Μπάκχμουτ: Οι Ουκρανοί ελέγχουν μόνο το 17% της πόλης – Η ρωσική Wagner προελαύνει

Μπάκχμουτ: Οι Ουκρανοί ελέγχουν μόνο το 17% της πόλης – Η ρωσική Wagner προελαύνει
Το Κίεβο έστειλε και άλλες ενισχύσεις από το Τσάσιβ Γιαρ

Oι Ουκρανοί ελέγχουν πλέον μόλις το 17% της πόλης του Μπάκχμουτ στον δυτικό τομέα καθώς από τις βραδινές ώρες οι Ρώσοι έχουν κατακλύσει το κέντρο της.

Ακόμα δεν το έχουν θέσει επισήμως υπό έλεγχο αλλά δεν τελεί πλέον ούτε υπό ουκρανικό έλεγχο ενώ η εξέλιξη των επιχειρήσεων δείχνει ότι η Wagner δεν θα σταματηθεί.

Η ρωσική προέλαση δείχνει πως η μάχη του Μπάκχμουτ πλησιάζει προς το τέλος της παρά το γεγονός ότι χθες οι Ουκρανοί έστειλαν και νέες ενισχύσεις μέσα στο ελεγχόμενο από το Κίεβο κομμάτι, από το Τσάσιβ Γιαρ.

Χθες το πρωί ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν είχε ανακοινώσει την εκκαθάριση του 70% της πόλης, αλλά έκτοτε υπήρξαν νέες εξελίξεις υπέρ της ρωσικής πλευράς.

Η κατάληψη του Μπάχκμουτ θα αποφέρει τεράστια στρατηγικά οφέλη στους Ρώσους και θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τους Ουκρανούς.

Το Μπάκχμουτ είναι ο «ομφαλός» των μετώπων του Ντόνμπας. Με λίγα λόγια είναι το κέντρο βάρους. Η κατάληψή του θα αποφέρει την και την κατάρρευση των μετώπων σε Αβντίιβκα, Ούγκλενταρ, Μαρίνκα, όπως και Σεβέρσκ-Λίμαν και Κουπιάνσκ.

Αυτός είναι ο λόγος που οι Ουκρανοί θυσιάζουν χιλιάδες στρατιώτες για να το κρατήσουν ελπίζοντας να διεξάγουν την μεγάλη αντεπίθεσή τους την άνοιξη σε κάποιο καίριο σημείο του μετώπου που να τους αποφέρει μία αποφασιστική νίκη πριν υποστούν μία αποφασιστική ήττα.

Το Μπάκχουτ είναι κόμβος τριών σιδηροδρομικών γραμμών και τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων.

Bakhmut: armed forces of Ukraine currently control ~16-17% of the city, Wagner 63-64%, the rest is unknown or no one's land land#Bakhmut#Artemovskpic.twitter.com/S1Me9hCgsR

— Z force (@ZOVforce) March 21, 2023

#ukraine#bakhmut#artemovsk Es wird immer schlimmer: Nach aktuellen Meldungen halten UkraArmee/NATO-Söldner noch 17 Prozent von Bakhmut(ZOVForces). In 20 Prozent geht es hin/her. Diese Gebiete werden wahrscheinlich bis morgen früh an RussWagner fallen. pic.twitter.com/c2gBns18oN

— YOURMEDIA AGENCY (@YourmediaAgency) March 21, 2023

#ukraine#bakhmut#artmovsk In den nächsten Stunden werden sich noch in Bakhmut verbliebene NATO/Kiew-Söldner zurückziehen. Sie sind viel zu feige, um bis in den Tod zu kämpfen. Und zu fallen. Gut bezahlt von Bidens Regime, will man doch überleben.

— YOURMEDIA AGENCY (@YourmediaAgency) March 21, 2023

The situation near #Artemovsk, where the Orchestra is playing a decisive assault on the city, is heating up.
For the nazis is clearly terrible, and therefore this morning they began to advance reserves from Chasovoy Yar in order to alleviate the “suffering of the garrison”. pic.twitter.com/aWhqG4UJof

— Boma John (@euroboma) March 21, 2023

Πηγή


Εκτύπωση   Email
Image