Παραδίδεται το σκάφος ΑΓΗΝΩΡ στην ΔΥΚ

Παραδίδεται το σκάφος ΑΓΗΝΩΡ στην ΔΥΚ
Το σκάφος “ΑΓΗΝΩΡ”, σύμφωνα με ξένο αμυντικό τύπο θα παραδοθεί στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό για το τμήμα ειδικών επιχειρήσεων. Τα Ελληνικά Ναυπηγεία ετοιμάζονται να παραδώσουν το πρώτο εγχώριο σχεδιασμένο  σκάφος ειδικών επιχειρήσεων...

Το σκάφος “ΑΓΗΝΩΡ”, σύμφωνα με ξένο αμυντικό τύπο θα παραδοθεί στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό για το τμήμα ειδικών επιχειρήσεων. Τα Ελληνικά Ναυπηγεία ετοιμάζονται να παραδώσουν το πρώτο εγχώριο σχεδιασμένο  σκάφος ειδικών επιχειρήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ναυπηγός στο πρακτορείο αμυντικών Janes.

Το νέο σκάφος, με το όνομα ΑΓΗΝΩΡ, κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το Πολεμικό Ναυτικό. Ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τις θαλάσσιες δοκιμές.

Ο Αγήνορας, ο μυθολογικός βασιλιάς της Τύρου της Φοινίκης, αναφέρεται στη Βιβλιοθήκη Απολλοδώρου ως γιος του θεού Ποσειδώνα και της Λιβύης, εγγονός του Επάφου και δίδυμος αδελφός του Βήλου.

Το σκάφος  βασίζεται σε ένα σχέδιο που παρέχεται από τη Navinco και διαθέτει ένα βαθύ κύτος σχήματος V κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου.

Έχει εκτόπισμα 22 τόνους, συνολικό μήκος 17,60 μ., πλάτος 4,20 μ. και βύθισμα 0,95 μ. Τροφοδοτείται από δύο κινητήρες MAN V8 1.200 ίππων που παρέχουν ταχύτητα 35 kt με τελική ταχύτητα άνω των 45 kt με πλήρες φορτίο. Μπορεί να μεταφέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο έως 4,5 τόνους.

Το «ΑΓΗΝΩΡ» θα ενταχθεί στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του πολεμικού ναυτικού, και ανήκει στον  στόλο των Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ).

Πηγή


Εκτύπωση   Email