Ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων», έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με την εμπορική ονομασία «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ», ημερομηνία παραγωγής 03-09-2024 και ημερομηνία λήξης 13-09-2024
Οι Ολλανδοί κατηγορούν την ΙΚΕΑ για ελλιπή ενημέρωση για τον κίνδυνο που υπάρχει από τα ποτήρια του Σουηδικού κολοσσού επίπλων. Η Αρχή προστασίας των καταναλωτών της Ολλανδίας, προειδοποιεί να μην ρίχνετε ζεστό υγρό σε ποτήρια από τη σειρά POKAL της αλυσίδας καταστημάτων ΙΚΕΑ (που έχουν πουληθεί και στην Ελλάδα). Τα γυαλιά μπορεί να σπάσουν εάν
Η απάντηση μιας καθηγήτριας γενετικής. Με αφορμή την πρόσφατη ανάκληση τυριού Savoy Reblochon από νωπό γάλα στη Γαλλία, λόγω μόλυνσης με Ε. Coli, εγείρεται το ερώτημα αν είναι τελικά ασφαλή τα μη παστεριωμένα τυριά. Το τυρί από νωπό γάλα παρασκευάζεται από γάλα που δεν έχει παστεριωθεί. Παρασκευάζεται σχεδόν πάντα από μικρής κλίμακας βιοτεχνικούς τυροκόμους και
Πόσο ασφαλές είναι να πίνετε και να χρησιμοποιείτε, νερό που έχει ζεσταθεί είτε σε ηλιακό είτε σε συμβατικό θερμοσίφωνα. Αν και είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση, ειδικά εάν διαθέτετε ηλιακό θερμοσίφωνα και έχετε πάντα ζεστό νερό στο σπίτι, δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε ζεστό ή χλιαρό νερό από τη βρύση για π.χ.