Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Τι συζήτησαν;

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Τι συζήτησαν;
Συνομίλησαν εκτενώς για το σύμφωνο συνεργασίας πενταετούς διάρκειας που υπεγράφη

Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης (14/10) ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, όπου συναντήθηκε με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, κ. Ιερώνυμο, έχοντας εκτενή συζήτηση.

Αφού πρωτίστως εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Υπογράμμισε ακόμη ότι, στηρίζουν την κοινωνία με κάθε τρόπο, όπου υπάρχει ανάγκη, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Επίσης, τόνισε ότι «κινούμαστε στις σωστές βάσεις και κατευθύνσεις. Η απέναντι πλευρά συνεχίζει να έχει αυτές τις τάσεις, αλλά αντιλαμβάνεται θεωρώ, ότι έχουμε τη θέληση και τα μέσα να υπερασπιστούμε αυτά που έχουμε».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξήρε το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε ότι η προσπάθεια που γίνεται δημιουργεί τείχη προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο μακαριώτατος και ο Κωνσταντίνος Φλώρος συνομίλησαν εκτενώς για το σύμφωνο συνεργασίας πενταετούς διάρκειας που υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας. Η υπογραφή του αποσκοπεί στη συμμετοχή των στρατιωτικών ιερέων σε εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και στην από κοινού διοργάνωση επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, όπως σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις, ως επιβεβαίωση των άρρηκτων διαχρονικών δεσμών της Εκκλησίας με τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση, στην επιμόρφωση, στην ποιμαντική εξειδίκευση και στη διά βίου εκπαίδευση των αξιωματικών ιερέων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης και ο αναπληρωτής διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της ΙΑΑ, αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης.

Πηγή


Εκτύπωση   Email