Ρωσική πυραυλική επίθεση στην έδρα της 79ης Αερομεταφερόμενης ουκρανικής ταξιαρχίας στο Νικολάεφ: 270 νεκροί

Ρωσική πυραυλική επίθεση στην έδρα της 79ης Αερομεταφερόμενης ουκρανικής ταξιαρχίας στο Νικολάεφ: 270 νεκροί
11 πύραυλοι κατέστρεψαν ολοσχερώς την μονάδα

Oι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν σήμερα την έδρα της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Νικολάεφ.

Συνολικά εξαπέλυσαν 11 πυραύλους και το στρατόπεδο της Ταξιαρχίας καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σκοτώθηκαν πάνω από 250 Ουκρανοί στρατιώτες και 20 μισθοφόροι.

Οι Ουκρανοί δεν δίνουν στην δημοσιότητα τις απώλειες της Ταξιαρχίας κατά την προσφιλή τους τακτική αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν «πολίτες και παιδιά».

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι με μία αιφνιδιαστική κίνηση και έναν επιτυχημένο ελιγμό περικύκλωσαν το Νικολάεφ πριν από μία εβδομάδα.

Οι Ρώσοι παραπλάνησαν τους Ουκρανούς αφήνοντάς τους να πιστεύουν ότι βρίσκονται σε δυσχερή αμυντική θέση καθώς τους επέτρεπαν να πραγματοποιούν μεγάλες αντεπιθέσεις προς τις ρωσικές γραμμές άμυνας στην Χερσώνα.

Οι ρωσικές δυνάμεις κράτησαν τις θέσεις τους ενώ ταυτόχρονα λάμβαναν ενισχύσεις από την ρωσική Κριμαία και εν τέλει προχώρησαν σε ξαφνική αποβατική ενέργεια στην περιοχή του Κίνμπουρν στην δυτική όχθη του Δνείπερου.

Έκτοτε συστηματικά καταστρέφουν αποθήκες οπλισμού και δεξαμενές καυσίμων ενώ χτυπούν τις υποδομές όπου έχουν εγκατασταθεί μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων όπως στην περίπτωση της Ταξιαρχίας.

Είναι βέβαιο ότι θα οι Ρώσοι θα επιτεθούν στο Νικολάεφ προς κατάληψη της πόλης και δεν είναι απίθανο να το κάνουν αυτό και πριν τελειώσουν οι επιχειρήσεις στην Μόσχα για να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Το Νικολάεφ είναι σημαντικό εμπόδιο για την ρωσική προέλαση προς την Οδησσό. Μόλις αυτό αρθεί η Οδησσός θα έχει εκτεθεί σε μεγάλο βαθμό.

11 missiles were fired at #Nikolaev in the morning, some of them were shot down, Governor Vitaly Kim said
On Ochakovo of the Nikolaev area there was a blow from rocket systems of volley fire. Three people died, among them a 6-year-old child, another 3-month-old child in a coma. pic.twitter.com/T4In7tiYD0

— Natali (@NataliN78831281) June 28, 2022

#British mercenary is captured on the outskirts of #Nikolaev by #Russian forces pic.twitter.com/PtiptzvWM4

— Leandro Romão 🇵🇹🇷🇺 (@lromao_ptbr) June 28, 2022

Morning in #Nikolaev did not start with coffee.
Eyewitnesses report arrivals. An air alert has been declared in the city and the region
They hit houses. Kill civilians. And the world is watching as we are killed every hour.#GenocideOfUkrainians#ArmUkraineNow#stopWarInUkrainepic.twitter.com/bFNrrLbsb0

— Natali (@NataliN78831281) June 28, 2022

Como resultado del ataque con misiles de hoy contra #Nikolaev, la sede de la 79.a Brigada de Asalto Aerotransportado fue destruida. pic.twitter.com/Z3Bp2AlEvU

— Anoncandanga V (@candanga_anon) June 28, 2022

Πηγή


Εκτύπωση   Email
Image