Οι Ουκρανοί έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ! – Το Κίεβο παραδέχεται την ήττα

Οι Ουκρανοί έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ! – Το Κίεβο παραδέχεται την ήττα
Οι επόμενες ημέρες θα είναι καταλυτικές για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι Ουκρανοί έλαβαν εντολή από το Κίεβο να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ καθώς η παραμονή τους στην πόλη και άρα και στο Λισιτσάνσκ δεν έχει πλέον κανένα νόημα ενώ κινδυνεύουν εκμηδενισμό.

Το βρετανικό BBC επιβεβαίωσε ότι δόθηκε εντολή αποχώρησης.

Forcée, la retraite des troupes ukrainiennes de #Severodonetsk… Les Z l'ont gagnée violente la bataille… #Poutine va tellement en hein qu'il devra en changer… Caleçon rouge mafia… massacre… il en a envoyé des Russes à la trappe #néant le Vlad… Ont pas fini d'saigner. https://t.co/JpF9gvl9ns

— Houzeau Patrice (@PatriceHouzeau) June 24, 2022

Ukraine orders withdrawal of forces from Severodonetsk #thelevant#Ukraine#war_in_Ukraine#Severodonetsk#Donbass_regionhttps://t.co/34ydbklM85

— TheLevantNews (@thelevantnewsEN) June 24, 2022

Οι ουκρανικές δυνάμεις “θα πρέπει να αποχωρήσουν” από το Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Το να παραμένουμε σε θέσεις που βομβαρδίζονται συνεχώς εδώ και μήνες απλώς και μόνο για να παραμείνουμε εκεί δεν έχει νόημα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ Σέρχι Χαϊντάι μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Στο Telegram δήλωσε ότι “Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ. Έχουν λάβει τη σχετική εντολή”.

Ήδη υπάρχουν αναφορές για «συντεταγμένες αποχωρήσεις» των Ουκρανών από το Azot.

Yuriy Butusov of Ukraine’s https://t.co/MImb4U0vuq claims in his Facebook that ‘tonight Ukrainian units left part of the #Severodonetsk industrial zone in an organised manner. […] It’s bitter to leave, but this decision is long overdue.’ #ukraine#russia#warpic.twitter.com/BwK1Pyizct

— Kateryna Malofieieva (@KatyaMalofeyeva) June 24, 2022

Σύμφωνα με τον Χαϊντάι, το Σεβεροντονέτσκ “έχει σχεδόν μετατραπεί σε ερείπια” λόγω των συνεχών βομβαρδισμών. “Ολες οι βασικές υποδομές έχουν καταστραφεί. Το 90% της πόλης έχει υποστεί ζημιές, το 80% των σπιτών θα πρέπει να κατεδαφιστούν”, πρόσθεσε.

Η Λισιτάσνκ θεωρείται ότι θα περάσει στην κατοχή των ρωσικών δυνάμεων καθώς η πόλη αυτή δεν μπορεί να σταθεί μόνη της χωρίς οδούς ανεφοδιασμού και εντελώς περικυκλωμένη από κάθε κατεύθυνση.

Η επαρχία Λουχάνσκ μαζί με το Ντονέτσκ αποτελούν την κοιλάδα του Ντονμπάς, την οποία η Ρωσία και οι ρωσόφωνοι στην ανατολική Ουκρανία θέλουν να καταλάβουν όχι μόνο γιατί κατοικείται από εθνικά Ρώσους αλλά γιατί στρατηγικά εξασφαλίζει την περαιτέρω νικηφόρα πορεία των ρωσικών δυνάμεων.

Με την κατάληψη του Ντόνμπας οι ρώσοι αποκτούν μια μεγάλη έκταση εντός της ουκρανικής επικρατείας που αποτελεί «σφήνα» στην «καρδιά» της Ουκρανίας.

Η περιοχή έχει άμεση σύνδεση με την ρωσική επικράτεια και συνεπώς είναι πολύ εύκολο για τις ρωσικές δυνάμεις να ανεφοδιάζονται συνεχώς όπως και να αποστέλλονται ενισχύσεις από την Δυτική Στρατιωτική Διοίκηση.

Οι Ρώσοι θα μπορούν να περάσουν αφθονία πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων και να τα προωθήσουν στα μέτωπα του Χάρκοβο και της Οδησσού.

Όλη η περιοχή θα χρησιμέψει σαν ένα τεράστιο προγεφύρωμα ενώ θα προσφέρει και «ασπίδα» στις ρωσικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει την περιφέρεια της Ζαπορίζια.

“Από πολλές απόψεις η τύχη του Ντονμπάς αποφασίζεται εκεί”, είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφερόμενος στο Σεβεροντονέτσκ.
Παραμένει ζήτημα πως οι Ουκρανοί θα καταφέρουν να στήσουν νέες άμυνες σε Σλαβιάσνκ και Κραματόρσκ καθώς δεν έχουν πλέον «προγεφυρώματα» για να τις υποστηρίξουν.
Είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν και από εκεί καθώς ένας αγώνας για να κράτήσουν τις δύο πόλεις θα στοιχίσει πάρα πολύ σε πολύτιμες εφεδρείες που θα τις χρειαστούν για το Χάρκοβο και την Οδησσό.
Όπως ήδη γράψαμε χθες, ο πόλεμος στο Ντόνμπας οδεύει προς το τέλος του όχι όμως και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Πηγή


Εκτύπωση   Email
Image