Ο παράδεισος της Ελλάδας που σκέφτεται να αγοράσει το μεγάλο αφεντικό της Microsoft (vid)

Ο παράδεισος της Ελλάδας που σκέφτεται να αγοράσει το μεγάλο αφεντικό της Microsoft (vid)
Στην Ελλάδα βρέθηκε στις αρχές Ιουνίου ο Μπιλ Γκέιτς με την παρουσία του στα… μέρη μας να τροφοδοτεί πολλά και ποικίλα σενάρια σχετικά με επενδύσεις που θέλει να κάνει στη χώρα μας.…


Ο «Mr. Microsoft», μετά τη διαμονή του στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», έβαλε στο πρόγραμμά του επισκέψεις σε μερικά από τα ομορφότερα νησιά της χώρας μας.

Ένα από αυτά είναι και οι Πεταλιοί στην Εύβοια, και μάλιστα σύμφωνα με… διαρροές μαγεύτηκε τόσο πολύ που λέγεται πως αποφάσισε να αγοράσει το νησί μ’ ένα ποσό που ανέρχεται περί τα 26 εκατ. ευρώ

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος.

Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι το Αβγό, η Λαμπερούσα, το Λουλούδι, το Μακρονήσι, το Ποντικόνησο, το Πράσο, ο Τράγος και το Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι Πεταλιοί την εποχή της τουρκοκρατίας ανήκαν στον Ομέρ πασά της Καρύστου και φιλοξενούσαν το χαρέμι του. Τα νησάκια μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δε θυμίζουν σε τίποτα τις άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού.

dnews/ scr

Πηγή


Εκτύπωση   Email
Image