Επίθεση Μ.Ακσενέρ στον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Έχεις άνοια - Λύνε sudoku αντί να παίζεις μπάσκετ»

Επίθεση Μ.Ακσενέρ στον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Έχεις άνοια - Λύνε sudoku αντί να παίζεις μπάσκετ»
Ελλάδα Εμφανίσεις: 33
Η Γκρίζα Λύκαινα Μ.Ασκενέρ συνεχίζει τις επιθέσεις τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Νέα επίθεση στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε η Γκρίζα Λύκαινα, Μεράλ Ακσενέρ.

«Κύριε Ερντογάν, προφανώς έχεις άνοια, προφανώς έχεις σύνδρομο εξάντλησης, όπως το κόμμα σου. Έχεις κουραστεί πια», είπε η αρχηγός του «Καλού Κόμματος», Ακσενέρ και πρόσθεσε:

«Ο κ. Ερντογάν δυσκολεύεται πλέον να θυμηθεί. Συνιστώ στον κ. Ερντογάν να μην παραμελεί τη βιταμίνη Β και να λύνει sudoku αντί να παίζει μπάσκετ».

Μάλιστα η αρχηγός του «Καλού Κόμματος», υποστήριξε, ότι «το πρόβλημα της μνήμης ενός προέδρου αποτελεί εθνικό ζήτημα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος δημοσίευσε ένα βίντεο, όπου παίζει μπάσκετ θέλοντας να δείξει πως είναι καλά.

Sağlık için spor yapmak çok çok önemli. Ben de haftada üç gün spor yapmaya gayret ediyorum. Harekette bereket vardır. 🏀 pic.twitter.com/7sDmQV7MSp

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 3, 2021

Ακσενέρ σε Ερντογάν: Γιατί ο φίλος σου ο Πούτιν μας πουλά τόσο ακριβά το φυσικό αέριο;

Κατά την ομιλία της στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της, η Μεράλ Ακσενέρ, αναφέρθηκε, σύμφωνα με το sigmalive, και στην κρίση της ενέργειας, με την οποία είναι αντιμέτωπη και η Τουρκία.

«Την ώρα που ο κόσμος μιλάει για ενεργειακή κρίση προ των θυρών, τί κάνουν ο μεγάλος οικονομολόγος κι ο γκουρού της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Ερντογάν και οι φίλοι του;

Ρωτάω τον κ. Ερντογάν. Γιατί αγοράζουμε το φυσικό αέριο σε τόσο υπερβολική τιμή παρά τη αγαστή σχέση που έχεις με τον Πούτιν; Η Γερμανία και η Βουλγαρία αγοράζουν φυσικό αέριο 40% και 50% φθηνότερα από την Τουρκία.

Είναι αυτές οι χώρες πλουσιότερες από την Τουρκία ή οι σχέσεις τους με τη Ρωσία είναι καλύτερες; Από όσο βλέπω, ούτε αυτό είναι… Δεν έχουμε ακόμη ακούσει το «φίλε μου Πούτιν» να βγαίνει από το στόμα των ηγετών αυτών των χωρών. Στην πραγματικότητα, δεν τους είδαμε να δοκιμάζουν παγωτό μαζί.

Εμείς είμαστε αυτοί που αγοράζουμε πυρηνική ενέργεια, τους S-400 και αγωγούς φυσικού αερίου. Είμαστε αυτοί που εξαρτηθήκαμε περισσότερο από τη Ρωσία για φυσικό αέριο.

Γιατί μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας, γιατί τρώμε αυτό το παλούκι από φίλο; Αυτό γίνεται με το φυσικό αέριο, είναι μια αντανάκλαση της κρατικής κρίσης, στην οποία έχει βυθιστεί η Τουρκία από τον κ. Ερντογάν και τους φίλους του.

Ενώ συζητάμε για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, η κρατική BOTAŞ και η TPAO, που εξορύσσει φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα βγαίνουν προς πώληση. Αυτά τα βήματα που κάνετε για τους δικούς σας αποτελούν ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία», δήλωσε η Μεράλ Ακσενέρ, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο «ότι έχει καταδικάσει το λαό στην πείνα και τη φτώχεια» ανέφερε η Ακσενέρ.

«Ο πρωθυπουργός έρχεται»

Αίσθηση προκάλεσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δήλωση της αρχηγού του Καλού Κόμματος ότι «ο πρωθυπουργός έρχεται», δίνοντας νέα ώθηση στη συζήτηση για αλλαγή του κυβερνητικού συστήματος στην Τουρκία –από προεδρικό σε κοινοβουλευτικό-, αν η αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές.

«Ερχόμαστε να ανατινάξουμε τις κάλπες και να αναδείξουμε ξανά τη δύναμη της βούλησης του έθνους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μεράλ Ακσενέρ.

«Είμαστε εδώ για να θέσουμε ένα τέλος στην καλοπέραση τη δική σας και των συνεργατών σας. Τώρα ο καιρός της καλοπέρασής σας έχει φτάσει στο τέλος του. Ερχόμαστε να δείξουμε στον κόσμο τι σημαίνει πραγματική υπηρεσία. Κρατηθείτε καλά, κύριε Ερντογάν, ο πρωθυπουργός έρχεται!», ανέφερε.

Πηγή

Εκτύπωση