Νέος ουκρανικός πύραυλος εκτός έλεγχου; AMRAAM έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο

Νέος ουκρανικός πύραυλος εκτός έλεγχου; AMRAAM έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο
Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες

Ήταν αμερικανικός ο πύραυλος που έπεσε σε συγκρότημα κατοικιών  σήμερα στο Κίεβο προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη έξι ακόμη;

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες (που δεν επιβεβαιώνονται ακόμη) από τον τόπο της καταστροφής κατά την διάρκεια της σημερινής ρωσικής πυραυλικής επίθεσης.

Σε φωτογραφία από την περιοχή της έκρηξης φαίνεται κομμάτι  ενός πυραύλου το οποίο παραπέμπει στον πύραυλο AIM-120C AMRAAM ο οποίος χρησιμοποιείται από το αντιαεροπορικό σύστημα NASAMS που πρόσφατα παραδόθηκε από την Νορβηγία στην Ουκρανία.

Το σύστημα φέρεται να χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να καταρρίψει τους ρωσικούς πυραύλους αλλά με αποτέλεσμα ένας AMRAAM να καταπέσει στο συγκρότημα κατοικιών του Κίεβου.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ουκρανικός πύραυλος πέφτει εκτός ελέγχου στο έδαφος. Η προηγούμενη φορά ήταν όταν ένα ουκρανικό βλήμα S-300  έπεσε στην Πολωνία, με τον Ζελένσκι να ζητά πολεμική εμπλοκή του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας λέγοντας ψευδώς ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο.

Ο Ζελένσκι μιλώντας μετά τους βομβαρδισμούς  και αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ψήφισμα που χαρακτηρίζει τη Ρωσία «κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας», σχολίασε:

«Η Ρωσία απέδειξε σε όλον τον κόσμο ότι αυτό είναι αλήθεια, εξαπολύοντας 67 πυραύλους κατά υποδομών της ενέργειας και του λαού μας. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό – πολλοί τραυματίες και υπάρχουν νεκροί».

On November 23, 6 civilians were killed and 36 civilians were wounded as a result of another massive missile attack on civilian objects in Ukraine. russia is trying its hardest to add "murderer" to its status as a terrorist state. pic.twitter.com/XLEMGJzY6B

— Defense of Ukraine (@DefenceU) November 23, 2022

Someone found this at the site, presumed to be from either NASAM or IRIS-T missile. pic.twitter.com/ciidTQ1u8B

— Ghost (@mdfzeh) November 23, 2022

Η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας, επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών και των απωλειών ενώ από τα ρωσικά πλήγματα ανέφερε ότι διεκόπη η παροχή νερού και ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη την περιοχή του Κιέβου.

Διακοπή λειτουργίας πυρηνικών σταθμών

Στο μεταξύ μονάδες του πυρηνικού σταθμού Πιβντενουκραϊνσκ στη νότια Ουκρανία διέκοψαν τη λειτουργία τους, λόγω απώλειας ισχύος από το μπαράζ ρωσικών αεροπορικών επιδρομών σε ολόκληρη την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom.

What IRIS-T and NASAM doing? Kiev pic.twitter.com/haphcXyMaU

— Ghost (@mdfzeh) November 23, 2022

Εξαιτίας των ρωσικών πληγμάτων μονάδες του πυρηνικού σταθμού Χμελνίτσκι στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας αποσυνδέθηκαν επίσης από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Χαμάλι.

Τμήματα αυτής της περιοχής έχουν επίσης αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και βρίσκονται χωρίς παροχή νερού, δήλωσε ο περιφερειάρχης στο Telegram.

Now that's embarrassing. It was perhaps not the loyal UA S-300 that boinked the civilian appartments pic.twitter.com/DcK7cswLLO

— Ghost (@mdfzeh) November 23, 2022

⚡️ As a result of the shelling of the Kyiv region, there are casualties among the civilian population, the head of the RMA, Oleksiy Kuleba, said.

"All the necessary services and doctors are already working. The whole area is without electricity," he said. pic.twitter.com/qXmozBNV8u

— FLASH (@Flash_news_ua) November 23, 2022

FIM-92 Dual Mount Stinger (DMS) SHORAD system in Ukrainian service pic.twitter.com/slXZpIYVGJ

— OSINTtechnical (@Osinttechnical) November 23, 2022

Πηγή


Εκτύπωση   Email
Image