Οι Ρώσοι βρήκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά που έστειλε η κυβέρνηση στον Ζελένσκι στο Azot του Σεβεροντονέτσκ

Οι Ρώσοι βρήκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά που έστειλε η κυβέρνηση στον Ζελένσκι στο Azot του Σεβεροντονέτσκ
Έχουν σφραγίδα Θεσσαλονίκη αλλά έφυγαν από αποθήκες του Αιγαίου

(Ανανέωση: 08:20)

Ελληνικά όπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν από τους Ρώσους στο εργοστάσιο χημικών Azot στο Σεβεροντονέτσκ το οποίο καταλήφθηκε προ ολίγων ημερών.

Τα πυρομαχικά βρίσκονται σε συσκευασίες που έχουν σφραγίδα «Θεσσαλονίκη» αλλά έφυγαν από τις αποθήκες του Αιγαίου όπου κατά την κυβέρνηση «περίσσευαν».

Mάλιστα πάνω στο κουτί αναγράφεται η Ελλάδα στα γερμανικά (Griechenland), κάτι που σημαίνει ότι τα φορτία πέρασαν πρώτα από την Γερμανία.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι είχαν καταστρέψει κάποιες παρτίδες από τα ελληνικά φορτία αλλά φαίντεται πως κάποια διεσώθησαν και στάλθηκαν στο Σεβεροντονέτσκ και συγκεκριμένα στο Azot.

Οι Ρώσοι έδωσαν «στεγνά» την ελληνική κυβέρνηση με σκοπό να καταδείξουν πως το ελληνικό κράτος είχε άμεση συμμετοχή σε πιθανούς θανάτους και τραυματισμούς Ρώσων στρατιωτών.

Την αποκάλυψη έκανε ο Θανάσης Αυγερινός ο γνωστός Έλληνας ανταποκριτής στην Ρωσία.

«Και μία από τις φωτογραφίες των πυρομαχικών από την Ελλάδα, που μετά & το σχετικό βίντεο επιβεβαιώνουν ότι κάποια έφθασαν μέχρι το εργοστάσιο πριν πέσουν σε ρωσικά χέρια. Προφανώς μας περισσεύουν λεφτά και πυρομαχικά υπάρχουν», έγραψε στο Twitter.

Να θυμίσουμε πως η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ως «ανταμοιβή» για την στάση της Ελλάδας στην ουκρανική σύγκρουση, κάνει ότι περνάει από το «χέρι» της για να προμηθευτεί εν τέλει η Τουρκία τα 40 νέα F-16 Viper και να εκσυγχρονίσει άλλα 80 παλαιότερου τύπου στο ίδιο επίπεδο.

Δεν μπορεί να πει κανείς, «μεγάλη επιτυχία» από την ελληνική κυβέρνηση (έτσι μας λένε τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ), τι όχι;

Ρώσοι ανταποκριτές δημοσιεύουν βίντεο από ρωσόφωνους πολιτοφύλακες της ΛΔ του #Lugansk, όπου επιβεβαιώνεται ότι πυρομαχικά από Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) έφθασαν ως το εργοστάσιο #Azot στο #Severodonetsk, αλλά τελικά έπεσαν στα χέρια των Ρώσων… pic.twitter.com/7bUkQEI3Lp

— Avgerinos Thanassis (@AvgerinosMoscow) June 29, 2022

Και μία από τις φωτογραφίες των πυρομαχικών από την Ελλάδα, που μετά & το σχετικό βίντεο επιβεβαιώνουν ότι κάποια έφθασαν μέχρι το εργοστάσιο #Azot στο #Severodonetsk της περιφέρειας #Lugansk πριν πέσουν σε ρωσικά χέρια. Προφανώς μας περισσεύουν, & λεφτά και & πυρομαχικά υπάρχουν pic.twitter.com/UgVmysI5b8

— Avgerinos Thanassis (@AvgerinosMoscow) June 29, 2022

Πηγή


Εκτύπωση   Email
Image