Έπεσε μετά από 8 χρόνια αγώνα η πόλη Μαρίνκα στα προάστεια του Ντονιέτσκ: Οι Ρώσοι μπήκαν στο κέντρο της

Έπεσε μετά από 8 χρόνια αγώνα η πόλη Μαρίνκα στα προάστεια του Ντονιέτσκ: Οι Ρώσοι μπήκαν στο κέντρο της
Δεύτερη επιτυχία των ρωσικών δυνάμεων μετά το δίμηνο σερί στρατιωτικών αποτυχιών σε Ντονμπάς και Χερσώνα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το κέντρο της την στρατηγικής σημασίας Marinka (ή Maryinka) στο Ντονμπάς, μια πόλη στα προάστεια της ρωσικής πόλης Ντονέτσκ με επάλληλες περιφερειακές οχυρώσεις μετά από 3,5 μήνες σκληρών μαχών.

Είναι η δεύτερη επιτυχία του ρωσικού Στρατού μετά από ένα σερί αποτυχημένων προσπαθειών να κρατήσουν άμυνες και έδαφος σε Ντονμπάς (Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ) και κυρίως Χερσώνα μετά την κατάληψη της Pavlovka.

Έχει και μια ιδιαίτερη συμβολική σημασία η κατάληψη της πόλης: Ήταν η μοναδική περιοχή που είχαν νικήσει οι δυνάμεις  των Ταγμάτων Azov και Shakhtar στις συγκρούσεις του 2014 τους ρωσόφωνους, ενώ είχε καταληφθεί από τους επαναστάτες ολόκληρη η πόλη του Ντονιέτσκ.

Οι μάχες πλέον συνεχίζονται στο συγκρότημα των διοικητικών κτιρίων (δικαστήριο, εκκλησία κ.λπ.) των οποίων η πτώση είναι προϋπόθεση για την ολοκληρωτική κατάληψη της Maryinka.

Russian forces advancing in Marinka and have captured the centre of the city. Ukrainian defenses have begun to collapse, although sections still remain pic.twitter.com/rbCzQLWpwB

— LogKa (@LogKa11) November 23, 2022

Την ρωσική επιτυχία την επιβεβαιώνουν και ουκρανικές πηγές:

⚠️⚡️BREAKING NEWS⚡️

🇷🇺🇺🇦Ukrainian sources report, that DPR forces/Russian forces have success at #Marinka. Furthermore they're repoting, that the situation for the Ukrainian soldiers is difficult.

[#Ugledar offensive]
[#Donetsk frontline] pic.twitter.com/MJupFoTMD0

— UnerkanntAnDerWand (@UnerkanntW) November 21, 2022

Βέβαια, αντίθετα με τις σχετικά «άκοπες» ουκρανικές επιτυχίες των Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου σε Ντονμπάς και Χερσώνα που καταλάμβαναν την μία -ρωσικές, πλέον- πόλεις μετά την άλλη, οι Ρώσοι για άλλη μία φορά «μάτωσαν» και οι Ουκρανοί εξακολουθούν και αμύνονται ελέγχοντας ακόμα το 1/3 της πόλης, αλλά πλέον έχουν διασπαστεί όλες οι κύριες αμυντικές γραμμές τους.

Έχουν πάνω από 200 νεκρούς τις τελευταίες έξι ημέρες, αλλά και οι Ουκρανοί «γράφουν» 650 νεκρούς στις μάχες.

Ήδη οι ουκρανικές δυνάμεις να υποχωρούν προς την γειτονική πόλη Novomykhaylivka.

Οι Ουκρανοί έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ σε επίπεδο επιμελητείας, καθώς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στα ενεργειακά κέντρα έχουν καταστρέψει μέχρι και 40% των υποδομών της χώρας.

Ο βασικός λόγος της ρωσικής επιτυχίας είναι η χρήση εμπειροπόλεμων στον αστικό αγώνα μονάδων, κυρίως της τοπικής Εθνοφρουράς.

Πηγή


Εκτύπωση   Email
Image