13.6 C
Athens
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2024

cibum

spot_img

15 νεκροί από τροφική δηλητηρίαση στην Ιταλία – Τι έδειξαν οι αναλύσεις για τα αίτια

Ερευνητές διαπιστώνουν ότι η επιδημία σαλμονέλας στην Ιταλία προκλήθηκε από προϊόν χοιρινού κρέατος. Ιταλοί ερευνητές ολοκλήρωσαν την έκθεση τους για την επιδημία σαλμονέλας από την οποία αρρώστησαν περισσότεροι από 60 άνθρωποι στην Ιταλία το 2022. Η δημοσίευση των ευρημάτων στο περιοδικό «Journal of Food Safety» περιγράφει τη διερεύνηση της επιδημίας σαλμονέλας που εκδηλώθηκε στην περιοχή

Lidl Hr: Κίνδυνος σαλμονέλωσης από αυγά – Άμεση ανάκληση

Στο αγρόκτημα που προμηθεύει με αυγά την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Κροατία, εντοπίστηκε το επικίνδυνο βακτήριο Salmonella Enteritidis. Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στη Κροατία ανακοίνωσε την άμεση ανάκληση αυγών κατηγορίας Α, καθώς σύμφωνα με την Κρατική Επιθεώρηση της Δημοκρατίας της Κροατίας «δεν συμμορφώνονται με τον Κανονισμό 178/2002 σχετικά με τη θέσπιση των γενικών αρχών και

Αντικείμενα «αγνώστου ταυτότητας» σε γνωστή μπύρα που πωλείται σε 15 χώρες

Ειδοποίηση RASFF από το Βέλγιο. Η γνωστή ζυθοποιία Lefebvre με έδρα το Βέλγιο που λειτουργεί από το 1876, εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης για μπύρα της εταιρείας λόγω «πιθανής παρουσίας ξένου σώματος». Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί για ποιο είδος  “ξένου σώματος” πρόκειται και εάν είναι μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, έντομα κτλ. Η μπύρα στην οποία βρέθηκε ξένο σώμα

Νέα ανάκληση για τα δημοφιλή σνακ Takis

Τα σνακ Takis είναι ίσως τα προϊόντα με τις περισσότερες ανακλήσεις σε δεκάδες χώρες. Η δημοφιλής επιλογή για τους λάτρεις των σνακ Takis, είναι ίσως τα προϊόντα με τις περισσότερες ανακλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο για την υψηλή περιεκτικότητα σε καψαϊκίνη που ήδη έχει οδηγήσει στον θάνατο έναν 14χρονο αλλά και της

Αξίζει το παγωτό μηχανής την κακή του φήμη;

Τι κάνει το μαλακό παγωτό τόσο ξεχωριστό και γιατί είναι πιο ευαίσθητο σε μικροβιακή μόλυνση. Όσοι αγαπούν τις μεστές κρεμώδεις γεύσεις, σίγουρα λατρεύουν το μαλακό παγωτό, δηλαδή το παγωτό μηχανής. Οι διαφορές του με το συμβατικό παγωτό είναι μικρές αλλά ουσιαστικές και αυτές είναι που δημιουργούν και φανατικούς φίλους. Στις διαφορές περιλαμβάνεται ότι σε σύγκριση

Κέικ και ψωμί σε βάζα – Είναι ασφαλή;

Κάποιοι λένε ότι μπορούν τα προϊόντα αυτά να διατηρηθούν εκεί επ’ αόριστον… Αλλά τι γίνεται με τους μικροοργανισμούς; Οι συνταγές για κονσερβοποιημένα ψωμιά και κέικ δείχνουν ιδιαίτερα νόστιμες και έχουν πολύ ελκυστικό αποτέλεσμα σε είδη κεράσματος και δώρου. Φτιάχνονται συνήθως ρίχνοντας το κουρκούτι σε γυάλινα βάζα κονσερβοποίησης που αμέσως μετά μπαίνουν στον φούρνο για ψήσιμο.

Η Καλιφόρνια απαγορεύει 6 χρωστικές ουσίες στα σχολικά γεύματα

Το νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια ψήφισε νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει τη χρήση έξι χημικών ουσιών στα τρόφιμα που σερβίρονται στα δημόσια σχολεία. Η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία που ψήφισε ένα νομοσχέδιο το οποίο, αν υπογραφεί σε νόμο, θα απαγορεύει τη χρήση των συστατικών που βρίσκονται σε ορισμένα δημοφιλή δημητριακά, παγωτά, ποτά, καραμέλες, παγωτά, πατατάκια

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Must read

spot_img