Οι αρχές έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για να βρουν το παθογόνο βακτήριο που μόλυνε τα σουβλάκια κοτόπουλου. Περισσότεροι από 200 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Canterbury (UC) στη Νέα Ζηλανδία αρρώστησαν με τροφική δηλητηρίαση αφού έφαγαν δείπνο με «μολυσμένο σουβλάκι κοτόπουλου». Ένα από τα συμπτώματα ήταν έντονη διάρροια με αποτέλεσμα, στις τουαλέτες του Πανεπιστημίου να σχηματιστούν
Η διαχείριση της θερμοκρασίας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στην βιομηχανία τροφίμων. Η παρακολούθηση της θερμοκρασίας είναι απαραίτητη στην παραγωγή τροφίμων, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για τη συντήρηση, την αποθήκευση και την επεξεργασία τους. Η αποτελεσματική διαχείριση της θερμοκρασίας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα, την ασφάλεια και τη λειτουργική αποδοτικότητα των τροφίμων καθ’ όλη τη διάρκεια
Τα ευρήματα των νέων εργαστηριακών μελετών του Öko-Test. Οι χορτοφαγικές πίτσες λαχανικών από την κατάψυξη είναι μια γρήγορη εναλλακτική λύση αν η πρόθεσή σας να μαγειρεύετε φρέσκα, υγιεινά και εποχιακά γεύματα κάθε μέρα δεν αποδίδει λόγω έλλειψης χρόνου, επιθυμίας ή απλώς απουσίας των απαραίτητων υλικών. Oι πρόσφατες εργαστηριακές δοκιμές του Öko-Test, του γερμανόφωνου περιοδικού προστασίας των
Νέο περιστατικό με μoλυσμένη ρόκα. Μετά τον Ευρωπαϊκό συναγερμό για την Ιταλική ρόκα που ήταν μολυσμένη με σαλμονέλα και πωλήθηκε σε 21 χώρες τώρα το σουπερμάρκετ Coop στη Νορβηγία, ανακαλεί τη ρόκα ιδιωτικής ετικέτας Coop Ruccola 65 γραμμαρίων με ημερομηνία λήξης την 13η Νοεμβρίου 2024 λόγω μόλυνσης από E. coli. Ο λόγος για την ανάκληση
Το παράσιτο στα ψάρια που προκαλεί σοβαρή ασθένεια και είναι δύσκολο να εντοπιστεί – Τρόποι προφύλαξης. Το Opisthorchis felineus είναι ένας τρηματοειδής που προκαλεί τροφιμογενή λοίμωξη (μολύνει το ήπαρ, το πάγκρεας και τη χοληδόχο κύστη) που μεταδίδεται από ψάρια γλυκού νερού που ανήκουν στην οικογένεια Cyprinidae. Το O. felineus μολύνει 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ανατολική Ευρώπη
Ο έξυπνος τρόπος που οι κάτοικοι του Λονδίνου «πήραν τη κατάσταση στα χέρια τους». Η ζωή σε μια μεγάλη, δημοφιλή πόλη μπορεί να είναι δύσκολη. Όχι μόνο μοιράζεστε το χώρο με όλους τους ανθρώπους που πραγματικά ζουν εκεί, αλλά, τις περισσότερες φορές, τον μοιράζεστε και με την αδιάκοπη εισροή ανθρώπων που την επισκέπτονται και που
Πηγή μόλυνσης ο κιμάς και οι κακές πρακτικές προετοιμασίας των γευμάτων για τα παιδιά Ο τρόπος προετοιμασίας του κιμά και το μαγείρεμά του είναι η πηγή της επιδημίας E. coli (STEC) που παράγει τοξίνη Shiga, η οποία αρρώστησε περισσότερα από 20 παιδιά στο νηπιαγωγείο Mánagarði στην περιοχή Vesturbær του Ρέικιαβικ. Η Διεύθυνση Υγείας ανέφερε συγκεκριμένα