Στον δικό τους κόσμο οι κυβερνητικοί βουλευτές στην Τουρκία: «Δεν υπάρχει φτώχεια στη χώρα αλλά αφθονία»

Στον δικό τους κόσμο οι κυβερνητικοί βουλευτές στην Τουρκία: «Δεν υπάρχει φτώχεια στη χώρα αλλά αφθονία»
Βουλευτής του ΑΚP ζητάει από τους πολίτες να τρώνε λιγότερο

Βουλευτές του κυβερνώντος AKP στην Τουρκία φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει όσα βιώνουν οι πολίτες εξαιτίας της υποτίμησης της τουρκικής λίρας και τους περιορισμούς στην αγορά βασικών προϊόντων, όπως καφές, λάδι και ζάχαρη.

Ο κυβερνητικός βουλευτής, Ζουλφί Ντεμιρμπάγ, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες για την κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, παρότρυνε τους πολίτες να… τρώνε λιγότερο.

«Πράγματι έχουμε προβλήματα στην οικονομία» παραδέχθηκε ο Ντεμιρμπάγ, προτείνοντάς … λύση στους συμπατριώτες του: «Αντί να τρώμε 1-2 κιλά κρέας το μήνα, ας τρώμε τότε μισό. Να αγοράζουμε δύο ντομάτες αντί για δύο κιλά, η χρήση πρώιμων λαχανικών το χειμώνα δεν είναι ούτως ή άλλως πολύ ωφέλιμη για την υγεία» δήλωσε, με μεγάλη μερίδα των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα να σχολιάζει έντονα τη συλλογιστική του.

AKP Elazığ Milletvekili Demirbağ krize çözümü buldu

📌Normal şartlarda ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz
📌Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız
📌Kış günü turfanda sebzeleri kullanmak zaten sağlığa da çok faydalı değil https://t.co/u0vWEDALIbpic.twitter.com/JX7GUhnCUN

— BirGün Gazetesi (@BirGun_Gazetesi) November 23, 2021

Ο βουλευτής Ικονίου του ΑΚP Χαλίλ Ετιμέζ από την πλευρά του απέδωσε την κακή πορεία της τουρκικής οικονομίας σε εξωτερικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας πως: «Δεν υπάρχει φτώχεια στη χώρα», αλλά … «αφθονία» σε όλα».

AKP'li Etyemez'den olay sözler: 'Ülkede yokluk yok, her şeyde bolluk ortada'https://t.co/TV2R1FLwgwpic.twitter.com/kafNNV1qiM

— Cumhuriyet (@cumhuriyetgzt) November 24, 2021

«Τώρα προσπαθούν και επιτίθενται στα χρήματα των ανθρώπων στην τσέπη τους, στο ψωμί τους και στην κουζίνα τους Δείτε το δηλώνουμε ξεκάθαρα. Στην χώρα δεν υπάρχει φτώχεια. Υπάρχει αφθονία απ’ όλα» δήλωσε.

Πηγή


Εκτύπωση   Email
Image